想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本來想生左先分享,咁啱見到有人問,就順便打埋佢,希望幫到大家!
我背景係上年5月尾,9週小產左,跟住一直不設防都中唔到,結婚到而家三年,而家懷上27週了。

我今年3月尾喺無預備下,上左龍母廟,我有喺屋企樓下買左幾個水果,同買左一紥香,嗰紥香係用黎行上去樓梯時,燒比沿路嘅土地公,我見有香爐就會同老公一人三支香咁拜下,直到上到去。
上到去,我行入廟堂,有位婆婆賣寶的,你同佢講要一份寶,再有禮貌咁問下佢點做,佢會教你點拜同喺邊化寶。
拜完龍母,我就岀翻去上黎條樓梯口,嗰位有樓梯仔係上去模龍床,又係有個婆婆坐喺龍床邊幫你的!兩公婆都摸!記得添香油,我建議你入定幾封利是仔,到時添香油備用。至於年尾有無得摸,你最好打去問下確認。

我本來無打算求簽,所以無預約珍姑解簽,但最後都求左,求之前都問下嗰度嘅姨姨,佢會教你點求,我就先扣左100個頭先可以求簽、求左本身都無諗住解簽,但啲姨姨提醒我,我嗰兩支都要排隊化左佢,門口有張紙check 要唔要化嘅,簽文都係喺個賣寶婆婆度買1蚊張。

我地去左格離排隊化簽,一路排其實個心好驚,排到下個到我嘅時候,傳說中嘅珍姑喺房行左岀黎,望一望我,就招手叫我上前,問我地係咪求左簽,我答係,佢就叫左我入房,幫我地解簽,可能呢啲就係緣份,支簽解岀黎唔係幾好,珍姑有幫我地問龍母指點迷津,擇聖杯,問左都幾多問題,連中醫睇邊個都有問,最後,我睇開嘅兩個婦科名醫都唔啱我,反而屋企樓下嗰個就會幫到我,我連添寶方啱唔啱我都問埋。

珍姑最後請龍母去我地屋企看守我地,同比左啲平安符放屋企同銀包,加埋龍母牌,最後化多次寶同化左簽文,就搞掂,成個過程,用左$330-350,連解兩支簽同所有野。
感覺好平,係真係幫人,唔係為賺錢!

婆婆比左兩個水果我地翻屋企食,祝福我地。

珍姑叫我地得左嘅就打個金幣還神,
家宅支簽就年尾還神,
因為一定要求家宅簽先到求子,姨姨話每年第一支簽一定係求家宅。

我地翻去飲埋14包添寶方,(買左唔飲好嘥嘛)到四月十拎二十号m完就去樓下睇中醫,我睇左2星期左右,一直唔肯睇中醫嘅老公,被中醫撩吹水,吹吹下,我老公同我講,不如佢都睇,咁我當然話好啦!
就係咁我地睇到6月12日左右,就發現有左,我唔敢怠慢,過左兩日就買左個金牌,即上龍母廟還神,仲比啲姨姨話我咁快還,過左五個月先都未遲,但佢地有幫我點平安燈,仲叫我地每月上去點一次,
直到五個月,就還左次神,之後就叫我地生左再上去還多次神同過年後,我坐完月,去還家宅嗰支簽喇!

而家,我已經27w,touchwood bb同我都好健康正常,我上年5月,9週小產過,結婚到而家三年了,一直不設防,終於成功懷孕到27週,希望bb乖乖健康岀世!

我同老公覺得,如果你唔係信到十足就唔好去求,求完嘅就要信,叫你做就做足,唔好心存懷疑(我老公開頭听到支等簽咁差,唔開心左幾日,我就平常心),我見好多人話要還金牌就諗個金牌邊個收,珍姑好好賺嗰類,但其實要賺嘅,解簽嗰時早就賺一筆先啦,我地打搞左佢成個鐘,又點晒平安燈,請埋龍母翻屋企,掉聖杯問左十幾條問題,又化埋寶等等。。。都係330定350

希望幫到大家!

大宅

龍母廟係邊度架?

男爵府

引用:龍母廟係邊度架?

原帖由 CC168_178 於 15-11-20 發表
龍母廟係邊度架?
荃灣龍母廟,你最好喺大窩口或荃灣坐的士上,喺完玄學院後山的,van 仔行好遠

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

CC168_178 發表於 15-11-20 11:31
龍母廟係邊度架?
龍母廟位於老圍附近,遊客或善信到訪都要在西方寺的路口,走上一段樓梯,才能到達山頂找到該寺廟。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:分享龍母求子,已27週

金牌係响金鋪買果D金牌嗎?

大宅

引用:本來想生左先分享,咁啱見到有人問,就順便

原帖由 EliseElise 於 15-11-20 發表
本來想生左先分享,咁啱見到有人問,就順便打埋佢,希望幫到大家!
我背景係上年5月尾,9週小產左,跟住一 ...
聽講珍姑唔係日日晌度,你知唔知佢幾時放假呢?

大宅

我同先生都是龍母求子成功之前備孕一年無,今年仔仔剛出世,記得新年二月上去求當時求完仲去買定金牌還,因為我真系好想有咁的福氣還神三月願望成真,而陀B五個月時老公同我也有上去點平安燈老公拜左100個頭,希望龍母媽媽保我地母子平安,預祝樓主也母子平安生個靚B

複式洋房

恭喜樓主

你真係好有緣同好好彩呀!
我去咗幾次每次都好有禮貌笑笑口咁問D婆婆姨姨...佢哋都係好求其咁答我就咁拜就得!
每次打去預約珍姑都撞啱有D事唔解籤, 過下過下又一個月...我真係無咁嘅福氣

男爵府

引用:金牌係响金鋪買果D金牌嗎?

原帖由 seaman1982 於 15-11-20 發表
金牌係响金鋪買果D金牌嗎?
無錯,我最後用左千幾買左個金幣仔還神

男爵府

引用:Quote:原帖由+EliseElise+於+15-11-20+發表

原帖由 myhappylife 於 15-11-20 發表
聽講珍姑唔係日日晌度,你知唔知佢幾時放假呢?
我呢個真係唔知,因為我都係誤打誤撞咁去左,你最好打去問下!上網會我揾到資料咖

男爵府

引用:Quote:原帖由+EliseElise+於+15-11-20+發表

原帖由 RL1268 於 15-11-20 發表
我同先生都是龍母求子成功之前備孕一年無,今年仔仔剛出世,記得新年二月上去求當時求完仲去買定金牌還,因 ...
多謝妳呀!
都恭喜妳得償所願,
本來我無諗過去拜神咖,有日心血來潮就拉老公去

男爵府

引用:恭喜樓主你真係好有緣同好好彩呀!我去咗幾

原帖由 yingying_vivian 於 15-11-20 發表
恭喜樓主

你真係好有緣同好好彩呀!
加油呀!
有無叫婆婆做靚女呀?佢會好開心~~
你落力啲約下,龍母知道一會幫你咖!

複式洋房

回覆:EliseElise 的帖子

多謝!
我無叫靚女呀!我又唔感咁輕挑,唔知姨姨佢哋受落😁

大宅

添寶方啱唔啱都答倒你?

男爵府

引用:多謝!我無叫靚女呀!我又唔感咁輕挑,唔知

原帖由 yingying_vivian 於 15-11-20 發表
多謝!
我無叫靚女呀!我又唔感咁輕挑,唔知姨姨佢哋受落😁
叫靚女或靚姐,女人好受咖,哈哈

男爵府

原帖由 bell18 於 15-11-20 發表
添寶方啱唔啱都答倒你?
係呀,其實係直接問龍母添寶方幫唔幫到xxx,一掉聖杯,三次都negative..

子爵府

我新年時求咗枝簽到依家都未解

男爵府

引用:我新年時求咗枝簽到依家都未解 +

原帖由 Mrs.YeungMeh 於 15-11-21 發表
我新年時求咗枝簽到依家都未解
咁耐都仲未解?約唔到解簽?
如果求左,我建議真係解埋,上下簽都好,珍姑都會教你點做,既然去得,就要信晒~

大宅

我上年求左到而家都冇

男爵府

引用:我上年求左到而家都冇 +

原帖由 saver_red 於 15-11-22 發表
我上年求左到而家都冇
其實,我都覺得可能係咁啱,不過,我當時m後日日黑豆水當水,黑豆豆漿同恰蛋做早餐,直到排卵,排完繼續恰蛋,日日奇異果幫助著床
再加中藥,就中左

首頁

尾頁

跳至