親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,買左PEACH一行8大3小去沖繩玩5日4夜,因為第一次自駕,所以想各位睇下呢個行程,俾D意見。。。。。。唔該晒

酒店:頭兩晚會住KAFUU RESORT,尾兩晚住LIBRE GARDEN HOTEL

車: 車會租OTS或者OKITOUR

Day 1: 1555到沖繩,攞車之後打算先去Ashibinna shopping & dinner,跟住途經Aeon Mall會入supermarket買定d生果宵夜

Day 2: 海中公園-->菠蘿園(唔入去,只係去買手信,因為見好多人都話唔值得入去)-->八重岳櫻之森公園睇櫻花-->花人逢LUNCH-->海洋博公園-->萬座毛-->DINNER

Day 3: CHECK OUT-->兒童王國-->美國村LUNCH-->想去果D長滑梯公園,旦係唔知邊個順路D-->LIBRE GARDEN HOTEL CHECK IN-->國際通DINNER

Day 4: 出海睇鯨魚-->泊港漁市場LUNCH-->本部公園(南風原町(野菜王國))-->DINNER

Day 5: 因為我地搭1520機,所以1300要到機場,果日CHECK OUT之後可能會去MAIN PLACE OR ASHIBINNA再SHOP一陣,HEHEHE

請各位俾D意見,十分謝謝

男爵府

好媽媽勳章

回覆:請問2016年1月尾去沖繩有咩要留意

D2 好趕,加上冬天早天黑,去完海洋博才到萬座毛天已黑。

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

我也是l月尾去, 請問兒童王國係邊㗎?

別墅

回覆:karen_szeman 的帖子

唔建議帶小朋友出海睇鯨魚,架船超浪。上次船上幾個小朋友同大人嘔晒。小朋友又爆喊,好陰公

大宅

菠蘿園好似要入場睇完先可以經過買手信嘅鋪頭,門口好似冇嘢賣

男爵府

回覆 csr 的帖子

http://www.kodomo.city.okinawa.okinawa.jp/index.shtml

男爵府

回覆 lokchick 的帖子

係呀....咁我地都係唔出海,因為小朋友太細,而且我地仲有4個老人家

男爵府

回覆 Mrs.Tang 的帖子

咁可以SKIP唔去菠蘿園,因為我見個個都話浪費時間

男爵府

菠蘿園,聽人話細路仔好開心囉,因為有架菠蘿車坐,行個圈就買手信,大人會悶,去蒲添仲好啦,唔使錢

侯爵府

引用:如題,買左PEACH一行8大3小去沖繩玩5日

原帖由 karen_szeman 於 15-09-21 發表
如題,買左PEACH一行8大3小去沖繩玩5日4夜,因為第一次自駕,所以想各位睇下呢個行程,俾D意見。。。 ...
很大風一月份

大宅

我新年去呀,你地會唔會去元氣村?

男爵府

回覆 tingkit 的帖子

應該唔會去,因為我地D小朋友好細(2,3,5歲),不過會PLAN去兩個公園玩SIR滑梯

大宅

Day two: try to go大家 for Lunch

大宅

first day, opposite to outlet there is a supermarket already, with bread, fruits, food, drink etc. If you guys wanna go to the hotel after that it would be better than going to Aeon only for supermarket shopping.

Find another afternoon going to Aeon, it would be great for them to shop, eat and rest if they like.

大宅

Day 2 太趕喇

根據經驗,咁多人係趕唔到景點架。
同埋每個景點都到此一遊咁。
海洋博同兒童王國小朋友都好鐘意。玩到唔捨得走架。
我女果陣得兩歲都係呢兩度玩左半日。

所以要取捨下邊d必去。如果到時有時間先再去其他。

男爵府

宜家我地唔去嘗鯨LU,因為好多JM都話好大浪,我怕D小朋友同老人家會頂唔住,所以行程又改左.....HEHEHE

Day 1 早餐 --> 機場--> 沖繩 --> 攞車 --> Ashibinaa --> 晚餐 --> Aeon Mall Supermarket --> Kafuu Resort Fuchaku Condo Hotel

Day 2 早餐 --> 萬座毛 --> 八重岳櫻之森公園/名護城(睇櫻花) --> 花人逢(午餐) -->海洋博公園 --> 晚餐(琉球之牛) --> Aeon Mall --> Kafuu Resort Fuchaku Condo Hotel

Day 3 早餐 --> Check out --> 海中展望塔 --> 美國村 (午餐) --> 浦添公園 --> Libre Garden Hotel check in --> 國際通(晚餐) --> 國際通/Main Place --> Libre Garden Hotel

Day 4 早餐 --> 兒童王國 --> 泊港漁市場 --> 本部公園(南風原町(野菜王國)) --> 西松屋/ROUND !--> Dinner --> Shopping --> Libre Garden Hotel

Day 5 早餐 --> Check out --> Main Place/Ashibinaa --> 午餐 --> 還車 --> 機場

大宅

Hi, 我剛在沖繩回來, 我覺得Day 2下半場仍然係趕D, 因為去完食DINNER再落返中部AEON, 未知你去邊間, 但我去美國村那間已經行左我兩個幾鐘, 仲要DRIVE上DRIVE落 (好似行高速一程都要半個小時), 驚你都係趕D, 冇得慢慢SHOPPING

伯爵府

好媽媽勳章

引用:宜家我地唔去嘗鯨LU,因為好多JM都話好大浪,

原帖由 karen_szeman 於 15-09-29 發表
宜家我地唔去嘗鯨LU,因為好多JM都話好大浪,我怕D小朋友同老人家會頂唔住,所以行程又改左.....HEHEHE

Day 1 ...
我都plan緊2月去,請問你在哪裡買酒店機票呢?

子爵府

回覆 karen_szeman 的帖子

去之前 CHECK 下 八重岳同名護櫻花祭係幾時, 今年好似只有兩天.

男爵府

回覆 tuenmunbb 的帖子

我係peach買機票,booking.com book酒店

首頁

尾頁

跳至