懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇搵左孫醫生做無痛分娩嘅JM可以分享下? 係咪真係全程都唔痛呢? 由作動到BB出生用左幾耐?? THANKS!!

大宅

Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

聽過距講座覺得距好好,大贊,不知他醫生費貴不貴

大宅

回覆:232519989 的帖子

我都想知

大宅

回覆:孫錫雄醫生無痛分娩

醫生費20000蚊(九龍區醫院),28000(港島區醫院),順產開刀一樣

複式洋房

引用:有冇搵左孫醫生做無痛分娩嘅JM可以分享下

原帖由 estherpang 於 15-06-19 發表
有冇搵左孫醫生做無痛分娩嘅JM可以分享下? 係咪真係全程都唔痛呢? 由作動到BB出生用左幾耐?? THANKS!! ...
我開到兩度痛到癲左先臨時決定打無痛,但係麻醉師手勢好好,之後係產房訓住教等開度數,好爽,老公都係隔離陪住,因為之前陣痛完全訓唔到,個人已經攰到想死,去到生個刻會減藥等你feel到宮縮再push bb,但最後孫e生都係吸bb出黎,因為我實在唔夠力

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+estherpang+於+15-06-19+發表

原帖由 LIMAYLI 於 15-08-17 發表
我開到兩度痛到癲左先臨時決定打無痛,但係麻醉師手勢好好,之後係產房訓住教等開度數,好爽,老公都係隔離 ...
請問加左無痛同吸,最後埋單幾多?

禁止訪問

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

無痛
麻醉師費係醫生費 1/3

複式洋房

孫e生1/9號所有嘢都加價

別墅

我就係上星期聽完孫醫生主講既講座後, 去揾佢做下產檢, 我同老公都覺得佢講順產講到好DETAIL, 好有EXP. 同埋個人好風趣, 好多位全場都大笑.

大宅

回覆:LIMAYLI 的帖子

請問bb吸出來後頭頂會唔會尖尖地?

複式洋房

我都係打算揾孫e生用無痛。
但怕有腰痛後遺症,唔知試左無痛既媽媽有無呢?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 LIMAYLI 於 15-08-17 發表我

原帖由 CBabeY 於 15-08-17 發表
請問加左無痛同吸,最後埋單幾多?
我埋單就74000左右因為BB要照燈好似照左3日,之後我自己想等埋Bb出院住多左兩日,其實扣返照燈同我住你預60000幾ok
無痛分娩13,4000左右應該,計埋麻醉5000

複式洋房

引用:我就係上星期聽完孫醫生主講既講座後, 去揾

原帖由 kasilam 於 15-08-17 發表
我就係上星期聽完孫醫生主講既講座後, 去揾佢做下產檢, 我同老公都覺得佢講順產講到好DETAIL, 好有EXP. 同 ...
佢真係好支持順產,媽咪身體復原得快,我唔駛剪生左丫仔,都係孫e生經驗,我有諗如果係政府生可能已經俾人剪左先,我又唔夠力生。sofar第二日落床慢慢行,第三日已經可以行到成支箭咁,相比隔離床開完刀ge媽媽行都要人扶

複式洋房

引用:請問bb吸出來後頭頂會唔會尖尖地?

原帖由 kinmifan 於 15-08-17 發表
請問bb吸出來後頭頂會唔會尖尖地?
會有小小,但過一日到已經慢慢圓返

複式洋房

引用:我都係打算揾孫e生用無痛。但怕有腰痛後遺

原帖由 KRIS613 於 15-08-17 發表
我都係打算揾孫e生用無痛。
但怕有腰痛後遺症,唔知試左無痛既媽媽有無呢?

...
我有小小 但我覺得應該唔關事,因為我成日抱住丫仔行來行去,丫仔都有d重量。我係e院產後住個幾日係無腰痛

複式洋房

回覆:LIMAYLI 的帖子

咁減藥個時係唔係開始好痛?
其實麻醉左會有力push 出黎嗎?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+CBabeY+於+15-08-17+發表請問

原帖由 LIMAYLI 於 15-08-17 發表
我埋單就74000左右因為BB要照燈好似照左3日,之後我自己想等埋Bb出院住多左兩日,其實扣返照燈同我住你預60 ...
Thx

複式洋房

引用:咁減藥個時係唔係開始好痛?其實麻醉左會有

原帖由 KRIS613 於 15-08-18 發表
咁減藥個時係唔係開始好痛?
其實麻醉左會有力push 出黎嗎?
減藥其實我覺得都唔係好痛,只係小小,係可以接受我覺得,因為要俾你feel到宮縮push個下,可能我之前開兩度d陣痛試過咩之味,相比下減藥完全我覺得超小痛,但我開到兩度已經捱唔住,仲要之前間唔中俾姑娘成日擺隻手落下面check開左幾多度,了下了下又痛啦wo,真係想一腳踢開佢,無人地講個種一減藥就由唔痛跳到十級痛,之前聽人咁講都誤解哂,真係自己試過先知,仲有睇下你本身有幾怕痛,因為麻醉師其實係因你個人而去落幾多藥,好似我咁如果我無記錯唔知係咪一分鐘定十分鐘我就落8滴藥,,最多12滴。仲有一隻藥再勁D不過通常唔建議你用,因為會影響bb心跳好似。我就梗係無用,只於有無力push個bb其實打無痛用吸ge機會係好大,因為就算我識push幾大力都好似push唔到咁,希望幫到你

複式洋房

引用:Quote:原帖由+KRIS613+於+15-08-18+發表咁

原帖由 LIMAYLI 於 15-08-18 發表
減藥其實我覺得都唔係好痛,只係小小,係可以接受我覺得,因為要俾你feel到宮縮push個下,可能我之前開兩度 ...
好詳細。謝謝你。

首頁

尾頁

跳至