時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

晚上10時04分,尖沙嘴北京道53號發生搶劫案,傷者報稱中槍。現場消息稱,一名賊人持有類似手槍物體,走入一間表行打劫,搶走8隻錶,一名職員阻止制止時,遭賊人轟了一槍。

警方接報大為緊張,大批警員穿上避彈衣、持長槍到場,封鎖附近一帶搜捕賊人。

國務專員  政治及時事話題,必須貼於時政擂台,現已代為搬移。  發表於 15-3-13 11:38
siu05    發表於 15-3-13 00:54
lovebabyking    發表於 15-3-12 23:02

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:槍匪劫尖嘴錶行 職員中槍

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大宅

伯爵府

錢財身外物!遇到人搶野真係唔好駁!香港而家真係好亂......

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:晚上10時04分,尖沙嘴北京道53號發生搶劫案

原帖由 mayuenhk 於 15-03-12 發表
晚上10時04分,尖沙嘴北京道53號發生搶劫案,傷者報稱中槍。現場消息稱,一名賊人持有類似手槍物體,走入一 ...

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:錢財身外物!遇到人搶野真係唔好駁!香港而

原帖由 cloudyjess 於 15-03-12 發表
錢財身外物!遇到人搶野真係唔好駁!香港而家真係好亂......
佢呢d似以前搶金舖

afm.cheung    發表於 15-3-12 23:08

大宅

水晶宮

我忽然諗起郭富城哥哥⋯⋯
當年出事我都係附近⋯
Bye

公爵府

引用:Quote:原帖由+cloudyjess+於+15-03-12+發表

原帖由 good_pig 於 15-03-12 發表
佢呢d似以前搶金舖
好在今晚無出尖沙咀
本來重諗住去睇戲

水晶宮

希望中槍的無事
Bye

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我忽然諗起郭富城哥哥⋯⋯當年出事我都係附

原帖由 meow~meow 於 15-03-12 發表
我忽然諗起郭富城哥哥⋯⋯
當年出事我都係附近⋯
郭富城哥哥咩事?

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

唔好比我估中,
係內地賊人…
香港好耐冇咁大膽既賊了

子爵府

子爵府

珍貴的并唔喺苦難本身,而喺我地對苦難如同珍珠般的包容.

水晶宮

alphabetagamma 發表於 15-3-12 22:49
郭富城哥哥咩事?

http://www.fjsen.com/o/2009-04/09/content_43305.htm

郭富城想重建老父金铺。

头条网4月9日报道 天王郭富城接受郑丹瑞访问时,提到当年为跳舞放弃继承老父的金铺,回首前事,城城说他有一愿望,就是重建老父金铺。

希望重建老父金铺

城城凭90年一个广告令他晋身娱乐圈,而一直以舞林高手自称的他,原来在跳舞初期因为硬撑而扭伤脚,到最后连工作都丢掉,于是转去考舞蹈艺员训练班,从此改变了他的命运。城城家里是开金铺的,老父一直希望他能子承父业,但可惜当年的城城醉心跳舞,在妈妈和二哥支持下,终于说服了爸爸让他继续学舞。

事业有成的城城,现在竟然有一个梦想:“爸爸逝世后,那间金铺已经卖了,而铺头的原址被政府列为文物保护区,我好想在那里即使是一个柜台,我都想将‘大盛金铺’重见天日。”

想起二哥中枪离世而落泪

访问中提及,城城二哥因位于北角的铺头被劫,只身追贼中枪而离世一事,他即忍不住掉下男儿泪:“二哥和我感情最好,那时我已经到台湾发展,有次回港和他叙旧,他说我的外套靓,于是拿了来试穿,我和他约定日后衣服两兄弟可以交换穿,但翌日回到台湾,就接到二哥中枪的噩耗,一切可以这么突然。”

没有结婚的想法

早前城城的好友Sunny结婚,城城表示:“见好朋友结婚真的感动,那刻都有想过结婚,但这念头很快消失,因为我真是无结婚这个心态,有时都想有小朋友,不过张智霖笑我这个年纪都未有小朋友,日后实有代沟。”

Bye

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

好多年未試過

水晶宮

畀面勳章

引用:唔好比我估中,係內地賊人…香港好耐冇咁大

原帖由 babyhoi 於 15-03-12 發表
唔好比我估中,
係內地賊人…
香港好耐冇咁大膽既賊了
hey,啲人話唔好咩都賴大陸人㗎! 冇大陸人,香港啲人要食💩㗎啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:唔好比我估中,係內地賊人…香港好耐冇咁大

原帖由 babyhoi 於 15-03-12 發表
唔好比我估中,
係內地賊人…
香港好耐冇咁大膽既賊了
省港旗兵

而家唔洗坐大飛嚟,可以拎自由行簽証自由嚟

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

首頁
12345...8

尾頁

跳至