親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次到東京自由行, 請多多指教,我們共7人, 有老有嫩。搭hk express 凌晨到羽田機場, 因為怕老人同小朋友辛苦, 所以已book 機場酒店住一晚, 第二朝check out, 之後打算直接入迪士尼玩, 請問我的行李是否可暫存在舞濱站內(收費多少), 直到晚上才取回行李再到酒店check in (舞濱滿意酒店), 或者直接在車站服務處先將行李送到酒店(請問那些酒店可提供這個服務?), 我該選那個方法好呢?

男爵府

引用:第一次到東京自由行,+請多多指教,我們共7人

原帖由 QQZOE 於 15-06-09 發表
第一次到東京自由行, 請多多指教,我們共7人, 有老有嫩。搭hk express 凌晨到羽田機場, 因為怕老人同小朋友 ...
你唔好怪我多嘴, 你買零晨機, 對大小都好辛苦, 第二日仲有力玩全日迪士尼? 我帶小孩主張hea玩, 何況你有老人家。

我係你, 第二晚打後就會住一間市中心酒店, 第一晚照住機場酒店, 第二日瞓足就出市中心, hea玩, 第三日回咗氣先去迪士尼玩。 住市中心來回迪士尼好方便, Keio plaza 有酒店車直去迪士尼。 休息唔夠, 病咗仲傷。

QHoneyQ    發表於 15-6-11 23:09

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 QQZOE 於 15-06-09 發表第一

原帖由 --得得B-- 於 15-06-10 發表
你唔好怪我多嘴, 你買零晨機, 對大小都好辛苦, 第二日仲有力玩全日迪士尼? 我帶小孩主張hea玩, 何況你 ...
認同

大宅

回覆 --得得B-- 的帖子

其實我都好後悔貪平買咗凌晨機, 但已來不及, 唯有現在睇下點PLAN行程會好D 但聽你地咁講, 我真係要改下行程會好D
原定行程如下,
7/7 坐HK EXPRESS 到羽田 約 01:00 住機場酒店
8/7 CHECK OUT, 搭車到迪士尼, (行李方面要同C6商量下), 晚上住舞滨滿意酒店
9/7 再入迪士尼玩 , 晚上回舞滨滿意酒店
10/7 CHECK OUT, 搭車到台場格蘭酒店CHECK IN後, 到台場走走
11/7 淺草---雷門- 晴空塔---上野-- 台場格蘭酒店
12/7 築地市場, 未定, 晚上 約19:00成田機場
已訂的酒店可取消, 咁我可以點改行程會好D呢? or 4晚改住同一間酒店好呢?

大宅

回覆 tst1800 的帖子

THANKS

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:QQZOE 的帖子

大宅

回覆 estherxx 的帖子

有人話沒有限帶一個喼, 但Hand carry的話, 就限每人一件,我就係驚老人小朋友攰, 所以book機場酒店住一晚, 沒咁辛苦,
我諗我個行程要plan過. 真失敗

禁止訪問

大宅

我7/7號機

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 --得得B-- 的帖子其實我都好後悔貪平

原帖由 QQZOE 於 15-06-10 發表

回覆 --得得B-- 的帖子
如果你已book hotel又唔可以改!我建議如下:

7/7 坐HK EXPRESS 到羽田 約 01:00 住機場酒店
8/7 CHECK OUT, 帶2日1夜行李!朝早把其餘喼問酒店託連去台場格蘭酒店

(但事前功夫send mail去機場酒店問有冇託運服務,也要send mail去台場格蘭酒店問可否預先send行李去代收,寄存及通知酒店你們check in時間)

搭車到迪士尼, 晚上住舞滨滿意酒店
9/7 再入迪士尼玩 , 晚上回舞滨滿意酒店

10/7 CHECK OUT, 到台場走走 ,夜晚check in

11/7 淺草---雷門- 晴空塔---上野-- 台場格蘭酒店
12/7 築地市場, 未定, 晚上 約19:00成田機場

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 QQZOE 於 15-06-10 發表本帖

原帖由 maggielau0705 於 15-06-10 發表

因為10,11是星期五,六,舞浜酒店都貴D

或者你
day1, airport hotel
day2, 8/July check out, 去台場,台場全天,住台場
day3, 9 July 入迪士尼,住舞浜
day,4 10 July迪士尼,住舞浜
day5, 11 July,check 其他行程,住台場
day6, 12 July check out 走

咁中間2日迪士尼帶2日野入去,行李keep响台場酒店!

不過我覺得我之前一個建議比較好

大宅

回覆 maggielau0705 的帖子

酒店可取消, 但要付手續費, 因為係agoda訂的

子爵府

好媽媽勳章

maggielau0705 發表於 15-6-10 21:39

11/7去完三個location再返台場住一晚我會覺得遠,辛苦&浪費車錢,事關去上野好大機會大包細包
如搵銀座,日本橋果邊酒店會方便第二朝一早去築地

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

estherxx 發表於 15-6-11 22:50
原來冇深夜巴士,可能要book 機場酒店呀!你book 邊間酒店,大約幾錢?
I book Royal Park Hotel THE Haneda 689.43 / tax incl. for myself on 18 Oct at EXPEDIA.
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

子爵府

畀面勳章

estherxx 發表於 15-6-10 20:21
我又係乘hk express 零晨機到,因為有shutle ,所以我會轉機塲巴去市區。但我想問你們知不知道如果我購買咗 ...
They can group your cases together, count the total weight, last trip we go koera i buy 50kg and put 4 cases together to weight it~
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

大宅

回覆 estherxx 的帖子

我BOOK咗ROYAL PARK HOTEL, 3人房約 1仟, 2人房約800 (含稅)

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至