自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

話說我今日同朋友去格仔舖買野,我後面有三個中2至中3既著住校服既中學生喺後面個格度睇梗電子煙……
男:我試過朱古力味,香蕉味,荔枝同蘋果味都好食
女A:下?你唔驚俾屋企人知咩?
女B:係囉!其實我想試下架,但又驚……(聽唔到)
男:車,驚乜?佢問起咪話係依家零食黎囉,再唔係咪話筆囉!
女A:哦……會唔會上癮架
男:呢度咪寫住冇尼古丁同焦油囉
女B:好多隻味喎
男:係啊!好正架,由其吸落去個時
女B:咁我試下蜜瓜先
女A:下,真係架?咁我又試下雲尼拿味先
男:我諗住試雞尾酒

我個fd:乜而家d中學生興食電子煙架
之後我一拎轉頭佢地已經俾埋錢走埋……

真係防不勝防

男爵府

回覆:中學生興食電子煙?

之前新聞電子煙好多都係山寨廠做,無監管,仲毒過真煙

wcpcelia    發表於 15-3-16 19:43

公爵府

咩來的?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Mandy_62 的帖子

子爵府

引用:話說我今日同朋友去格仔舖買野,我後面有三

原帖由 Mandy_62 於 15-03-16 發表
話說我今日同朋友去格仔舖買野,我後面有三個中2至中3既著住校服既中學生喺後面個格度睇梗電子煙……
男: ...
其實冇尼古丁唔會上癮,除左唔知有冇其他古怪成分外,都冇咩問題啫

好過食真煙好多好多好多

大宅

補一補充資料:

電 子 煙

1. 甚 麼 是 電 子 煙 ?

電 子 煙 是 一 種 電 子 裝 置 , 外 形 與 香 煙 或 雪 茄 相 似 。 典 型 的 電 子 煙 具 有 煙 彈 , 內 存 一 種 液 體 。 該 液 體 會 汽 化 , 把 一 種 通 常 由 尼 古 丁 、 丙 二 醇 和 其 他 不 明 化 學 物 組 成 的 化 學 混 合 物 , 傳 送 至 使 用 者 肺 部 。 不 過 , 一 些 電 子 煙 聲 稱 不 含 任 何 尼 古 丁 或 焦 油 。

電 子 煙 通 常 由 充 電 池 驅 動 。 使 用 者 把 電 子 煙 加 熱 後 產 生 的 淡 淡 氣 霧 吸 入 肺 中 。

2. 電 子 煙 對 健 康 可 造 成 什 麼 影 響 ?

大 多 數 電 子 煙 煙 彈 含 有 丙 二 醇 , 眾 所 周 知 , 這 是 一 種 刺 激 物 , 每 當 吸 入 , 可 誘 發 呼 吸 道 疾 病 , 例 如 哮 喘 。 由 於 電 子 煙 煙 彈 亦 可 能 含 有 不 同 濃 度 的 尼 古 丁 , 吸 電 子 煙 可 能 引 致 尼 古 丁 依 賴 及 血 管 收 縮 。 此 外 , 海 外 研 究 亦 發 現 在 一 些 電 子 煙 中 , 檢 出 若 干 有 毒 物 質 , 以 及 可 引 致 癌 症 的 煙 草 特 有 的 亞 硝 胺 。

公爵府

咩黎架?

複式洋房

我見過有三四個學生著校服系商場入面食
初初仲以為系真煙 都系有煙噴出黎

大宅

引用:我見過有三四個學生著校服系商場入面食 初

原帖由 deacon_w 於 15-03-16 發表
我見過有三四個學生著校服系商場入面食
初初仲以為系真煙 都系有煙噴出黎

...
我都見過,仲要一吸就有藍燈

男爵府

即係食電

tsung    發表於 15-3-16 19:44

子爵府

引用:補一補充資料: 電 子 煙1. 甚 麼 是 電

原帖由 Mandy_62 於 15-03-16 發表
補一補充資料:

電 子 煙
都係食嚟無為,但又有風險嘅嘢。
一路都唔明,為乜要食煙。

大宅

引用:Quote:原帖由 Mandy_62 於 15-03-16 發表補

原帖由 carmen1904 於 15-03-16 發表
都係食嚟無為,但又有風險嘅嘢。
一路都唔明,為乜要食煙。
同意

珍珠宮

我見過幾次賣d特別小玩意果d鋪頭有得賣

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

畀面勳章

Sorry,我覺得好核突

真心唔明點解啲人要食真煙同電子煙

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

複式洋房

好多會走去食水煙

公爵府

引用:Sorry,我覺得好核突真心唔明點解啲人要食

原帖由 saberlily 於 15-03-16 發表
Sorry,我覺得好核突

真心唔明點解啲人要食真煙同電子煙
c6食煙,果時香港未有電子煙買,我諗住買黎幫佢介, 買左成$500美金, 佢同我食左兩啖唔食, 因為我買冇尼古丁果隻, 話唔同wo, 我吸過一下, 同有味ge水煙差唔多,係一d有味ge氣體咁lo, 真係好無聊,一包煙$50我令願買盒雪糕番屋企食好過,電子煙唯一好處係呼出黎ge煙冇煙味, 不過唔知有尼古丁果d呼出黎ge二手煙係咪同正常一樣咁有害

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都唔知係咩嚟

子爵府

咁係咪食緊煙??

首頁

尾頁

跳至