論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝發現媽咪既牙擦頭變成咁,有相!因我屋企係媽咪睇住巨做野,所以。。。

請問各位我地可以點?報入境處?報警?雖然今次事小,但如果係巨特登整性質絕對嚴重,屋企仲有個個半月B

大宅

如果是專登就炒得,心地有問題,難保下次有更差的事,D 工人都好有病

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆:求助!懷疑屋企工人用主人牙擦擦地or something

講真,警察都幫你唔到。
如果係我,即炒,一定會報境署blacklist工人

大宅

引用:如果是專登就炒得,心地有問題,難保下次有

原帖由 bobhowhang 於 15-06-21 發表
如果是專登就炒得,心地有問題,難保下次有更差的事,D 工人都好有病
我好難想到其他原因隻牙擦會變成咁,琴晚先用過

大宅

引用:講真,警察都幫你唔到。如果係我,即炒,一

原帖由 evalau825 於 15-06-21 發表
講真,警察都幫你唔到。
如果係我,即炒,一定會報境署blacklist工人
請問blacklist對巨有咩影響?以後唔可以來香港?

大宅

變態者, 炒得

男爵府

回覆:求助!懷疑屋企工人用主人牙擦擦地or something

佢地真奏定假蠢,有心定無意真係無從稽考。
因佢地蠢起上來真係唔親戚經歷都唔仜信。

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:今朝發現媽咪既牙擦頭變成咁,有相!因我屋

原帖由 Bighamster 於 15-06-21 發表
今朝發現媽咪既牙擦頭變成咁,有相!因我屋企係媽咪睇住巨做野,所以。。。

請問各位我地可以點?報入境處 ...
本地或是海外公主? 印定菲?
用番佢支牙刷刷地先才炒佢!

大宅

回覆:bobo101^*^ 的帖子

海外印,第一次來香港,之前台灣做過半年跟住主人過左身斷約

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:海外印,第一次來香港,之前台灣做過半年跟

海外印,第一次來香港,之前台灣做過半年跟住主人過左身斷約
海外印係蠢d, 咁可能佢唔識, 唯一可以既, 再教佢吧!起碼training 半年才上手!
我家公主海外印, 奶奶教左佢一年, 現在醒目少少, 自動波做野!

大宅

引用:Quote:原帖由+Bighamster+於+15-06-21+發表

原帖由 bobo101^*^ 於 15-06-21 發表
海外印係蠢d, 咁可能佢唔識, 唯一可以既, 再教佢吧!起碼training 半年才上手!
我家公主海外印, 奶奶教左 ...
唔識完全無問題啊,但而家擺明特登用我媽咪既牙擦擦地,衰爆

老人家牙齒出血有傷口,D菌入去會出事架!Lee種叫惡行,唔係蠢!

雖然無兜口兜面捉到,但隻牙擦日日用幾次,污漕成咁除左人為,無其他可能性!

大宅

之前聽過工人用主人支牙刷刷腳板底

子爵府

行為不當

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

即炒。報警無用,告唔到。

公爵府

引用:Quote:原帖由+bobo101^*^+於+15-06-21+發表

唔識完全無問題啊,但而家擺明特登用我媽咪既牙擦擦地,衰爆

老人家牙齒出血有傷口,D菌入 ...
心地毒,一定不能留!炒!再報入境處,等佢短期被多一丶兩個僱主炒,冇得再留港工作就最好!

大宅

心地唔好,一定炒。難保其他野都加料。。。

大宅

佢地賤到咩都夠膽,衰在冇證據捉到佢,我試過叫佢手洗條牛仔褲,洗完一大陣尿壓味。

濛查查    發表於 15-6-21 18:17

伯爵府

出乜信、報警都冇用,如果肯定佢有問題,唯一辦法炒咗佢

大宅

做咩都好,顧住BB安全最緊要

大宅

心地唔好,一定炒

首頁

尾頁

跳至