美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

的起心肝減肥,有了解過做機減肥個價錢,都幾入肉,最後決定試做兩個月運動睇下咩情況先。

日期 體重 脂肪   水分  肌肉
20/10 125  33.5% 43.2% 35.4%
9/11  123.4 31.9% 44.4% 36.1%
14/11 123.4 30.9% 45.5% 36.5%
19/11 122.6 31.2% 44.5 36.2%
21/11 122.2 30.5% 45.5 36.5%
24/11 124  29%  46.1% 37.4

3/12  120.8

8/12 122 28.1% 46.7% 37.7%31/12 118.2 28.9%  46.7% 37%   

21/10 健康單車60分鐘
25/10 健康單車60分鐘
26/10 鄭多燕小紅帽

爭取一星期做四日運動,減少食零食,甜食(尋日食左半個月餅)早餐戒唔到奶茶點算由走糖開始吧。

男爵府

27/10
早餐 奶油多 奶茶唔落糖
午餐 青豆炒豆卜半碗飯

男爵府

勁肚餓,差些食左個太陽餅。

禁止訪問

回覆:我嚟開個減肥日記先

禁止訪問

回覆:Jocheng 的帖子

大宅

引用:27/10早餐 奶油多 奶茶唔落糖午餐 青豆

原帖由 Jocheng 於 15-10-27 發表
27/10
早餐 奶油多 奶茶唔落糖
午餐 青豆炒豆卜半碗飯
奶油多好高脂,豆卜好多油,減肥要識揀食物,七分靠飲食三分靠運動,其實運動消左幾百卡如果食一個snack都返返黎,一定要忍口清淡d, 加油💪🏼

大宅

引用:的起心肝減肥,有了解過做機減肥個價錢,都

原帖由 Jocheng 於 15-10-27 發表
的起心肝減肥,有了解過做機減肥個價錢,都幾入肉,最後決定試做兩個月運動睇下咩情況先。

體重 脂肪   ...
如果走糖你接到就走糖,同埋慢慢飲少啲份量,由3/4減到1/2杯,再試下飲幾啖過下口癮就算,再轉飲檸水(走糖),因為奶茶嘅淡奶都好高熱量架~

餐與餐之間可以食個生果,咁樣可以keep住有野到肚,減少食零食同埋可以加速新陳代謝,減得快啲架~~~

男爵府

木森林 發表於 15-10-28 00:06
如果走糖你接到就走糖,同埋慢慢飲少啲份量,由3/4減到1/2杯,再試下飲幾啖過下口癮就算,再轉飲檸水(走糖 ...

男爵府

木森林 發表於 15-10-28 00:06
如果走糖你接到就走糖,同埋慢慢飲少啲份量,由3/4減到1/2杯,再試下飲幾啖過下口癮就算,再轉飲檸水(走糖 ...

男爵府

唉!我唔識得點樣用引用去回覆呀,好似打唔到字甘嘅。

好多謝JM的鼓勵和建議,我會試下慢慢食清淡d開始架啦。

豆卜好多油我又真係諗唔到波,都啱嘅。謝謝提醒我果位JM。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Jocheng 於 15-10-27 發表27/

原帖由 winkdex 於 15-10-27 發表
奶油多好高脂,豆卜好多油,減肥要識揀食物,七分靠飲食三分靠運動,其實運動消左幾百卡如果食一個snack都 ...
可能我就係唔識揀食物才一路減唔到

男爵府

引用:Quote:原帖由 Jocheng 於 15-10-27 發表的

原帖由 木森林 於 15-10-28 發表
請問食生果係幫助加速新陳代謝嗎?要食咩生果好啲呀

大宅

引用:Quote:原帖由+木森林+於+15-10-28+發表如果

原帖由 Jocheng 於 15-10-28 發表
請問食生果係幫助加速新陳代謝嗎?要食咩生果好啲呀
唔係淨係食生果先可以加速新陳代謝,只要keep住唔好俾個肚餓(約4小時),最好食少少野,而最好揀啲健康嘅小食,生果係其中之一,因為每日都要食兩份生果,餐與餐之間食就最好不過~

蘋果,梨,橙,香蕉,牛油果,其實你鍾意嘅水果都可以啊~ 一份大約一個拳頭嘅份量就可以~ 另外食烚蛋,或十粒左右嘅果仁都可以啊~

侯爵府

回覆 Jocheng 的帖子

我諗蘋果唔錯卡路里低兼飽肚, 另外妳可以上網sherch食物卡路里參考下, 我都係咁呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 Jocheng 於 15-10-28 發表請

原帖由 木森林 於 15-10-28 發表
唔係淨係食生果先可以加速新陳代謝,只要keep住唔好俾個肚餓(約4小時),最好食少少野,而最好揀啲健康嘅 ...
好的,我試下食生果先。謝謝!

男爵府

回覆:我嚟開個減肥日記先

28/10打卡

早餐 蛋治 奶茶走糖
午餐 星米走肉吃一半份量 凍檸茶
晚餐 菜湯,烚唐生菜,青豆炒雜菇
健身單車1小時

請問有冇JM知如何計自己的基代?

男爵府

有無JM知道如何計算新陳代謝率同基代呀

男爵府

網上搜唔到一杯奶茶的卡路里,有無人知

別墅

引用:網上搜唔到一杯奶茶的卡路里,有無人知

原帖由 Jocheng 於 15-10-29 發表
網上搜唔到一杯奶茶的卡路里,有無人知
😁😁

男爵府

剛才計算了一下,我個基代應該要1300卡,但我好似食唔夠自己個基代呀,甘是否要食多d呀?真心唔明想請教。

首頁

尾頁

跳至