自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

琴日去求籤拜太歲,順便係嗰度解埋籤。因為今年第一年去,就揾排得最長嗰個廟祝解,諗住多人排就係解得好……點知等左三個鐘都係解左六個人……

如果解得好,其實企耐啲都唔係問題。不過,佢其實無咩依住支籤講,剩係話拜左太歲就掂,無拜就咩都唔掂。我同朋友話拜左,佢問係邊拜,我地就話車公,佢話車公拜無用,話要跟佢拜先得,然後拎佢張卡片出來俾我地睇,睇到佢係深水埗有鋪頭,又話佢支太歲符要千六蚊一支……之後又收返張卡片……

中途又俾佢女友張相俾我地睇,show off好多女人痴埋去佢度,但俾我地睇嘅都係B6女人……

最重要係佢解完好似無講過咁,好似講到唔揾佢幫手你就一世無運行……聽完個人好不安……

男爵府

引用:琴日去求籤拜太歲,順便係嗰度解埋籤。因為

原帖由 chocochoko 於 15-03-01 發表
琴日去求籤拜太歲,順便係嗰度解埋籤。因為今年第一年去,就揾排得最長嗰個廟祝解,諗住多人排就係解得好… ...
咁變態嘅

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

留毛⋯⋯睇JM意見

大宅

回覆:車公廟祝……係佢問題定車公問題?

我都試過 我搵車公廟入面既人解
佢又係無點解過咩
只係話要搵佢做一場法事就咩都會化解嫁啦都唔知信唔信好

男爵府

我求籤去黃大仙, 未試過封車公 但普通拜神就去拜車公

珍珠宮

琴日去求籤拜太歲,順便係嗰度解埋籤。因為今年第一年去,就揾排得最長嗰個廟祝解,諗住多人排就係解得好… ...
好明顯… 呃… XX

禁止訪問

男爵府

熱血勳章

你去了邊個解?之前去車公,我見有一檔隔一隔個師傅著曬袍做法事。

侯爵府

我每年係車公求簽都無比人解簽,我買左本車公解簽既書,每年求完就自己返屋企解,至於拜太歲,以我所知只需要寫清楚今年既太歲個名,然後拎去車公或觀音廟拜,廟入面職員都識,唔需要比千幾蚊比人呃。

funfun759    發表於 15-3-1 17:43
丫雅    發表於 15-3-1 16:51

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

show 女友相?

珍珠宮

我呢兩年都有去車公,今年未去,都係搵最多人排果個解簽,又冇試過咁喎。。

佢俾卡片同俾相已經好有問題

別墅

回覆:avril19 的帖子

可能我企得耐,我見差唔多張張枱嘅廟祝都有格一格幾個客就起身著袍做法事(無特別數過,但記憶中係咁上下)

別墅

引用:我呢兩年都有去車公,今年未去,都係搵最多

原帖由 laukkk 於 15-03-01 發表
我呢兩年都有去車公,今年未去,都係搵最多人排果個解簽,又冇試過咁喎。。

佢俾卡片同俾相已經好有問題:q ...
唉……朋友上簽問轉唔轉得工,佢就話揾佢做就轉得囉~

別墅

引用:我都試過 我搵車公廟入面既人解 佢又係無點

原帖由 migola 於 15-03-01 發表
我都試過 我搵車公廟入面既人解
佢又係無點解過咩
只係話要搵佢做一場法事就咩都會化解嫁啦都唔 ...
可能你揾嗰個就係我嗰個

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

香港有2個太歳廟⋯⋯分別在「玄圓學院、黃大仙祠」⋯⋯
去大廟做的應該安心D。

別墅

引用:Quote:原帖由 chocochoko 於 15-03-01 發表

原帖由 yucheung 於 15-03-01 發表
我每年係車公求簽都無比人解簽,我買左本車公解簽既書,每年求完就自己返屋企解,至於拜太歲,以我所知只需要寫 ...
咁你覺得車公d籤準唔準?

別墅

引用:香港有2個太歳廟⋯⋯分別在「玄圓學院、黃

原帖由 caryfox 於 15-03-01 發表
香港有2個太歳廟⋯⋯分別在「玄圓學院、黃大仙祠」⋯⋯
去大廟做的應該安心D。
你覺得我好唔好去拜多次??

子爵府

佢show off 好多女人黐埋去有咩賣點?

大宅

唔怪之得解得咁慢啦

公爵府

好明顯係神棍

首頁

尾頁

跳至