網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無jm用過呢個服務?

我想請教一下,最近福民站的收點應該係邊個?

男爵府

福田区 福田街道皇岗新村139号102(美宜佳)(菜鸟驿站:0755-88266419)

伯爵府

回覆 vickyki 的帖子

用後請你上嚟分享下啦!!! 謝謝

象牙宮

culifrance 發表於 14-12-26 20:42
福田区 福田街道皇岗新村139号102(美宜佳)(菜鸟驿站:0755-88266419)

如何操作...???

淘了. 菜鳥驛 收貨? 自行帶回港?

thanks in advance.

想淘微波爐

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:Quote:culifrance+發表於+14-12-26+20:42+

原帖由 333s 於 14-12-30 發表
如何操作...???

淘了. 菜鳥驛 收貨? 自行帶回港?
對,這服務要自行北提貨回港

象牙宮

vickyki 發表於 15-1-1 18:54
對,這服務要自行北提貨回港

是.. 微波炉 重, 又怕爛.
香港 偏沒有, 我想要 那个.

反正 每周都北上 做 spa
拉車回來.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

引用:Quote:vickyki 發表於 15-1-1 18:54 對,這

原帖由 333s 於 15-01-01 發表
三洋(SANYO) EM-GF688 微波炉 20L,点击查看:http://m.jd.com/product/1084798.html
京東賣¥369喎,再喺淘寶買京東e卡付款只需¥359,但係只送廣州,無得深圳拉貨,要幫襯廣州嘅集運了。
另外淘寶代收點好多係便利店仔,微波爐可能對佢哋倉庫造成好大壓力,真係要拉貨就寄去福田口岸東帆,畀多十幾人仔,但近關口嘛。

象牙宮

lyh80115 真好謝你的熱心幫忙....
想求你幫手. 如有空閒. 是否可以幫手看一下, 不行也沒关系的.

WEILI 威力 燒烤 微波炉

WEILI/威力 20PG08带烧烤微波炉20l电脑式正品光波炉特价联保包邮
1. http://detail.tmall.com/item.htm ... &id=40968510651

2. http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=18988681121

1. 深圳那地方有 "联保" 維修點?
2. SUNNING 買, 还是淘好?

Thanks in advance.

理性討論交流者。

翡翠宮

引用:lyh80115 真好謝你的熱心幫忙....想求你幫

原帖由 333s 於 15-01-05 發表
lyh80115 真好謝你的熱心幫忙....
想求你幫手. 如有空閒. 是否可以幫手看一下, 不行也沒关系的.
梗係蘇寧啦,領券後¥349,去淘寶買蘇寧禮品卡¥337左右;送貨又快,第二日就到東帆,可以去拉貨了。注意:注册後,必須綁定郵箱及大陸手機號,咁先可以領券及使用禮品卡。
領券網址:http://sale.suning.com/images/advertise/zyn/xjd2/index.html

翡翠宮

回覆:菜鳥驛收貨點

分享啲另類嘢,星期日試咗京東商城自提櫃,都幾好玩
話説星期四落單,揀咗星期六送到東門天地自提櫃,位於晒布站上面。星期六大約10點左右收到短訊話到咗,附有四位數取貨密碼;另有一個彩訊,附有取貨二維碼。
個櫃就擺喺C座住宅大堂外面(圖),唔算難搵。取貨時輸入訂單號及密碼;又或者簡單啲掃手機上嘅二維碼,乜都唔洗輸入,之後其中一格打開,就可以攞到貨,非常方便!有國内提款卡仲可以用部刷卡機付款取貨,不過就唔用得信用卡。
以下網址列有深圳及其他城市各取貨點:
http://help.jd.com/help/question-897.html#guangzhou

翡翠宮

翡翠宮

住宅大堂,裏面有長凳,可以坐低整理物品。

大宅

引用:住宅大堂,裏面有長凳,可以坐低整理物品。

原帖由 lyh80115 於 15-01-08 發表
東門會唔會好危險,依家年尾驚好亂。羅湖站太多水貨客過關,拉住車仔都唔夠佢地黎!

大宅

引用:住宅大堂,裏面有長凳,可以坐低整理物品。

深圳便利店可以提貨,我見淘寶無介紹,應該點做先可以係便利店拎貨?請指教

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-01-08 發表住

原帖由 vickyki 於 15-01-08 發表
深圳便利店可以提貨,我見淘寶無介紹,應該點做先可以係便利店拎貨?請指教

...
菜鸟驛站好多係便利店嚟架,又有其他商店。最緊要係地點就腳。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-01-08 發表住

原帖由 vickyki 於 15-01-08 發表
東門會唔會好危險,依家年尾驚好亂。羅湖站太多水貨客過關,拉住車仔都唔夠佢地黎!

...
我呢啲老馬識途,又身無長物,唔覺危險喎
因為調休,嗰日星期日係上班日,街上人唔多。京東自提櫃同菜鳥驛站都仲有好多地方有,過福田或者深圳灣口岸就無咁多人。

大宅

引用:Quote:原帖由+vickyki+於+15-01-08+發表深

原帖由 lyh80115 於 15-01-09 發表
菜鸟驛站好多係便利店嚟架,又有其他商店。最緊要係地點就腳。
你好叻呀簡直係淘寶高手

大宅

2018復活節勳章

引用:分享啲另類嘢,星期日試咗京東商城自提櫃,

分享啲另類嘢,星期日試咗京東商城自提櫃,都幾好玩。
話説星期四落單,揀咗星期六送到東門天地自 ...
好得意wor,第一次見

珍珠宮

lyh80115 發表於 15-1-8 20:53
分享啲另類嘢,星期日試咗京東商城自提櫃,都幾好玩。
話説星期四落單,揀咗星期六送到東門天地自 ...
謝謝分享,真係大開眼界!
我對京東的印象很好,所以對[size=13.8666667938232px]京東商城自提櫃比較有信心。

他日有機會的話,也去試試看。好奇一問,非住戶可以進入這些住宅大廈嗎?

另外,順帶一提,淘寶的菜鳥驛站提貨點,有些是不再提供服務而沒有更新資料的。
我試過選擇書城蔡屋圍那間美宜佳代收,結果快遞員打我手機(我的是一卡兩號),告訴我那便利店已經有一段時間不收包裹了,最后我只好讓他轉送到別的深圳地址。

珍珠宮

熱血金章

平平常常 發表於 15-1-9 17:10
謝謝分享,真係大開眼界!
我對京東的印象很好,所以對京東商城自提櫃比較有信心。
他日有機會的話,也去試 ...
冇更新?!好危險啊, 如果冇國內電話通知, 就凍過水了.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

首頁

尾頁

跳至