想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛知道AMH 得0.3, FSH 13, 跌咗落谷底,医生叫我ivf, 但姑娘出嚟叫我簽定下次iui....我都唔係好明点解。我iui係咪冇希望?ivf 又會成功嗎?喊咗出嚟 希望你哋能夠幫吓我分析....好唔開心....

大宅

回覆:cherryland88 的帖子

呢個情況我會揀ivf,我amh1.3,但fsh15了,現都努力地進行ivf, 但半年來只抽了1粒卵。岩岩開始新cycle,希望今個月有卵啦,大家一齊努力,我同你一樣喊到傻左,但喊完就要向前行,爭取時間。加油!

別墅

引用:呢個情況我會揀ivf,我amh1.3,但fsh15了,現

原帖由 4501 於 15-04-04 發表
呢個情況我會揀ivf,我amh1.3,但fsh15了,現都努力地進行ivf, 但半年來只抽了1粒卵。岩岩開始新cycle,希望今 ...
多謝你鼓勵,宜家仲喊緊!好傷心 咁我係咪要m一到話俾医生知做ivf?因為姑娘話医生叫我簽iui...定係要早d講做ivf?

侯爵府

回覆:跌落谷底,AMH 得0.3, 點算好?

你幾多歲?
年紀唔細就ivf,爭取時間

別墅

引用:你幾多歲?年紀唔細就ivf,爭取時間

原帖由 白羊花花 於 15-04-04 發表
你幾多歲?
年紀唔細就ivf,爭取時間
35喇

子爵府

引用:Quote:原帖由 白羊花花 於 15-04-04 發表你

原帖由 cherryland88 於 15-04-04 發表
35喇
咁我會考慮Ivf囉

大宅

引用:Quote:原帖由+4501+於+15-04-04+發表呢個情

原帖由 cherryland88 於 15-04-04 發表
多謝你鼓勵,宜家仲喊緊!好傷心 咁我係咪要m一到話俾医生知做ivf?因為姑娘話医生叫我簽iui...定係 ...
我好明白,我經歷過,心真係好痛,呢種感受只有我地自己先會明,就算同人講,人地只會叫我放鬆d,順其自然,但我地既case根本就唔可以順其自然,想喊盡情喊,發洩左出黎好過屈住,你係邊度做ivf?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+白羊花花+於+15-04-04+發表你

35喇
ivf啦
其實醫生都suggest你ivf...

別墅

引用:Quote:原帖由 cherryland88 於 15-04-04 發

原帖由 4501 於 15-04-04 發表
我好明白,我經歷過,心真係好痛,呢種感受只有我地自己先會明,就算同人講,人地只會叫我放鬆d,順其自然, ...
仁安呀,你呢?

男爵府

吾好浪費時間, ivf

子爵府

引用:剛知道AMH 得0.3, FSH 13, 跌咗落谷底,医

剛知道AMH 得0.3, FSH 13, 跌咗落谷底,医生叫我ivf, 但姑娘出嚟叫我簽定下次iui....我都唔係好明点解。我i ...
正常仁安Fsh好似要12以下先開針,會唔會因為amh低,fsh幾多都照開針就唔知,但單純fsh做運動可以改善到,同埋醫生有無叫你食dhea?

子爵府

我指ivf

別墅

我都係 AMH 0.34, FSH 8.1....
知道後接受吾到,之前仲有2次化學左,M期又算正常,覺得自己可以懷孕。宜家係米除左 ivf 外就冇可能有 BB? 真係吾想行 ivf 呢步

別墅

我AMH得0.15喇, FSH 10.x...
開始我都非常難過! 吾想行 ivf. 我只是31....
但是時間不等人. 錢可以賺.....
現在我吃DHEA (DHEA 需要食3個月)....之後做 IVF.
希望會成功

別墅

回覆:Cate31 的帖子

Dhea 係醫生開定出面買?

別墅

回覆 Mrschow_cat 的帖子

醫生開!

大宅

其實
iui成功率好低下-_-#同自然唔差得多少

我諗係適合相對比check 過身體無乜大問題但有唔到既試試.我覺得條件差的又有財力就別浪費時間啊ToT錢可搵過。bb 就一b 難求

(btw, 我是曾經做過不孕科的姑娘仔,以上是經驗之談,別介意)

大宅

引用:剛知道AMH 得0.3, FSH 13, 跌咗落谷底,医

剛知道AMH 得0.3, FSH 13, 跌咗落谷底,医生叫我ivf, 但姑娘出嚟叫我簽定下次iui....我都唔係好明点解。我i ...
建議快d ivf
我之前浪費太多時間係iui

唔好太傷心
影響身體
我地唔放棄仲有機會

別墅

回覆:Cate31 的帖子

有 bingo 到嗎?

別墅

回覆:minicc 的帖子

其實 ivf 傷身嗎?打咁多針會不會增加第時生cancer 既機會?

首頁

尾頁

跳至