自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

黎緊諗住想去下,但有2個問題想問下去過ge jm們
1. 諗住官網book套票,但想問下3人家庭套票係for幾多歲小朋友?我小朋友未夠3歲,咁應該買2人套票定3人家庭套票?
2. 如果官網買酒店套票咁船飛應該邊到買?大約幾錢?

many thz

男爵府

2人

大宅

你只需買珠海或澳門船票便可, 我去過兩次, 我覺得買珠海(九洲港)上船再轉城軌(旅遊巴)較方便

wcpcelia    發表於 15-10-3 18:30

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:黎緊諗住想去下,但有2個問題想問下去過ge

原帖由 edsfamily 於 15-10-03 發表
1. 諗住官網book套票,但想問下3人家庭套票係for幾多歲小朋 ...
小朋友都要買船票架

公爵府

引用:黎緊諗住想去下,但有2個問題想問下去過ge

1. 諗住官網book套票,但想問下3人家庭套票係for幾多歲小朋 ...
c6上網book曬, 唔係官網,我淨係知1歲以上就要買個位ga la(船飛), 巴士我就唔記得幾多歲,因為我仔果時頭未到兩歲
我地係今年5月去

男爵府

引用:你只需買珠海或澳門船票便可, 我去過兩次,

原帖由 joli3bb 於 15-10-03 發表
你只需買珠海或澳門船票便可, 我去過兩次, 我覺得買珠海(九洲港)上船再轉城軌(旅遊巴)較方便 ...
我都諗住坐船去九洲港轉車,因為坐船小朋友都舒服d, 咁即係小朋友只買船飛就可以?咁係邊到買船飛呢?

男爵府

引用:Quote:原帖由 edsfamily 於 15-10-03 發表

原帖由 qinqinyan 於 15-10-03 發表
小朋友都要買船票架
thz, 我會買埋小朋友船飛,因為我記得上次先同小朋友去完澳門都要買船飛,不過九洲港船飛應該邊到買?

男爵府

引用:Quote:原帖由 edsfamily 於 15-10-03 發表

原帖由 S_family 於 15-10-03 發表
c6上網book曬, 唔係官網,我淨係知1歲以上就要買個位ga la(船飛), 巴士我就唔記得幾多歲,因為我仔果時頭未 ...
咁上次你小朋友都係只買船飛,酒店同樂園套票唔洗錢?

男爵府

引用:Quote:原帖由 joli3bb 於 15-10-03 發表你

我都諗住坐船去九洲港轉車,因為坐船小朋友都舒服d, 咁即係小朋友只買船飛就可以?咁係邊到買船飛呢?

...
好似中港城

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:横琴長隆一問

呢到有寫

侯爵府

三個大人就抵 船飛自理

公爵府

引用:Quote:原帖由 S_family 於 15-10-03 發表c6

咁上次你小朋友都係只買船飛,酒店同樂園套票唔洗錢?
c6上網訂,第二日有人call黎confirm先俾錢,講明我地唔係官網,係好似旅行網站,門市得兩個果d一條龍book晒, 我地住企鵝,book左最平果間要一張大床,打黎confirm果個人好似話3歲以下唔洗,不過船飛就一歲以上就要買位,有問我地洗唔洗買兒童早餐卷,我地問番佢未到兩歲要唔要買同食咩,佢話咁就唔洗la到時人地話要買先買都得, 所以我地book左一間雙人房連兩大人兩日入場同兩大一小船飛
巴士冇得book去到自己買飛
去到第二日食早餐話over 1米就要買兒童早餐卷, 可以當場買ga, 早餐係自助餐(我地住企鵝)
其實你唔sure可以去買package, 咁咪唔洗自己去官網訂完又自己訂船飛,我都唔識,不過c6話package同自己訂都差唔多,有時package仲平d wo, 加上有咩唔明都可以問旅行社, 我地上次都係自由行唔係跟團

btw, 你可以自己帶bb車or入面有bb車租,我好需要因為我仔要訓晏覺,除左劇場同遊戲要泊車,其他地方bb車friendly, 好似係$70人仔一日,不過deposit係$200幾,俾cash到你還車時可以快d走,俾咭就要排隊等la
馬戲我冇去,阿仔太細唔去睇

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由 qinqinyan 於 15-10-03 發表

thz, 我會買埋小朋友船飛,因為我記得上次先同小朋友去完澳門都要買船飛,不過九洲港船飛應該邊到買?

...
應該就中港城,我上次去問過,仲未去搭過

珍珠宮

回覆:横琴長隆一問

買package唔洗煩,二人package再附加一位同行,我都打算去

我會係“專業旅運“買package

男爵府

引用:買package唔洗煩,二人package再附加一位同

原帖由 BIGPAT 於 15-10-04 發表
買package唔洗煩,二人package再附加一位同行,我都打算去

我會係“專業旅運“買package
專業旅運幾錢?

珍珠宮

edsfamily 發表於 15-10-5 09:58
專業旅運幾錢?
你上佢website睇,
每日既日子收費唔同, 住邊間酒店唔同收費.
我選橫琴灣酒店

我見星期六日一般都係2千一個人左右.
如果長假期會貴d. 好似國慶去,我見成2千5.

我係打算買package包.

1. 來回船飛九州港
2. 包巴士去酒店
3. 早餐buffet
4. 兩天海洋王國門票+ 馬戲
5. 住橫琴灣酒店

佢話如果加一位同行, 會另加錢,
因我係兩大一細去, 都係加多千幾蚊..
馬戲計人頭,我囡兩歲都要買全票.

即我預2k +2k +1.5k =5.5k for 兩大一小.

大宅

中旅社book,套票搞掂哂

子爵府

引用:Quote:edsfamily+發表於+15-10-5+09:58+專

原帖由 BIGPAT 於 15-10-05 發表
你上佢website睇,
每日既日子收費唔同, 住邊間酒店唔同收費.
我選橫琴灣酒店
2歲不建議睇馬戲⋯

珍珠宮

nanananana 發表於 15-10-5 12:46
2歲不建議睇馬戲⋯
OH..點解呀?
因為我仲有兩個老人家去,佢地想睇.
但我又帶住個囡.

子爵府

我上次去康x買套票, 閒日去, 3曰2夜, 約$2000一個人, 包了船票, 巴士票, 馬戲, 公園門票, 早餐, 仲有一餐自助午餐.

首頁

尾頁

跳至