自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

減齡達人勳章

最近我見佢無論何時都以打機為先,我真係好唔開心,我唔係唔畀佢打,但點解由回家到訓覺之間,除了食飯同沖涼,就係打機,唉,我真係好失望,我為左見佢多d, 最近阿爸入院,我放工就去探阿爸,之後返娘家湊b, 好彩阿b已戒夜奶所以可以訓到天光起身,我先安心返夫家
但老公卻掛住打機。。。其實走黎走去我真係好累

大宅

回覆:你地忍受到老公掛住打機嗎?

牙女早排發燒入院,我晚晚去陪個女通宵。第二日返家訓4個鐘去頂佢。到牙女出院,想佢幫手照顧下,我休息下,好,好,好。。好左成個鐘都未泥。打緊機。叫佢幫個女換塊片,好。好。好,又就快半個鐘。我就泥爆佢一鑊金!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

當男人工作有壓力,用打機去減壓,咁諗可能舒服d,好過成日唔痴家係出邊沙沙滾嘅男人。

禁止訪問

回覆:CysyBb 的帖子

別墅

我情願接受佢日日收工反屋企就係打機
我亦會嘗試去接受佢打機 盡量join埋佢
都好過佢收工唔係反屋企 唔係我視線範圍內
唔知佢去邊玩 唔知佢會唔會背住我做啲咩
需然屋企有咩問題佢都唔理剩係打機
呢樣我都覺得好難接受
但係總好過我唔比佢打機
佢出去搵第二樣野發洩
我接受左佢呢樣野既時候
佢都會係我覺得我搞唔掂屋企問題既時間幫下手既
暫時我地兩公婆就係咁相處

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

學E面嫂,投男人所好,大家一齊打又可以有共同講題。

男爵府

打打打,食飯打,行街打,坐車打,訓覺打,打到訓著,半夜轉身打,又打到訓著,起身打,去廁所坐住打,沖涼隻手都唔停痴線架

wuwucancan    發表於 15-6-7 11:38

大宅

我屋企果個都係咁。。去到邊都拎住電話打機睇漫畫!返我屋企食飯係咁,去我姨度食飯又係咁。叫佢唔好拎住電話就話未食得咁我唔睇電話可以做咩
個仔就黎兩歲,已經同佢講兩歲後響屋企唔準再機不離手!不過唔知做唔做到

別墅

以前佢會成日打,又未至於唔理我。但會好反感,而家佢唔會了

侯爵府

我c6吾係,老實講,真是接受吾到。不過又咁,接受吾到又點,吾通離婚咩?唉,睇下可吾可以大家心平氣和講下,或者大家compromise下,小朋友瞓左先打得吾得?

大宅

禁止訪問

回覆:cherchermsc 的帖子

伯爵府

有時佢叫我睇BB一陣,佢去打10分鐘機,咁我都ok, 佢凡事都以小朋友為先,所以玩一陣我可以接受,當放鬆下啦,但如果太沉迷我會出聲

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章

同是天涯淪落人,原來咁多jm 是同路人,我果個依家仲打緊機

男爵府

same here

男爵府

引用:我巳经同佢冷戰咗好多年。绝望了。巳经一句

原帖由 beautyhappy 於 15-06-06 發表
我巳经同佢冷戰咗好多年。绝望了。巳经一句叫佢打少哟机嘅話都費事講。有時興爆講句話教壞個仔打机, 仲要發 ...

我都系因為佢沉迷打機想離婚,忍著10年啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

少量打我會忍,太離譜我會爆

別墅

回覆:rayrayus 的帖子

我成日陪佢打咖 仲會當禮物買game比佢
但系其實我吾系好識打咖咋 我當睇電視甘 佢過一關就會話老公好叻

男爵府

呢度好多同病相鄰嘅JM不過我老公俾我同佢炒完镬金後呢排終於有改善了

男爵府

隻C6,而家訓住打,對眼合著,個電話重進行中

si_princess_si    發表於 15-6-7 00:48

首頁

尾頁

跳至