論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

我家工人,特徵矮同肥,係元朗,名叫saya mafgixxx.勁懶,日日淨係玩電話,煲電話粥,幾乎咩清潔執屋都無做,我啲仔女叫佢永遠無反應,聽唔到,黑面,原本我都想忍到佢完約,點知頭先佢公司打黎話佢去左第二度見工,已成功,咁我就順便比一個月通知佢,炒,如果有人請到佢,請小心,

男爵府

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

即係你上次話有2個工人揀, 一肥一瘦, 你揀咗肥個個?

水晶宮

好媽媽勳章

引用:即係你上次話有2個工人揀,+一肥一瘦,+你揀

原帖由 lily-of-valley 於 15-03-22 發表
即係你上次話有2個工人揀, 一肥一瘦, 你揀咗肥個個?
我揀佢時相係瘦,黎到係肥既

大宅

工人有見工, 仲請左, 有晒証據, 你追佢一個月通知金先係, 点解你比?

珍珠宮

引用:我家工人,特徵矮同肥,係元朗,名叫saya m

原帖由 kitty0502 於 15-03-22 發表
我家工人,特徵矮同肥,係元朗,名叫saya mafgixxx.勁懶,日日淨係玩電話,煲電話粥,幾乎咩清潔執屋都無做 ...
咁懶都有人請

不過我個肥印之前又係同人講我屋企冇野佢做,廚房dirty到油立立唔洗,坐係度食小食

有野做又唔做

之前jm們講得岩,人肥總有原因,通常都係懶

水晶宮

好媽媽勳章

引用:回覆+kitty0502+的帖子現在斷約工人都好多

原帖由 fionaleung43 於 15-03-22 發表
回覆 kitty0502 的帖子

現在斷約工人都好多人爭架!
唔緊要,如果忍到佢唔做家務,唔理小朋友,真係恭喜佢,我收工啲野都未洗好就去瞓,日日成堆衫係sofa又唔放入櫃,比我炳先會做

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 lily-of-valley 於 15-03-22

其實你唔洗炒佢,佢主動斷你約,佢斷多兩次應該冇得再黎

水晶宮

好媽媽勳章

引用:工人有見工,+仲請左,+有晒証據,+你追佢一個

原帖由 gg0202 於 15-03-22 發表
工人有見工, 仲請左, 有晒証據, 你追佢一個月通知金先係, 点解你比?
佢係問佢公司拎護照我先知,佢一定想做到完約

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+kitty0502+於+15-03-22+發表

原帖由 小mama 於 15-03-22 發表
咁懶都有人請

不過我個肥印之前又係同人講我屋企冇野佢做,廚房dirty到油立立唔洗,坐係度食小食
我係佢黎到先知佢肥,佢一黎已經成日偷我仔女電話上FB,依家自己有電話仲日日不離手,仲成日戴headfree講電話,我係度都一樣,我已經忍左佢好耐

大宅

kitty0502 發表於 15-3-22 12:57
佢係問佢公司拎護照我先知,佢一定想做到完約
哦, 完左你合約先, 後返新工?

男爵府

引用:我家工人,特徵矮同肥,係元朗,名叫saya+m

我家工人,特徵矮同肥,係元朗,名叫saya mafgixxx.勁懶,日日淨係玩電話,煲電話粥,幾乎咩清潔執屋都無做 ...
點解你要賠,叫佢自己早走咪你

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

kitty0502 發表於 15-3-22 12:52

吓??? 又會咁嘅??? 不過我炒個件肥廢人, 睇相唔係咁肥, 原來存心呃, 因頭同膊頭唔太肥, 但個身好肥, 50" pet pet. 行都行唔郁. 衰野電話簿都寫唔晒, 最賤係周圍教其他bun if you have a baby, your employer cannot terminate you, need to pay you salary.

Forget, complain 去入境處佢D衰野.

大宅

引用:我家工人,特徵矮同肥,係元朗,名叫saya m

佢俾通知你先係喎

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:kitty0502 發表於 15-3-22 12:57 佢

原帖由 gg0202 於 15-03-22 發表
哦, 完左你合約先, 後返新工?
佢想,但我知道即比一個月佢炒

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 kitty0502 於 15-03-22 發表

原帖由 kaunty 於 15-03-22 發表
點解你要賠,叫佢自己早走咪你
佢打算完我合約先走

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:kitty0502 發表於 15-3-22 12:52 我

原帖由 lily-of-valley 於 15-03-22 發表
依家啲工人真係越黎越衰,我呢件完都未必再請

象牙宮

kitty0502 發表於 15-3-22 14:53
依家啲工人真係越黎越衰,我呢件完都未必再請

我件肥廢人, 炒完好快揾到工, 但人地一樣頂佢唔順, 唔夠2個月, 2014 Oct 19又比人掃把, 又話有人請, 但到而家, Immigration都仲未批visa比佢.

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:kitty0502 發表於 15-3-22 14:53 依

我件肥廢人, 炒完好快揾到工, 但人地一樣頂佢唔順, 唔夠2個月, 2014 Oct 19又比人掃把, 又話有人請, 但到 ...
我真係唔明點解啲人未完約都請囉,唔知係咪錢多

首頁

尾頁

跳至