婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

9月中呀仔就一歲生日,99琴日問呀仔幾號生日,係咪到時一家人食飯定大搞生日會。
我聽到就已經好反感,我對住男家d人真係負能量超標,我即刻搵我c6商量正日唔同佢地食,我地去玩,跟住c6就whatsapp 99話提早食,99睇左冇應機,仲半夜飲酒發癲打黎喊曬口,話第一年點可以唔同佢過,其實佢平時吾會幫手湊亦唔會主動關心下個孫,而家搞到我好衰咁。
佢地連幾號生日都要問,我完全唔覺佢地有幾關心我個仔囉
只係識係朋友圈子係咁用個孫攞威,連生日都想請曬佢d朋友黎等佢有面,救命呀,我真係反感到一個點。
我呀媽無論幾辛苦夜晚都過黎幫我湊呀仔,我99吾開口都吾湊,開口都未必應承!面就要曬!唉!

大宅

BK Milk勳章

回覆:啊仔就一歲生日,99已經問定係咪同佢食飯

一係農曆先陪佢囉。C6企邊一邊先?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

個仔生日,即係母難日。

Jolin_Yuen    發表於 15-8-21 11:54
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

個仔我生嘅,關你鬼事?要食飯就叫你個仔(c6)正日生日同你食

大宅

引用:9月中呀仔就一歲生日,99琴日問呀仔幾號生

原帖由 leepaklok924 於 15-08-20 發表
9月中呀仔就一歲生日,99琴日問呀仔幾號生日,係咪到時一家人食飯定大搞生日會。
我聽到就已經好反感,我對 ...
妳奶奶低b,
個b邊個生,
有病叫奶奶睇醫生啦,

妳係bb媽,要點過幾時輪到奶奶插咀?

大宅

回覆:maxifoxy 的帖子

c6話唔好煩到佢

大宅

回覆:chowqv 的帖子

負能量嚴重超標
仲有成個月既事已經搞到咁

大宅

回覆:樂希媽媽 的帖子

c6生日已經被迫同左佢地食,99話呀仔係佢地個孫,跟佢地姓架

大宅

回覆:ming(catgary) 的帖子

最慘係我99係d好攻心計既人,又好計較,得罪佢佢會唱通街,再黑你面

伯爵府

開心吸收勳章

引用:最慘係我99係d好攻心計既人,又好計較,得

原帖由 leepaklok924 於 15-08-20 發表
最慘係我99係d好攻心計既人,又好計較,得罪佢佢會唱通街,再黑你面

...
黑面就更加唔好帶個仔見佢,費事個仔比佢塊黑面嚇親就唔好啦

大宅

痴鬼線。

大宅

回覆 leepaklok924 的帖子

唔好理99,你定個日子同佢食,正日留返自己同BB搵節目,呢D人就得佢一次就有第二次,上得床來牽被蓋,佢黑你面就唔帶孫比佢見,呢D人唔強勢過佢唔得架

Jolin_Yuen    發表於 15-8-21 11:55

大宅

既然佢都唔知BB幾號生日,咪求奇講一日應酬佢囉,正日自己去玩!記得等佢叫哂三姑六婆來攞威時大聲話佢知當日唔係正日呀

伯爵府

bossbb 發表於 15-8-20 23:46
既然佢都唔知BB幾號生日,咪求奇講一日應酬佢囉,正日自己去玩!記得等佢叫哂三姑六婆來攞威時大聲話佢知當 ...
既然99只係覺得個孫一歲生日想同佢慶祝,咁係生日個月求其揾日食咪得囉!如果99唔得閒咪撒野嘈返轉頭係99自己唔得閒無得怪人。其實同咁無品既99相處,最緊要斗無理頭,無賴,撒野,至可以取勝,太按常理行事盞辛苦自己。

要似政府高官咁灑太極,問東答西,模棱兩可。

Jolin_Yuen    發表於 15-8-21 11:55

大宅

回覆:pokipoki 的帖子

我已經盡量少見佢,但佢有時失經無神殺我一個措手不及

大宅

回覆:tabo82 的帖子

我而家話提早食,佢好快就周街唱我衰
之前佢朋友黎我屋企,我已經比足面佢,佢先牽強一笑,最怕99發神經,佢痴起上黎好可怕,我結婚前一晚佢因為禮金同我c6嘈,半夜抹窗想跳樓,跟住我大嫂得罪佢,佢就迫到人地離婚

大宅

回覆:M.A.C 的帖子

我c6個邊d人真係要用呢d手法對付佢

大宅

引用:9月中呀仔就一歲生日,99琴日問呀仔幾號生

我聽到就已經好反感,我對 ...
我老爺叫個孫唔好做正日(清明)。痴根。個孫一世唔駛做生日啦。
未出世時我老公都話最好,唔好清明出世。li單野都比我醒左佢一餐。我咪話痴根呀。 個自己會揀日子出世呀啦。佢要出就出,唔通塞番佢入去。

大宅

leepaklok924 發表於 15-8-21 00:19
我而家話提早食,佢好快就周街唱我衰
之前佢朋友黎我屋企,我已經比足面佢,佢先牽強一笑,最怕99發 ...
呢D變態99,你唔好忍佢讓佢,得串進尺,有JM講得啱,同佢耍無賴

大宅

回覆:tabo82 的帖子

我一對付佢,佢就通街唱我有幾衰

首頁

尾頁

跳至