自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我真係不吐不快!我有一個同事,講野直接唔緊要,鍾意認叻唔緊要,最討厭佢誤會左人冤枉左人連一句唔好意思都無!仲要加多句係你做得唔好!今日我忍唔住串左佢兩句!真係舒服曬!忍左咁耐終於釋放了!大家呢?你地至唔鍾意既同事又衰咩?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:講下大家至唔喜歡既同事既人品

到到都有呢種人,唔洗勞氣。
以前有個新黎嘅女同事(佢d口音好重)我唔係「奇」視佢。
但佢份人超無禮貌,去人地個位拎我地部門d file,問都無問一句就咁拎走,佢地dept電話响又唔聽,超多同事頂佢唔順,同人講野又係無禮貌,真係d b6格好重。

伯爵府

最憎有病唔帶口罩的,做野老憑的,無自律性的,無責任心的,,,,都憎

cherrie_q    發表於 15-5-9 10:53

伯爵府

引用:到到都有呢種人,唔洗勞氣。以前有個新黎嘅

原帖由 c.vieri 於 15-05-09 發表
到到都有呢種人,唔洗勞氣。
以前有個新黎嘅女同事(佢d口音好重)我唔係「奇」視佢。
但佢份人超無禮貌, ...
我明白周圍都有呢種人,但可能我忍左兩個月....今日真係忍唔住要話返佢.....
我公司呢個同事都好無禮貌,例如我同醫療公司溝通緊!佢就會搶個電話,收線後,仲要同你講句,問都問得衰過人,我問又會咁快問完既!我同人講唔夠兩句就搶我電話!真係好唔尊重人唉!你起碼仲有其他同事阿!我日日對住佢一個同事

伯爵府

引用:最憎有病唔帶口罩的,做野老憑的,無自律性

原帖由 貓山公主 於 15-05-09 發表
最憎有病唔帶口罩的,做野老憑的,無自律性的,無責任心的,,,,都憎

...
係!有病唔戴口罩!周圍散播病菌!完全唔諗人感受

珍珠宮

畀面勳章

最憎查家宅既唔鍾意講又話有咩唔見得光,唔知做左咩衰野

淨係聽你講晒人地D屋企野出黎之後又講更係咁咁咁...先會咁咁咁啦,都唔方好人,把口衰到死,又成日望人死又哈長者黑心到無人有,仲要改晒版周圍再唱過...是非當人情

我仲會同佢講自己野咩

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:雨晴寶貝 的帖子

單對單又真係惡頂d,最慘係當事人唔知自己黑人僧同難頂、果下先慘。真係頂唔順不如轉過份啦,唔係屈死自己仲辛苦

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

貪威為食只想人付出對佢好又成日黑面個D

仲要成日管住你,不分尊卑

5係話事又要差住話事又冇料5係依個職級

對5係高級過佢既人又呼喝

妒嫉心重

講緊既係同一個人

40幾YRS既肥C9

真係好惡頂

伯爵府

引用:單對單又真係惡頂d,最慘係當事人唔知自己

原帖由 c.vieri 於 15-05-09 發表
單對單又真係惡頂d,最慘係當事人唔知自己黑人僧同難頂、果下先慘。真係頂唔順不如轉過份啦,唔係屈死自己 ...
我都考慮緊

男爵府

回覆:雨晴寶貝 的帖子

話完人之後,跟住佢學人做同一樣嘅野

大宅

把口衰+心地唔好既人,睇邊個唔順眼就害人
有病唔帶口罩令其人病,超討厭

男爵府

我有個同事最鍾意咩都問咩都理
咩都關佢事
我Fax緊野唔夠兩秒,就猛問我係咪未插線,係咪按錯號碼,係咪冇fax紙

其實只係未連到線

佢其實係under我,佢發生每一件事都問我,但問完又唔信,佢會講:「你鍾意啦,你話事,你係主任」

煩過羅家英

雨晴寶貝    發表於 15-5-9 14:12

大宅

引用:貪威為食只想人付出對佢好又成日黑面個D仲

原帖由 包包女王 於 15-05-09 發表
貪威為食只想人付出對佢好又成日黑面個D

仲要成日管住你,不分尊卑
我公司都有呢隻

禁止訪問

民房

公司食飯1個鐘,部門主管同佢班fd底下屬例食多廿分鐘

我地係share workload, 佢地遲返變相要其他人硬食多廿分鐘

雨晴寶貝    發表於 15-5-9 14:13

男爵府

人事部新黎左個人(都已經9個月,但做野完全冇進步過…)
簡直極品
都唔知可以點講佢
佢人懶,又走精面,俾人發現佢錯左,仲藉口多多
話說早兩日公司出黎報稅表俾D員工,
有兩頁紙要釘埋一齊,佢叫個櫃面女仔幫佢手釘
份報稅表有曬d同事ge人工,佢竟然俾個唔係人事部ge人去做
俾其他同事發現左,acc個同事竟話左佢幾句
佢出返黎,竟然話「百幾個人,個女仔點記到咁多啊」
我d同事聽到真係o左,
就同佢講「佢唔使記百幾個人,淨係記其中幾個,
再將人地ge人工唱出去,已經好大獲啦!」
點知佢仲駁嘴話個櫃面女仔都算係acc部門,知道都冇問題

我都唔明點會有d咁ge人
做人事部,可以咁唔尊重人地ge私隱。
如果佢份人工俾人周圍唱,唔知佢係唔係都唔介意呢

雨晴寶貝    發表於 15-5-9 14:14

伯爵府

引用:Quote:原帖由 貓山公主 於 15-05-09 發表最

原帖由 雨晴寶貝 於 15-05-09 發表
係!有病唔戴口罩!周圍散播病菌!完全唔諗人感受
仲要一句。帶口罩好辛苦透唔到氣喎。

我想問,我無病就你帶口罩就好舒服嗎?頂佢個制。。。

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

A字膊, 講野唔經大腦, 笑面虎

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

最討厭d 8婆

大宅

自私,佢著數就得你著數左佢嘈到拆天。

自己做錯野就hehe haha扮無野,你做錯佢即刻大大聲係老闆面前話你做錯野wor

首頁

尾頁

跳至