自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我諗係香港人都知自己其實活係個節奏繁忙既都市,
我明白雖然係咁, 仍然有好多人選擇悠閒地生活。

我諗好多搭過自動電梯既人都知,
電梯條運輸帶會不停把人口輸送到上一層或落一層,
被輸送既人口亦因應電梯既速度增加或遞減。

所以高踭鞋小姐, 請你悠閒還悠閒,
但可唔可以唔好係人來人往既電梯出口先悠閒?
因為你1個人悠閒, 成道屏風咁阻住出口,
在你後面湧緊上來既人爭d炒埋一碟。
自私精,

muji123    發表於 15-8-26 13:40

珍珠宮

回覆 熊寶 的帖子

佢係米睇緊手機呀~~

呢d人真係好討厭! 阻住地球轉!!

男爵府

冇錯。我都好憎甘Ge人。次次都系甘。或者一到電梯口無拉拉停低左望右望,一D常識都冇。今日先試過黎。

wcpcelia    發表於 15-8-26 09:15

男爵府

回覆:Siuchoi 的帖子

佢當時無睇手機,
但就係唔適當時間, 悠然自若patpat扭扭咁行catwalk。
(我諗佢當時以為自己好靚女)

小肥肥七號    發表於 15-8-26 09:31

侯爵府

阻住地球轉!

伯爵府

引用:我諗係香港人都知自己其實活係個節奏繁忙既

原帖由 熊寶 於 15-08-26 發表
香港人真係好煩。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

久不久也遇到一個係咁樣人,如果當時係繁忙時段,
多人使用電梯,我會大叫一聲,
佢唔肯走開,實會推佢向前⋯⋯!

佢唔向前行,後來的人,陸續到達⋯⋯嚴重的有可能發生意外!

侯爵府

大C 發表於 15-8-26 08:59
冇錯。我都好憎甘Ge人。次次都系甘。或者一到電梯口無拉拉停低左望右望,一D常識都冇。今日先試過黎。:sigh ...

"一到電梯口無拉拉停低左望右望"
我都成日見到呢D人, 你要搵路都行開少少先慢慢搵啦, 後面D人擁緊前, 塞住哂!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

今朝先遇到一個,頂住條路不(凸)止,仲要撥頭髮,扮港姐 . . . 女夭 . . .
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

子爵府

回覆:小姐唔該你唔好阻住電梯出口

超級憎,好危險架嘛!有時係三、五、七個企喺電梯口商量行去邊,行埋一邊慢慢傾唔得既

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我諗係香港人都知自己其實活係個節奏繁忙既

佢會同你講,企定定勿亂行

侯爵府

勁討厭

其實佢哋知唔知阻住後面D人,會好危險㗎!

男爵府

引用:久不久也遇到一個係咁樣人,如果當時係繁忙

原帖由 caryfox 於 15-08-26 發表
久不久也遇到一個係咁樣人,如果當時係繁忙時段,
多人使用電梯,我會大叫一聲,
佢唔肯走開,實 ...
我平時會好禮讓,
就算後面d人推我, 我都會幫前面頂住,
成塊擋箭牌咁, 幫前面既人食哂後面既怒氣,
因為我覺得推人係唔禮貌既行為。

但我今日直頭成個人撞左落佢度,
佢都當堂嚇左一嚇,
希望佢比我撞完之後,
明白自己除左阻住人之外, 仲隨時會比人推撞。

大宅

大C 發表於 15-8-26 08:59
冇錯。我都好憎甘Ge人。次次都系甘。或者一到電梯口無拉拉停低左望右望,一D常識都冇。今日先試過黎。:sigh ...
D 人真係係常識GA!!! 試過差D 俾呢D人搞到我成個人趺落地~!!!

男爵府

引用:Quote:原帖由 熊寶 於 15-08-26 發表我諗係

原帖由 good_pig 於 15-08-26 發表
佢會同你講,企定定勿亂行
我會叫佢屎埋一邊慢慢企

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

我見過有對熱戀中既情侶, 放工時間係地鐵閘口前熱吻, 我眼見都成分鐘有多, 之前唔知咀咗幾耐, 真係阻住曬! 最終有個傻傻地既男人叫佢地借借, 佢地見到個男人好似傻傻地, 即彈走

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-08-26 發表佢

我會叫佢屎埋一邊慢慢企
最怕成村人塞住諗行左定行右

大宅

回覆:熊寶 的帖子

當停唔切,一掌推開佢!

男爵府

引用:我見過有對熱戀中既情侶, 放工時間係地鐵閘

原帖由 suki2500 於 15-08-26 發表
我見過有對熱戀中既情侶, 放工時間係地鐵閘口前熱吻, 我眼見都成分鐘有多, 之前唔知咀咗幾耐, 真係阻住曬! ...
睇得電視太多, 在世界中心擁吻,
係就係會成為全場焦點, 但可惜係被人笑既焦點。

首頁

尾頁

跳至