婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

之前帶個仔剷短過d頭髮,之後阿奶奶就話唔鍾意!好啦,幫個仔留長返 留左個冬菇頭,就成日比人話佢係女仔,讚佢靚女!而我覺得個冬菇頭好煩,d陰1長就要自己幫佢剪,加上有幾次我都剪得唔好,令個仔個髮型怪怪的,咁最近幫佢修短左,我亦覺得佢修完變得好傻仔,最後把心一橫帶佢去剷短左!事前有考慮過天氣凍剷唔剷好,不過我覺得凍可以戴帽,剪完我都覺得幾好睇!不過阿奶奶就十分唔滿意,話我明知個仔唔適合依個髮型都仲要帶佢去剪!其實我想講,我每日24小時都要對住佢,你1個星期先見佢果幾個鐘,我帶佢去剪個型少少既髮型都有罪!?得罪都要講句 個仔係我既!你理得我幫佢剃光頭姐之前都就左你1次幫佢留冬菇頭啦!仲想點

純呻....

大宅

回覆:cayden111 的帖子

哈哈

子爵府

回覆:幫自己個仔剪自己鍾意既髮型都有問題

我會直接同佢講,我同個仔剪頭髮有咩問題?

侯爵府

回覆:幫自己個仔剪自己鍾意既髮型都有問題?

同99講唔覺核突,仲要當住佢面前問阿b鐘唔鐘意,之後自言自語講阿b你笑呀好鐘意個髮型呢,激死你99

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

唔使理佢,佢要管就管佢自己個仔嘅髮型

子爵府

引用:唔使理佢,佢要管就管佢自己個仔嘅髮型

原帖由 BabyFungT 於 15-01-07 發表
唔使理佢,佢要管就管佢自己個仔嘅髮型
係喎,我真係想講禁鍾意冬菇頭不如叫你個仔留

teapothung    發表於 15-1-8 09:43

翡翠宮

畀面勳章

話我明知個仔唔適合依個髮型都仲要帶佢去剪!===答佢覺得好適合,呀仔剪左又型又man,個個都讚靚仔
日日是好日

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 BabyFungT 於 15-01-07 發表

原帖由 cayden111 於 15-01-07 發表
係喎,我真係想講禁鍾意冬菇頭不如叫你個仔留
父子裝

大宅

同佢講反,99,我覺得你髮型吾好睇、你跟住我意思剪先好睇。睇佢有咩反應嘛

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

晤知點解d99真係咩都要理

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唉!我個係囡,99就成日帶佢去剪短頭髮,仲要去salon 先打來同我講,問我好唔好,我話阿囡想留長d,佢就話佢剛剛問阿囡話好剪短呀!已經好多次係咁了!好鬼黑人憎

水晶宮

敢問你99,點為之適合既髮型?好唔好睇呢d人人眼光唔同,冇話適唔適合

大宅

我個仔個頭都係我自己剪,個個朋友都話好靚仔,連c6都好滿意,所以99唔敢出聲。

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

Very funny!

伯爵府

引用:之前帶個仔剷短過d頭髮,之後阿奶奶就話唔鍾

原帖由 cayden111 於 15-01-07 發表
之前帶個仔剷短過d頭髮,之後阿奶奶就話唔鍾意!好啦,幫個仔留長返 留左個冬菇頭,就成日比人話佢係女仔,讚佢 ...
男仔緊係剪短頭髮,易打理D

况且,都試過流長都唔好睇

小朋友咁细,唔好成日係佢面前,話咁樣唔好睇咁樣又唔好睇,教到小朋友太着重外面唔係太好

翡翠宮

依家你先係佢阿媽,唔好理佢

子爵府

引用:我個仔個頭都係我自己剪,個個朋友都話好靚

原帖由 yankit.baby 於 15-01-08 發表
我個仔個頭都係我自己剪,個個朋友都話好靚仔,連c6都好滿意,所以99唔敢出聲。

...
我唔係自己剪,我係同佢去髮型屋剪既!因為我幫佢剪試過剪衰左!今次係專登同佢去髮型屋剷!閉在我奶奶話我果陣我老公1粒聲都唔出呢真係好鬼燥!!

大宅

我會同阿仔講, "嫲嫲唔鍾意你la, 快D行入房/行開la."

意思係, 一係要佢收聲接受, 一係就唔好見個孫

複式洋房

唉,就算做足佢既要求,呀99都會有野挑剔架啦,唔好理佢,個仔係你既,佢要有意見咁就叫佢自己生一個!!!
我99成日叫我幫呀囡剷頭,話過一百日一定要剷,我話唔得,呀囡得個幾條毛仔,我要留長佢攞黎做胎毛筆!!佢仲要講足成個月係咁雷我要我同囡剷,痴線!!!!

大宅

同99講,你個髮型都唔襯你面型

首頁

尾頁

跳至