美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我每朝都會搽粉底液(revlon color stay果隻),但每次見到我嘅人都會認定我係無化妝
係我用嘅分量少?抑或我塊面嘅瑕疵太多?

我成日見街上嘅人化得妝都係塊面白雪雪,無瑕疵,好似好滑咁!究竟用咩粉底先會有呢個效果?

禁止訪問

回覆:化開妝嘅你地用緊乜野粉底?

別墅

引用:estee+lauder+,double+wear,+係我用過最好

原帖由 vanillado 於 14-12-08 發表
estee lauder ,double wear, 係我用過最好既粉底! 其次係ipsa,
見好多人讚,我真係要試下

大宅

cle de peau

侯爵府

引用:cle+de+peau

原帖由 Superchu 於 14-12-08 發表
cle de peau
Cream定silk好D呢?邊隻貼薄D?定分冬/夏呢?thx

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我多瑕疵,要局部遮瑕

colour stay 應該都遮得好勁,會否真係用得少得滯呢?

有瑕疵位置,可以再搽多一浸

男爵府

畀面勳章

夏天用estee lauder double wear真係冇得輸, 10個鐘都冇乜甩到
冬天就用clinique laser focus, 遮瑕度高, 但冇咁long last
其實冬天estee lauder出左潤啲果隻試左sample都都好好用咖, 不過太貴

珍珠宮

Color stay liquid foundation, 我覺得冬天用好乾。

珍珠宮

我都係用estee lauder double wear,係我用過咁多暫時最好嘅

大宅

最近試covermark 好好,保濕好不會變黃

大宅

引用:我都係用estee lauder double wear,係我用

原帖由 Rubik 於 14-12-08 發表
我都係用estee lauder double wear,係我用過咁多暫時最好嘅
how much

子爵府

之前用Estée Lauder double wear、雪花秀,宜家用CDP radiant
Estée Lauder 其實好long lasting 、好抵用,CDP係愈耐個finishing會愈好,輪廓會更sharp咁
雪花秀好一般

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

近排Cdp , bare minerals 都有用!

Gloria

複式洋房

引用:其實我每朝都會搽粉底液(revlon+color+stay

原帖由 carrieeechan 於 14-12-08 發表
其實我每朝都會搽粉底液(revlon color stay果隻),但每次見到我嘅人都會認定我係無化妝
係我用嘅分量 ...
係咪你本身皮膚好咋

大宅

引用:Quote:原帖由 Superchu 於 14-12-08 發表cl

原帖由 yanyanli1234 於 14-12-08 發表
Cream定silk好D呢?邊隻貼薄D?定分冬/夏呢?thx
兩隻都有遮瑕度,如果薄就最新出個隻薄d,silky潤d,但宜家冬天我用cream都可以,所以睇你皮膚乾唔乾

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yanyanli1234+於+14-12-08+發

兩隻都有遮瑕度,如果薄就最新出個隻薄d,silky潤d,但宜家冬天我用cream都可以,所以睇你皮膚乾唔乾

...
即係如以最潤、coverage最高來計,
Cream>silk>新個隻,right??

大宅

引用:Quote:原帖由 Superchu 於 14-12-08 發表兩

原帖由 yanyanli1234 於 14-12-08 發表
即係如以最潤、coverage最高來計,
Cream>silk>新個隻,right??
潤:silky>新>cream
遮瑕: silky=cream>新
光澤:新>silky>cream

禁止訪問

珍珠宮

我用緊relvon 24 hours,之前用過ipsa, bobbi brown ,但無論用邊隻,個個都會以為我無化妝,不過又有讚我白滑

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yanyanli1234+於+14-12-08+發

潤:silky>新>cream
遮瑕: silky=cream>新
光澤:新>silky>cream
Oh...thx so much
照咁睇,應該入手silk就無錯了

首頁

尾頁

跳至