自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

蝗蟲入侵我屋企,話要住到八月?點攪?
事例一:話要睇樓,拖左我一個八十幾歲嘅阿嫲,做佢導遊,幫手看住佢個女做佢妹仔,玩左佢十二鐘之後,我阿嫲成條死屍咁返屋企,之前阿嫲,已經腰骨痛,又嘔!
當晚我就爆左佢一鑊同佢講,呢間屋冇洗衣服務,冇煮飯服務,洗衣機係我買,唔該唔好用!咁佢話話ok!當晚佢就,聲淚俱下,打俾我老豆個女朋友,話要搬酒店,但結果第二日見到我,又話自己冇講過,賴死唔會走!今朝佢又偷用我洗
衣機!但話冇偷用我啲洗衣粉!仲話……係呀!我係同你作對架啦!激下你都好架!
事例二:永遠當自己係公主,但佢已經五十歲,個女五歲!係我阿叔個老婆,食一隻餃子,都要我阿嫲去叮,永遠乜都唔會做,食飽就入房!
事例三:第一日返到嚟,就同個女講:叫家姐幫你沖涼啦!(家姐即係我)
待續……

珍珠宮

即係你同父母及麻麻同住, 而家你阿叔既老婆帶埋你堂妹係大陸落黎, 佢打算長住個女係香港讀書嗎?

你父母點睇?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

間屋係邊個?

侯爵府

回覆:如何對付大陸無恥無賴親戚?

留毛跟進

珊瑚宮

亞嫲係佢奶奶。 亞嫲同你老豆唔趕

你無得趕
玩具萬歲!

男爵府

引用:即係你同父母及麻麻同住, 而家你阿叔既老婆

原帖由 小寶貝兒 於 15-04-17 發表
即係你同父母及麻麻同住, 而家你阿叔既老婆帶埋你堂妹係大陸落黎, 佢打算長住個女係香港讀書嗎?

你父母點 ...
我媽媽已經過左身,全家都憎佢!除左我阿嫲!因為我阿嫲覺得基督徒,一定係好人!我老豆呢排因為,工作關係,所以呢排冇喺屋企住!但基於一世人兩兄弟,都要忍呢個八婆,我同老豆講:佢要住到八月,我老豆就……老豆上星期六,有返過屋企想瞓一晚,但個女人覇左我老豆張床,其實佢可以過我阿嫲房瞓,阿嫲房有兩張床!但佢冇搬過去瞓嘅意思,結果我老豆,當晚食完飯,又走左

男爵府

引用:間屋係邊個

原帖由 Money媽 於 15-04-17 發表
間屋係邊個?
間屋係我老豆嘅!但為左個八婆,我老豆有家歸不得

男爵府

引用:亞嫲係佢奶奶。 亞嫲同你老豆唔趕你無得趕

原帖由 fitfish 於 15-04-17 發表
亞嫲係佢奶奶。 亞嫲同你老豆唔趕

你無得趕
我點會咁蠢趕佢走!我淨係諗有咩方法對付啲無恥之徒!

珍珠宮

milulu 發表於 15-4-17 12:09
間屋係我老豆嘅!但為左個八婆,我老豆有家歸不得
用呢點同你阿麻傾下, 冇奶由為左個新抱, 趕自己個仔走架麻!

子爵府

回覆 milulu 的帖子

要你老豆叫佢走啦!

Anlly    發表於 15-4-17 14:45
winwincy    發表於 15-4-17 12:37
wcpcelia    發表於 15-4-17 12:29

翡翠宮

無法,你grandma 同老豆唔出聲都無法。
不過我係辣手派,之前有個姑姐又係咁,比我當面鬧走咗。我係直接打開埋道門,企係門口叫佢唔好再坐,唔該你走人。
諗住我阿爸阿媽好蝦?唔好意思,佢地個女唔好蝦,唔好諗住攞出一副惡哂嘅樣/ 想喊嘅樣就得

黃家大少奶    發表於 15-4-17 23:21
magiee    發表於 15-4-17 22:03
Anlly    發表於 15-4-17 14:46
火精靈    發表於 15-4-17 14:08
catcatcati    發表於 15-4-17 13:41

男爵府

引用:Quote:milulu 發表於 15-4-17 12:09 間屋係

用呢點同你阿麻傾下, 冇奶由為左個新抱, 趕自己個仔走架麻!
我阿嫲係個八婆嘅盲粉!我有用呢點傾過!佢話叫我老豆瞓廳

子爵府

開心吸收勳章

你唔怕得罪屋企長輩,就趁佢地出街,掉曬佢哋啲嘢出屋。
我朋友屋企有件蝗中極品,由佢中學開始佔據佢屋企,朋友已經結埋婚生埋仔,件極品仲響度痴飲痴食,成日搬弄是非,攪到佢父母一把年紀來鬧離婚。

catcatcati    發表於 15-4-17 13:41

男爵府

引用:無法,你grandma 同老豆唔出聲都無法。不過

原帖由 Dwmn 於 15-04-17 發表
無法,你grandma 同老豆唔出聲都無法。
不過我係辣手派,之前有個姑姐又係咁,比我當面鬧走咗。我係直接打 ...
我已經用過呢招,但個八婆,塊面皮厚過地殼,話賴死唔走!留返喺度激我

珍珠宮

milulu 發表於 15-4-17 12:10
我點會咁蠢趕佢走!我淨係諗有咩方法對付啲無恥之徒!
眼不見心不煩, 當佢不存在, 表面上應付下, 叫你幫佢個囡沖涼, 你咪話你唔識幫細路沖涼囉, 佢要用你洗衣機, 咪講到明用壞左要負責買過部新既, 而家咪當自己拎衫出去洗(同人SHARE機洗衫), 佢要使你阿麻, 你心痛都冇計, 你阿麻唔到反感既地步, 你出聲盞人地話你冇大冇細冇家教.....

男爵府

引用:回覆 milulu 的帖子要你老豆叫佢走啦!

原帖由 Money媽 於 15-04-17 發表
回覆 milulu 的帖子

要你老豆叫佢走啦!
我老豆好好脾氣架!雖然佢都好憎佢,但佢只係叫我忍下

珍珠宮

我講表面上應付下, 係只打招呼, 唔好有位比佢入話你冇禮貌ONLY

男爵府

引用:Quote:milulu 發表於 15-4-17 12:10 我點會

眼不見心不煩, 當佢不存在, 表面上應付下, 叫你幫佢個囡沖涼, 你咪話你唔識幫細路沖涼囉, 佢要用你洗衣機, ...
呢啲極品,仲可以用家教嚟同佢慢慢玩

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:蝗蟲入侵我屋企,話要住到八月?點攪?事例

原帖由 milulu 於 15-04-17 發表
蝗蟲入侵我屋企,話要住到八月?點攪?
事例一:話要睇樓,拖左我一個八十幾歲嘅阿嫲,做佢導遊,幫手看住 ...

simple is the best~

珍珠宮

間屋係你老豆唔係佢老公嘅,就按市值租金交租兼俾家用喇。。。冇奶油要幫人養老婆同女啊嘛?!如果一家人相敬如賓養埋你冚竇都冇所謂,但條賤b6擺明要同你過唔去就。。。

首頁
12345...12

尾頁

跳至