親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

剛剛收到銀行通知話會同cathay中止合作關係,話會寄張新嘅以旅遊做主題嘅卡嚟。大家知唔知乜事呀?

我好鍾意張cathay卡,可以自動將積分轉到
asia miles,唔知大家知唔知仲有乜信用卡換飛行里數會抵d呢?thx!

伯爵府

係咩...我收到睇都冇睇就掉左... 吾係掛

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想知重有mud野credit card同Airline有聯營可以redeem mileage?? 等去旅行save番d機票錢都好呀.

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都收到, 新果張咭有4個mileage programmes揀, asia miles係其中一個, 可能想俾多d選擇顧客掛, 初期仲好似係6分換1 miles, 換miles應該都係唔使收charges, 大概係咁la, 如有錯, 請更正. 咁樣的話, 我覺得都ok抵丫.

原文章由 fionacat 於 08-4-25 23:38 發表
剛剛收到銀行通知話會同cathay中止合作關係,話會寄張新嘅以旅遊做主題嘅卡嚟。大家知唔知乜事呀?

我好鍾意張cathay卡,可以自動將積分轉到
asia miles,唔知大家知唔知仲有乜信用卡換飛行里數會抵d呢?thx! ...

珍珠宮

請問係Citibank邊一隻card呀, gold or platinum? 我都有佢地既card, 但我都無收過?

原文章由 lestat 於 08-4-26 10:09 發表
我都收到, 新果張咭有4個mileage programmes揀, asia miles係其中一個, 可能想俾多d選擇顧客掛, 初期仲好似係6分換1 miles, 換miles應該都係唔使收charges, 大概係咁la, 如有錯, 請更正. 咁樣的話, 我覺得都ok抵丫. ...

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Citibank有一張同cathay的plantium聯營卡, 但唔係普通果隻.
原文章由 LongRyan 於 08-4-26 10:16 發表
請問係Citibank邊一隻card呀, gold or platinum? 我都有佢地既card, 但我都無收過?

珍珠宮

我都係有platinum card,不過唔係同cathay聯營,等我call佢地睇下可唔可以轉先.Anyway, 唔該晒.

原文章由 lestat 於 08-4-26 10:21 發表
Citibank有一張同cathay的plantium聯營卡, 但唔係普通果隻.

侯爵府

唔好轉, 叫佢寄份form申請一張新的仲好, 好似有mileage送丫.

原文章由 LongRyan 於 08-4-26 10:24 發表
我都係有platinum card,不過唔係同cathay聯營,等我call佢地睇下可唔可以轉先.Anyway, 唔該晒.

珍珠宮

我打左去啦,聽電話個女仔似大陸人咁既口音,成日叫我等一陣,都唔知點解請d人質数咁差.佢叫我6月先上佢地website睇有關詳情喎,想問下你你收到封信話有4個mileage programmes既card係咪話6月先開始呀? Thank you.

原文章由 lestat 於 08-4-26 10:42 發表
唔好轉, 叫佢寄份form申請一張新的仲好, 好似有mileage送丫.

侯爵府

係丫, 同cathay果張聯營卡做到5月尾, 所以6月轉新咭.
原文章由 LongRyan 於 08-4-26 10:52 發表
我打左去啦,聽電話個女仔似大陸人咁既口音,成日叫我等一陣,都唔知點解請d人質数咁差.佢叫我6月先上佢地website睇有關詳情喎,想問下你你收到封信話有4個mileage programmes既card係咪話6月先開始呀? Thank you.

...

珍珠宮

唔該晒.

原文章由 lestat 於 08-4-26 10:57 發表
係丫, 同cathay果張聯營卡做到5月尾, 所以6月轉新咭.

複式洋房

Citibank won't give you any welcome mileage if you own any one of their credit card now or had owned any within 1.5 years.

原文章由 lestat 於 08-4-26 10:42 發表
All You Need is Love!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 lestat 於 08-4-26 10:09 發表
我都收到, 新果張咭有4個mileage programmes揀, asia miles係其中一個, 可能想俾多d選擇顧客掛, 初期仲好似係6分換1 miles, 換miles應該都係唔使收charges, 大概係咁la, 如有錯, 請更正. 咁樣的話, 我覺得都ok抵丫. ...

張新咭要6月先出, 最緊要係免年費, 換miles唔使收charges, 同埋$6換1 miles, 另外海外簽賬積分加倍.

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 LongRyan 於 08-4-26 10:02 發表
我都想知重有mud野credit card同Airline有聯營可以redeem mileage?? 等去旅行save番d機票錢都好呀.

DBS 黑卡, $1=2分($6/1里), 重抵過cathay $8/1里. 不過要自己填form轉里數, 但唔收charges

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 3b 於 08-4-26 23:47 發表

張新咭要6月先出, 最緊要係免年費, 換miles唔使收charges, 同埋$6換1 miles, 另外海外簽賬積分加倍.

好似係免兩年年費, 重抵, cathay都係免一年咋

男爵府

係呀..我都申請左DBS..$6 1 MILE
CITIBANK張新個張..好似頭2個月先係$6 /1里..之後都係$8 / 1 里..
原文章由 cherryma 於 08-4-26 23:56 發表

DBS 黑卡, $1=2分($6/1里), 重抵過cathay $8/1里. 不過要自己填form轉里數, 但唔收charges

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Mcube 於 08-4-27 00:30 發表
係呀..我都申請左DBS..$6 1 MILE
CITIBANK張新個張..好似頭2個月先係$6 /1里..之後都係$8 / 1 里..

Mcube, cherryma,
海外簽賬有沒有double積分 ?

男爵府

CITIBANK冋dsb 斱有..而家dbs 新apply有分送呀...
原文章由 3b 於 08-4-27 15:42 發表

Mcube, cherryma,
海外簽賬有沒有double積分 ?

複式洋房

DBS Black is an AE card.

Does it charge overseas expenses as high as the original AE (I'm not sure but it is like 2% or 2.5%, highest among cards available in HK)?

[ 本文章最後由 LazyPapa 於 08-4-28 11:50 編輯 ]
All You Need is Love!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問之前經cathay/citibank visa card申請既marco polo club綠咭, 是否要從新申請 ?

首頁

尾頁

跳至