親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

前言,8月13日先決定去台灣玩,買了長榮15號機票,18號kitty回程,2人才3500,暑假呢個價都0K拉,跟手訂酒店,選擇了地點方便的謙商旅,就在東門永康街。跟手準備出發。續。。。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆:倆母女速閃台灣四日三夜

第一日,下午機,但足足遲了1個半小時,去到台北桃園機場已經係夜晚6點,跟手去出電話卡,大哥大嗰邊太多人排,轉肽去咗中華電信,呢幾日接收到幾好
跟手就去買長榮巴士卷,誰不知我上錯左車,好彩最後有驚無險,去到捷運轉車,到達酒店,跟手同阿女去永康街食宵夜,-地道嘅小食店,但係唔記得左叫乜嘢名有豬手豬肺生腸等等,平又好味,然後就回酒店休息。

大宅

第二日,係旅店吃個早餐,然後出發去國父紀念館站的My Melody 同 Litte twin star 展館,去到捷運先出2張悠遊咭,出捷運後一直也有指示怎樣行,所以好易找。裏面好少人,女女看得很高興。第二站去在忠孝新生站的小丸子館,又係好易找,非常欣賞台灣的指示牌,清楚易明,連我呢個路痴也明白
小丸子館也好靚,個人感覺比Melody館大和好,但女女就2個也喜歡。看完展館已經中午,去西門站食lunch,電話無電,待續。。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

大宅

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

引用:第二日,係旅店吃個早餐,然後出發去國父紀

原帖由 cyy828 於 15-08-19 發表
第二日,係旅店吃個早餐,然後出發去國父紀念館站的My Melody 同 Litte twin star 展館,去到捷運先出2張悠 ...
果兩個展館係短期定永久?

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

珍珠宮

cyy828 發表於 15-8-19 21:25
前言,8月13日先決定去台灣玩,買了長榮15號機票,18號kitty回程,2人才3500,暑假呢個價都0K拉,跟手訂酒 ...
非常羨慕你可以咁樣速閃仲可以睇埋天氣預告,避開颱風,good!

侯爵府

畀面勳章

第二日,係旅店吃個早餐,然後出發去國父紀念館站的My Melody 同 Litte twin star 展館,去到捷運先出2張悠 ...
我都係安排一日去哩兩個館!兩個捷運站近嗎?預多少時間?

如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

大宅

引用:Quote:原帖由+cyy828+於+15-08-19+發表第二

原帖由 AK+BB 於 15-08-20 發表
果兩個展館係短期定永久?
只到9月尾

大宅

引用:Quote:原帖由+cyy828+於+15-08-19+發表第二

原帖由 misslo 於 15-08-20 發表
兩個站好近,再同一些條線上

大宅

原帖由 misslo 於 15-08-20 發表
預半天可以行晒就可以了

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

好羨慕可以同女女2人世界呀~

大宅

繼續第二天下午行程。
搭捷運返西門站食午餐,無目的,今行去了西門町徒步區,見有人排隊買炸雞,店名好似叫1973,一於試下,即場炸,好新鮮,仲有炸鮑魚菇,,一路行一路食好Hea,太多食店,太多選擇,最後女女想食壽司,去了爭鮮,店面大,乾淨,清一色一個價才30元台幣一碟,好抵食,食物質數幾好,推介原隻帶子,荔枝布丁。食飽飽才480台仔。續。。

MrsWong    發表於 15-8-21 13:32

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 AK+BB 於 15-08-20 發表果兩

原帖由 cyy828 於 15-08-20 發表
只到9月尾
噢~ 我趕唔切添~我十一月先至去呀~
Thx anyway

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

My melody 展館係咪去到先買飛。thx

大宅

原帖由 dorothytang 於 15-08-20 發表
My melody 展館係咪去到先買飛。thx
係門口買票就可以

大宅

第二天再續,食飽飽當然係繼續去睇去行,西門町嘅比我嘅感覺係好似行緊旺角啲鋪頭咁,類似花園街但又唔係擺街邊,感覺冇乜太特別,但女女就鍾意買下精品,跟手就去飲杯珍珠奶茶就咁又一個下午,天氣開始黑好似想落雨咁我哋就返酒店休息下蕾蕾睇吓卡通。晚餐時間我哋去咗酒店對面間鼎泰豐晚餐,由於只係六點幾唔係太多人等左十分鐘就有位,當然唔少得點小籠包牛肉麵等食咗六百幾台幣幾好食,食完都只係七點幾幾時我哋修完永康街一條大直路去行下街有啲鋪頭可以行吓睇吓行到攰就返酒店休息。第二天完畢

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至