親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

朋友建議。

台北-九份-陰陽海-黃金瀑布-十分瀑布-十分鐵道放天燈-台北

這樣好唔好?如這樣去,約要多少個小時?

大宅

回覆:rudada 的帖子

包車?

大宅

係呀,包車

複式洋房

回覆:rudada 的帖子

有包車資料可pm我嗎?謝

別墅

引用:係呀,包車

原帖由 rudada 於 15-02-25 發表
係呀,包車
請問可否去到當地先book車,因為淨係想去九份十分個啲地方需要,謝謝解答

大宅

其實我未book,只係聽朋友講行程。我搵過間要3個小時收3000台幣,又搵過間話要車三日前先book,我都好迷惘。。。

珊瑚宮

rudada 發表於 15-2-26 09:55
其實我未book,只係聽朋友講行程。我搵過間要3個小時收3000台幣,又搵過間話要車三日前先book,我都好迷惘。 ...
包車通常預先訂。如果人小可以坐的士(只怕的士不太熟適路缐,時間控制)

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

包車一日攪掂, 唔駛趕車又舒服

大宅

引用:Quote:rudada+發表於+15-2-26+09:55+其實我

原帖由 12312 於 15-02-26 發表
包車通常預先訂。如果人小可以坐的士(只怕的士不太熟適路缐,時間控制)
如果只去十分放天燈、看瀑布、吊橋,食完午餐就離開,這樣的半天遊,是否需要包車?還是乘的士好些?但十分會否難截的士返台北市?

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+12312+於+15-02-26+發表包車

原帖由 bbrabbit2011 於 15-02-26 發表
如果只去十分放天燈、看瀑布、吊橋,食完午餐就離開,這樣的半天遊,是否需要包車?還是乘的士好些?但十分 ...
如果有小朋友建議包車,宜家人在台北,昨天去左九份,十分,人好多,小朋友行得好攰,平溪線班次一個鐘一班,我由十分坐返瑞芳都要半小時到左瑞芳又耍等半個鐘先有台鐵返台北,隻腳差d 無力再行

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-02-26 發表包車

原帖由 bbrabbit2011 於 15-02-26 發表
如果只去十分放天燈、看瀑布、吊橋,食完午餐就離開,這樣的半天遊,是否需要包車?還是乘的士好些?但十分 ...
包半日車啦。(郊外地方本身無的士,有無可能載得到的士,看彩數)

男爵府

包車可以去多D地方,年初一時個司機帶左我們去九份,十份,金瓜石,黃金瀑布,茶壺山和猴桐,仲帶我們去看陰陽海,幫我們影左好多合照的靚相,我包左9小時

珍珠宮

引用:包車可以去多D地方,年初一時個司機帶左我

原帖由 bettylm98 於 15-02-26 發表
包車可以去多D地方,年初一時個司機帶左我們去九份,十份,金瓜石,黃金瀑布,茶壺山和猴桐,仲帶我們去看 ...
我諗緊2個大人包唔包車

大宅

bettylm98 發表於 15-2-26 13:24
包車可以去多D地方,年初一時個司機帶左我們去九份,十份,金瓜石,黃金瀑布,茶壺山和猴桐,仲帶我們去看 ...

HI, 我昨天問了包車公司, 去九份,十份包8個鐘3大2小. 共6,000. 請問價錢OK嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

michelleshan 發表於 15-2-26 00:22
請問可否去到當地先book車,因為淨係想去九份十分個啲地方需要,謝謝解答

...
其實都可以,不過怕唔怕無車?

但其實唔怕貴少少,去酒店BOOK都OK

別墅

回覆 sammyyiu 的帖子

我昨天回來, 玩得十分開心, 包了一日司機, 黃金博物館, 九份, 十份, 平溪, 走時司機還幫我BOOK 車去機場, 咁平了給我, 司機說廣東話.
包車一日8小時台幣4500, 送機台幣900

大宅

bingo09110 發表於 15-2-27 12:51
回覆 sammyyiu 的帖子

我昨天回來, 玩得十分開心, 包了一日司機, 黃金博物館, 九份, 十份, 平溪, 走時司機 ...

Hi, 麻煩PM包車司機資料給我. 我EASTER去。Thanks.

大宅

引用:包車可以去多D地方,年初一時個司機帶左我

原帖由 bettylm98 於 15-02-26 發表
可比包車司傳資料我?可詳細分享下行程嗎?因我會5月尾去,有老有少

大宅

回覆:九分十分行程提議

我現還在台北,早兩天就去過九份、十分包車,如果人不多,我的包車也不錯,我每次到台北也是他車去郊遊一天,$3500一天。。八個多小時吧!旅程完了,他還車我到江記華隆買豬肉紙呢!

大宅

simsim 發表於 15-2-27 15:23
我現還在台北,早兩天就去過九份、十分包車,如果人不多,我的包車也不錯,我每次到台北也是他車去郊遊一天 ...
可否pm包車資料,Thanks!

首頁
12345...9

尾頁

跳至