潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del.

複式洋房

回覆:Yukiho1012 的帖子

此人仍有其他名牌袋賣,請小心!

大宅

引用:此人仍有其他名牌袋賣,請小心!

原帖由 Yukiho1012 於 15-04-24 發表
此人仍有其他名牌袋賣,請小心!
開名以免其他Bk受騙,係米可以報警呢?當初佢話系真,你而家check度係假嘢、甘即係對方誠信有問題,俾反短訊警察睇。

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:小心! bk買名牌袋注意唔老實賣家

複式洋房

回覆:Kawai238 的帖子

已問師傅係翻新過,但已無人可以肯定係咪真品!賣家就係揸住呢點話係真貨! 又迴避唔答係咪有翻新!只係不斷話呢個係二手袋。。。😭

伯爵府

Chanel 店係唔會維修D袋喎!除非新買冇幾耐又有quality 問題。

我上次拎個自己早兩年響香港專門店買入的袋去,個袋嘅油邊裂咗,個SA 叫我拎出街整!仲俾間手袋維修店電話我!

伯爵府

引用:已問師傅係翻新過,但已無人可以肯定係咪真

已問師傅係翻新過,但已無人可以肯定係咪真品!賣家就係揸住呢點話係真貨! 又迴避唔答係咪有翻新!只係不 ...
不如你影個貼紙來睇下,so far, 我未見過做到真貨一樣的A貨貼紙!

至於翻新過D皮手感會有唔同

複式洋房

回覆:Melody_BB 的帖子

油邊列左,皮裂無得整,漆皮吸色都得整,但鏈, 扣個d金屬野可以換。 而且我都問過翻新手袋鋪頭係有做過野。。 而且賣家唔肯回答有無翻新過囉

複式洋房

回覆:Melody_BB 的帖子

張貼紙無晒字同圖案喇。。。佢仲話我check過貼紙,都唔知有咩check

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Yukiho1012 於 15-04-24 發表

原帖由 Melody_BB 於 15-04-24 發表
不如你影個貼紙來睇下,so far, 我未見過做到真貨一樣的A貨貼紙!

至於翻新過D皮手感會有唔同
我無遇過翻新袋。。所以咪中招囉。。以為只係殘

大宅

請開名

伯爵府

引用:張貼紙無晒字同圖案喇。。。佢仲話我check

張貼紙無晒字同圖案喇。。。佢仲話我check過貼紙,都唔知有咩check
貼紙睇唔到字同圖
咁冇喇!

大宅

引用:張貼紙無晒字同圖案喇。。。佢仲話我check

咁有咩意義

大宅

宜家咁,擺明條友tum 你落搭,唔覆係未番新,你又耐佢唔何,就當買個教訓,以後唔好買2手野啦

複式洋房

引用:宜家咁,擺明條友tum 你落搭,唔覆係未番新

原帖由 Aprilacm 於 15-04-24 發表
宜家咁,擺明條友tum 你落搭,唔覆係未番新,你又耐佢唔何,就當買個教訓,以後唔好買2手野啦

...

所以只好提醒其他JM, 一定要去驗過先好買,唔好咁易信人同貪方便!
若當時要求一齊去驗,就唔會攪成咁

男爵府

求開名

大宅

講咁耐你都唔開名

男爵府

大家我就是賣家。本來我唔想係呢度回覆大家,但呢位買家,既然公開生既ACCOUNT,又講D不乎既事,咁我有必要澄請。第一我個CHANEL係真貨,既2手舊袋,POST時亦清楚講明,買家今天亦在地鐵站仔細驗收袋,後才比錢我。不到15分鐘致電我,話要退貨,話個袋翻新過,又話有問題。本人昨晚已SENT曬相,因為袋太舊貼紙已模糊,買家亦清楚知道的。今天買家驗收時,如果你覺得有任何你不想買既原因,你是當時可以不交易。但這位買家原來是,收2手袋做買賣,在BK徵平袋,然後再放出去賣,雖然與本人無關,但2手店唔收個袋,就叫我退錢,請問大家合理嗎?我澄清左之後,亦唔會再回覆。因為我這個袋是正貨的2手CHANEL手袋。本人亦清者之清。請明察。如果個袋假,買家大可以報警,點解仍然深深不忿地講些不合理既野呢?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

開名

複式洋房

引用:大家我就是賣家。本來我唔想係呢度回覆大家

原帖由 mimiqq1010 於 15-04-24 發表
大家我就是賣家。本來我唔想係呢度回覆大家,但呢位買家,既然公開生既ACCOUNT,又講D不乎既事,咁我有必要 ...
咁你個袋有無翻新過,你無答喎

首頁

尾頁

跳至