夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

自從出左隻電話online game之後,我老公不分就夜,返工渣緊車又打,半夜放工返屋企又打,,朝早起身又見佢打緊,好似唔駛訓咁,原完無理我歲半個囡,打到嘈哂交,嘈到話要離婚都要打,成個人變哂,我同佢既關係短短幾個月就差到不得了。就算我叫佢睇住個囡我行開去沖涼,佢竟然係比我個電話佢玩,出黎見到係一人玩一部,又唔教佢講野,其實我個囡好受佢影響,又好中意同我老公玩,但偏偏佢理隻Game都唔理我個囡,當初又話會做個好爸爸。每次我見到我個囡好想同佢玩佢又唔理我就好唔開心。

老公成日返工開夜又血壓高,成家都好關心咁勸佢唔好再打,訓下教好過,成日打到傻哂,但佢個刻無打之後又再打,前日我仲發現佢駛左56千係隻game到,我真係嬲到唔知點算好,佢自己唔覺得有錯,覺得打機有咩問題,又唔係做d咩,Relex下姐。
我可以點做

大宅

引用:自從出左隻電話online game之後,我老公不

原帖由 MnMneko 於 15-10-11 發表
自從出左隻電話online game之後,我老公不分就夜,返工渣緊車又打,半夜放工返屋企又打,,朝早起身又見佢 ...
我老公

象牙宮

MnMneko 發表於 15-10-11 07:50
自從出左隻電話online game之後,我老公不分就夜,返工渣緊車又打,半夜放工返屋企又打,,朝早起身又見佢 ...

又血壓高。。。 还愛打机?

沉迷?

工作上不順?人生無其它事可做?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

青少年時期咪會咁

成人都係咁,唯有爆鑊勁

男爵府

回覆:有無人老公試過打機打到咁癲~

又一個未長大既男人

No_por    發表於 15-10-12 01:17

複式洋房

回覆:MnMneko 的帖子

你照顧好个女,由他自己反醒,,

男爵府

我c6打到日日揸住電話訓...有時忍唔住一腳踢落佢到,佢就嚇醒..之後又係拎住電話打住機訓

複式洋房

其實好多老公都係咁,日日夜夜攞住手機打online game,就算唔打機都係攞住部機睇facebook,連去厠所都要攞埋入去

子爵府

回覆 MnMneko 的帖子

唔好理佢
呢刻好難改變到佢,盞日日嘈

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我老公都係咁,好彩我唔駛靠佢幫手做家務,唔理佢咁多

男爵府

我知咁問可能會比人插,但係,你寧願佢喺屋企打機,定唔知走左去邊?兩樣都係唔幫手做屋企嘢嘅,你想佢係邊樣?

子爵府

回覆:MnMneko 的帖子

中哂毒

大宅

我老公玩clash of kings 都係咁,長期四部手機一齊打⋯

我費事話佢,咁大個人,我都唔好意思講出口⋯

結果我放棄佢,安慰自己說:不是嫖賭飲吹、又痴家就算了⋯

伯爵府

你C6既自制能力很差

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

我老公都係咁,真係好難頂,我己放棄左佢,只當佢是親人。

Au    發表於 15-10-13 03:38

大宅

大部份男人有壓力,唔係打機就係玩女人或賭錢。原因係男人唔同女人,佢地唔會搵人傾,同男人傾更沒可能。自尊心問題。。。

子爵府

我老公都係咁,日又打夜又打

大宅

我老公一樣,(個game叫:全民x打)仲要係line度同埋d一齊係game裡面識既什麼group既台灣人傾計,試過有日見佢好失落,好冇心機,好愁,以為佢做野返工有咩事發生,原來佢話佢打機個度個team內有打機友要離隊唔同佢地玩,我見我老公係咁不停係line度打好多字同佢d打機友傾計,仲要唉聲嘆氣,,我見到佢咁。我真係唔知可以點,我唯有唔理佢,等佢自己玩到咁上下自己放棄。

禁止訪問

引用:我老公都係咁,日又打夜又打+ +

子爵府

引用:我老公一樣,(個game叫:全民x打)仲要係l

原帖由 siukiki630 於 15-10-12 發表
我老公一樣,(個game叫:全民x打)仲要係line度同埋d一齊係game裡面識既什麼group既台灣人傾計,試過有日 ...
我老公早幾年打機到去台灣搵game 友gathering,班game 友又會黎香港gathering,不過都有帶埋我出席既

首頁

尾頁

跳至