親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

一家三口, 帶住個3歲小朋友新年出發, 3晚住同一間酒店行程如下:

17Feb15(Day1): 11:05am 到星>Lunch (諗緊: 在機埸食定酒店附近食), 酒店住Oasia>一係酒店游水Hea下(商場晚餐), 一係出牛車水買手信&食晚餐, 早瞓~

18Feb15(Day2): 酒店早餐後>動物園(午餐於園內)>早d食晚餐(請問有咩好提議?最好近Garden by the bay)>Garden by the bay睇燈光show, 行skyway~

19Feb15(Day3): 酒店早餐後>包車去Legoland (請問玩theme park先定water park先會好d?)>晚餐應該會返星食~

20Feb15(Day4): 酒店早餐, 酒店游水, check out>聖淘沙環球影城(請問可玩幾耐?)(有無得寄存行李?)>
晚餐一係聖淘沙, 一係Vivo city (請問有咩介紹?)>10pm前到機場 (航班係21Feb15既1:55am)

***請問有咩要注意?

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我都係新年去 21/2 - 25/2
包車+門票已攪掂,煩緊唱錢,你知唔知香港邊度唱星,馬幣rate好?百年or bank?

禁止訪問

畀面勳章

大宅

minniemouse131 發表於 15-1-21 14:48
包車+門票已攪掂,煩緊唱錢,你知唔知香港邊度唱星,馬幣rate好?百年or bank? ...
我無諗過個rate好唔好, 我要返工, 都行唔開唱錢, 有人幫我喺銀行唱已經偷笑了~
不過好多人都喺百年唱喎~
另外, 我fd話幫唔到我唱馬幣, 佢話馬來西亞有外匯管制喎~

大宅

jessiejy 發表於 15-1-21 14:54
回覆 annysbee 的帖子

我地一家有2小朋友都係2/17出發, 2/20返玩4天. 行程係D2 早上過去legoland, D3 傍晚 ...
我原本都係諗住D2或D1去legoland架, 不過包車full晒, 得返D3咋~~

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆 jessiejy 的帖子

我都係2月17日出發.. 我唸住第一日去天天食雞飯.. 因為我怕佢提早收爐

大宅

如果唔係馬來西亞STAY 好耐.. 其實唔駛唱馬幣.OASIS 酒店樓下商場好多野食.. 亦都有bengawan solo 班蘭蛋糕..
行多八分鐘左右.. 又有第二個大商場.. 所以你唔駛驚DAY 1 會餓親.

我都係2月17日出發到星加坡.. 好期待呀...

大宅

kathywong41 發表於 15-1-22 10:58

如果唔係馬來西亞STAY 好耐.. 其實唔駛唱馬幣.OASIS 酒店樓下商場好多野食.. 亦都有 ...
我都超期待呀, 而家成日發夢游水tim ar

我都係無諗住唱馬幣呀, 因為好多Jm都話legoland收星幣找馬幣, 係個rate差少少囉~

**請問一家三口去4日, 大約洗費幾多? 我見有人話2個去洗HKD4-5K已經可以豪洗豪食, 又有人6日洗2萬...搞到我都唔知點預好~~

大宅

真係好睇你點洗.. 如果餐餐都大魚大肉.. 咁SG2K 都唔夠啦.我九月去左五日, 唔計機票, 酒店, 洗左約$1K+碌咭買野, 小量景點..
你初一去legoland? 唔知會唔會塞車. 都係早D出門口..

但係新年好多食市都唔開.. 到時預左食市會貴小小.

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

回覆:jessiejy 的帖子

可以去老巴剎食satay

大宅

回覆 jessiejy 的帖子

天天海南雞飯在牛車水..maxwell food centre, 你住OASIS, 唔啱路喎.. 我坐平價航空..所以時間無咁靚.. 8:00 機 正喎
2k 我都應該夠..拖住小朋友好難購物.... 唔夠咪碌卡..

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

jessiejy 發表於 15-1-22 15:45
你估計連入場費, 食, 交通費和小量手信, 2大2小$2000可以嗎?
SG $2000嗎??

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

minniemouse131 發表於 15-1-21 14:48
包車+門票已攪掂,煩緊唱錢,你知唔知香港邊度唱星,馬幣rate好?百年or bank? ...
百年個RATE點都靚好多,唔想排可以去牛記(係上環),個RATE爭好少,百年馬幣都有得唱。

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我都係坐平航呀, Scoot 7:20am~
要早一日既半夜出發, 我諗我帶住個3歲人仔, 第一日應該無咁癲...去唔到zoo, 所以第2日去, 我諗如果第一日去到牛車水都好叻^^

我唱左SG$1.7K (大約HKD10K左右)咋, 我諗住應該夠洗, 但見到d人咁講就開始驚驚地喇~

我訂晒門票及包車, 合共SG500左右, 即係仲有SG1.2K, 我諗應該夠呱, 食food centre / 商場食肆....應該同香港洗費差不多呱~~

***如果真係唔夠...SG邊樹有錢唱呀?????
***由機場去酒店(Oasia)坐MRT方便嗎?

首頁

尾頁

跳至