自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

又到派成績表時間,家長們的話題離唔開考試,成績。。

你哋會唔會大方講子女的分數架?熟和唔熟的會講嗎?

我自己就唔like講,唔鐘意比較,好的唔好的都唔想比,但總有人鐘意問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:多唔多家長問你小朋友成績

我只答ok la

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

第一句答又咪係咁,佢再問咪照直講,反正又唔係乜嘢唔見得光

大宅

回覆:多唔多家長問你小朋友成績?

放學時間,係大快餐坐係班家長隔離就成日聽到佢地互講成績!

子爵府

都會講下個大約分數。依家好少人會直接問幾多分,一般都係問溝唔滿意。想講自然會講落去,唔識就由得佢。

水晶宮

何為大約分數? 有朋友真的會問幾分架?每科都問..

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔介意講。。
問起先答~

男爵府

有人問會大概咁答, 但試過有同學仔主動俾成績表我睇, 對方媽咪又在場, 大部分D同E, 我超尷尬, 唔知講咩好, 咪話: 下次再努力d喇...咁

別墅

回覆:conniecheung 的帖子

我試過有個同學仔媽咪,第一句就問我阿仔考第幾,我都打左個凸。我從來都唔會問人地成績,免得尷尬

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

你試吓問我呀拿我問返你

公爵府

我試過同朋友拎完成績表在商場一邊行一邊睇,正收入手袋之制比人搶左,原來係另一家長,佢好鍾意比較,佢睇左一次以後唔再問我哋成績

出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

好深交果D會答,人系八的,佢問我我咪問反佢囉,基本上就仔的成績系點,圍內熟的家長個個知

伯爵府

引用:我試過同朋友拎完成績表在商場一邊行一邊睇

原帖由 shop_baby 於 15-06-08 發表
我試過同朋友拎完成績表在商場一邊行一邊睇,正收入手袋之制比人搶左,原來係另一家長,佢好鍾意比較,佢睇 ...
搶...

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前成日問問問,最後我仔答佢,我考第一 (咁佢真係考第一),以後 d 家長唔會再問了

禁止訪問

引用:又到派成績表時間,家長們的話題離唔開考試

子爵府

成日問人成績個d家長真係好煩

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

大宅

我未試過比家長問。。如何佢問我個囡考第幾。。我都諗住hea答。。但點hea答好呢?請指教

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

我仔最差嗰科都有8尾,但我只答合格囉!

子爵府

引用:我未試過比家長問。。如何佢問我個囡考第幾

原帖由 belovffy_02081 於 15-06-09 發表
我未試過比家長問。。如何佢問我個囡考第幾。。我都諗住hea答。。但點hea答好呢?請指教

...
我多數答:佢成績都OK

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至