自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個女(小一)同老闆都當我狗甘鬧所以已經辭職。

但個老闆冇人用,成日打來煩我,又話叫我番半日,又話計時薪比我求我番多排。之前求其答睇下點,佢當左我仲會番,我尋日番埋,就唔想再番。佢話你搵到工先唔番啦,或者你俾多7日通知我。

我覺得好荒謬,我想問JM點推佢好,佢仲當我會番。

PS 個老闆比左$100利是我,雖然晤知其他老闆比幾多,但唔知點解覺得佢好小家。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-25 發表
之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個女(小一)同老闆都當我狗甘鬧所以已經辭職。

但個老闆冇人用,成 ...
唔返,唔等錢開飯

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆:(極品老闆3)已辭職但想問意見...

你返去,佢咪覺得你等佢份糧黎開飯,吊膠黎賣,叫小熊截晒佢電話

kittychung122    發表於 15-2-26 17:21
wcpcelia    發表於 15-2-26 14:11
iammiyake    發表於 15-2-26 12:49
fanny3315    發表於 15-2-26 12:42
arting    發表於 15-2-26 12:27
Yubi.T    發表於 15-2-25 11:00

男爵府

BLOCK 佢電話啦

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Dragonbaby2014 發表於 15-2-25 10:56

江湖救急都要7日通知, sharp on 架佢

secrethk    發表於 15-2-26 13:48
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

引用:之前講過個老闆好極品叫我做埋d無聊野,個

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-02-25 發表

100好好,我個個比50

珍珠宮

Dragonbaby2014 發表於 15-2-25 10:56

話佢知佢BOOK晒機票去旅行.

大宅

唔理佢,block佢no.

禁止訪問

子爵府

咪理佢, block左佢,
我以前公司上司都麻煩...遲左職都不停搵我, 係超級煩...又send信息話新公司做成點,話睇我都有排OT等...
聽完好多佢D賤既說話後決定乜都BLOCK, 耳根清靜

wcpcelia    發表於 15-2-26 14:12

大宅

所以你昨日last day? 老闆出哂糧未?如果last day 左,又出左糧,就唔好再聽佢電話。你跟足程序去辭職,冇拖冇欠,亦冇需要再俾面佢。

珍珠宮

回覆:Dragonbaby2014 的帖子

照答佢唔返,你再返佢會重施故技,到時你咪仲嬲。

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 Dragonbaby2014 的帖子

唸咁多做乜吖~唔駛佢電話咪得囉~一係話你返緊工好忙咪得囉~
為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

大宅

答佢:本小姐已經搵到工,拜拜。
一百蚊都唔夠買餐餸,受哂氣補都補唔返。

大宅

引用:Quote:原帖由+Dragonbaby2014+於+15-02-25+

原帖由 deckite 於 15-02-25 發表
100好好,我個個比50
因為我之前番多一日矩無出糧比我(其實可以去勞工署),同埋我都成日幫矩OT,捱義氣(矩自己講),其他人都話矩應該會比大利是我,$100我只係覺得矩好小家

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

已經過咗last day?

呢幾日只係江湖救急?

大宅

引用:已經過咗last+day?呢幾日只係江湖救急? +

原帖由 kiki.kiki 於 15-02-25 發表
已經過咗last day?

呢幾日只係江湖救急?
過左,果日係救急,我幫左矩一日

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都辭左職, 睬佢都傻~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔理佢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

引用:所以你昨日last+day?+老闆出哂糧未?如果la

原帖由 ozduckie 於 15-02-25 發表
所以你昨日last day? 老闆出哂糧未?如果last day 左,又出左糧,就唔好再聽佢電話。你跟足程序去辭職,冇 ...
矩未出糧,個秘書話要聽日先出到(正常今日要出,不過矩話好多野做叫我唔好去勞工署)

首頁
12345...10

尾頁

跳至