親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前諗住去韓國, 但太遲買機票, 見到要$15K一家3口既機票, 真係好鬼貴~

今日....比我買到去星加坡既機票(酷航), 一家3口先7千幾, 化算好多呀,
有無人同我一樣, 新年都去SG玩架??!! 我17/2早機出發, 20/2夜晚既零晨機回程呀~

我有以下問題, 希望大家幫到我啦~~

1.) 一家三口出發, 小朋友3歲, 想去(淨係知)Legoland, Waterpark, Zoo....
17/2早機去, 20/2晚零晨機走, 係咪應該玩左Legoland(新山) 再返SG呢?
有無行程建議?

2.) 17/2, 7點幾機, 去到11點幾, 想問機場或附近有無好野食?

3.) 酒店應該住邊區方便d? 想住一晚Legoland, 有無必要?

4.) 去Legoland係咪租車方便d? 有無租車資料?

帶住個囡去玩, 想玩得輕鬆唔想趕黎趕去, 希望個囡夠時間放電呀~~

大宅

陪月勳章

回覆:最终都決定左新年去星加坡

我們都係去新加坡,16/2 出發,20號回程。
我們住v hotel

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 ritalau 的帖子

你好!我打算14-18去呀.請問是 "明古連V Hotel嗎 ? " Bugis Street是否很方便的 ?我有老人家有小朋友.所以想住得方便 (落街易搵食、及超市等等 )打擾了. 麻煩晒 !

禁止訪問

畀面勳章

別墅

ritalau 發表於 14-12-19 08:02
我們都係去新加坡,16/2 出發,20號回程。
我們住v hotel
係咪V HOTEL LAVENDER 呀﹖我下個月去都係住呢間

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:ritalau 發表於 14-12-19 08:02 我們

大宅

陪月勳章

回覆:臣臣媽 的帖子

係呀!

大宅

陪月勳章

回覆:ritalau 的帖子

係 v hotel lavendar個間

侯爵府

引用:Quote:ritalau+發表於+14-12-19+08:02+我們

原帖由 臣臣媽 於 14-12-19 發表
係咪V HOTEL LAVENDER 呀﹖我下個月去都係住呢間
V Hotel房好細~ 我上年暑假book 左~ 但後來見bk JM 話房細到喼都開唔到~ 我新年去~ book 左dorestt

侯爵府

我25/2去,2/3番~ 都係撘scoot ~ 2大2細$356xx連稅連來回30kg 行李~ 我今次主要都係去legoland, waterpark, singapore zoo~ 我day 1 會先自己撘車去

侯爵府

引用:我25/2去,2/3番~+都係撘scoot+~+2大2細$3

原帖由 square72 於 14-12-20 發表
我25/2去,2/3番~ 都係撘scoot ~ 2大2細$356xx連稅連來回30kg 行李~ 我今次主要都係去legoland, waterpar ...
未打完~ 我地day1 會先撘smrt 去China town, 去maxwell 食天天海南雞飯, 金華魚片米同埋去天宇買ticket, 之後就包車去新山~ day 2&3 會去Legoland & waterpark~ day 2 住legoland, day 4 去singapore zoo~ day 5 去singapore kids stop

大宅

square72 發表於 14-12-20 00:26
未打完~ 我地day1 會先撘smrt 去China town, 去maxwell 食天天海南雞飯, 金華魚片米同埋去天宇買 ...
嘩, 你遲d出發, 又平好多喇~

我想問下你...其實我係聽人講有water park, 但其實唔知喺邊, 我睇晒本旅遊書都搵唔到,
又搵唔到車去legoland, 淨係見到有車到新山關口, 想問下你包車用邊間, 邊到搵?

想問下你...天宇係咩黎架, 買咩ticket?

侯爵府

引用:Quote:square72+發表於+14-12-20+00:26+未

原帖由 annysbee 於 14-12-22 發表
嘩, 你遲d出發, 又平好多喇~

我想問下你...其實我係聽人講有water park, 但其實唔知喺邊, 我睇晒本旅遊書 ...
新加坡有幾個water park: sentosa 有兩個,近機場有1個,我今次去legoland 嗰個~ 包車我用Sean ~

侯爵府

天宇買singapore zoo ticket

侯爵府

剛剛去完!
機票兩人連稅~$2k
酒店$3.5k
豪食豪洗 $4-5k

Singapore真係好抵玩

大宅

-Athena- 發表於 14-12-22 20:47
剛剛去完!
機票兩人連稅~$2k
酒店$3.5k
我仲以為自己一家三口機票連稅7K幾好抵tim><"
想問下你去幾多日, 豪食豪洗4-5K, 包唔包竟點門票, 同埋坐咩交通公具呀?
你地邊樹唱錢?

侯爵府

引用:Quote:-Athena-+發表於+14-12-22+20:47+剛

原帖由 annysbee 於 14-12-23 發表
我仲以為自己一家三口機票連稅7K幾好抵tim>
包左USS/Gardens by the bay,入場都唔算貴,最貴係食無招牌,成千蚊一隻蟹,之後食珍寶海鮮,老巴剎satay,呢啲係比貴,其他都好平,貓山王/D24/蘇單王都食左唔少

男爵府

引用:Quote:-Athena- 發表於 14-12-22 20:47 剛

原帖由 annysbee 於 14-12-23 發表
我仲以為自己一家三口機票連稅7K幾好抵tim>
過年機票係貴啲

一切都是最好的安排

大宅

回覆 -Athena- 的帖子

Athen, 請問你個package喺邊度買?坐咩航機?住邊?thx

首頁

尾頁

跳至