自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

男爵府

育兒性格勳章

delete

男爵府

育兒性格勳章

引用:https://m.facebook.com/story.php

原帖由 sakura050283 於 15-11-23 發表
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1254042691288256&id=100000476101255

呢排好多人都因為巴 ...

男爵府

育兒性格勳章

引用:https://m.facebook.com/story.php

原帖由 sakura050283 於 15-11-23 發表
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1254042691288256&id=100000476101255

呢排好多人都因為巴 ...
仲有之前巴黎個幾多isis屋企發現吸毒工具,其實真正嘅回教徒係唔入酒,唔吸毒,唔食煙ka。。 如果佢哋真係想上天堂,佢哋絕對不會吸毒囉 。。 仲有個isis前妻話佢咁本唔pray ,只係識飲酒,連清真寺都極小返嘅人黎架。。真係新聞講,絕對唔係我作出嚟架

伯爵府

我可唔可以問....
你係中國人... 信伊斯蘭教
咁你讀果本可蘭經...係咪都係蛇仔文.... 只有蛇仔文? 有無中文翻譯本?
如果無...咁...如果要信伊斯蘭教, 咁咪要學埋阿拉伯文?

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我唔係回教徒
我小學係回教小學, 有宗教堂, 要讀可蘭經, 係中文嚟架
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

水晶宮

引用:Quote:原帖由+sakura050283+於+15-11-23+發

仲有之前巴黎個幾多isis屋企發現吸毒工具,其實真正嘅回教徒係唔入酒,唔吸毒,唔食煙ka。。 如果佢哋真係 ...
佢地要上天堂要做好多善事好行為,好難,但殉教便可將所有罪一筆勾消,所以吸毒又好點又好,炸彈一炸為真主殉教便直接去天堂,仲有七十二個處女等住⋯⋯

Ronnym    發表於 15-11-23 17:34
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

育兒性格勳章

引用:我可唔可以問....你係中國人... 信伊斯蘭教

原帖由 Ronnym 於 15-11-23 發表
我可唔可以問....
你係中國人... 信伊斯蘭教
咁你讀果本可蘭經...係咪都係蛇仔文.... 只有蛇仔文? 有無中文 ...
有中文版,英文版添 ,只係最原始嘅係阿拉巴文,好多回教徒都會去學,包括外國人嘅回教徒,巴基斯坦人嘅,印度嘅 ,全部都會學,我識一位基督教嘅牧師都學緊,因為想了解多啲回教教義。。我哋經常會討論兩個宗教嘅嘢。。。

Ronnym    發表於 15-11-23 17:34

禁止訪問

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 sakura050283 於 15-11-23 發

原帖由 54heima 於 15-11-23 發表
佢地要上天堂要做好多善事好行為,好難,但殉教便可將所有罪一筆勾消,所以吸毒又好點又好,炸彈一炸為真主 ...
呢個絕對唔係真架。。自殺嘅人,等於同魔鬼結盟,同魔鬼結盟只會落地獄唔會上天堂 。。所以佢哋係一定上唔到天堂架。。。

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 sakura050283 於 15-11-23 發

佢地要上天堂要做好多善事好行為,好難,但殉教便可將所有罪一筆勾消,所以吸毒又好點又好,炸彈一炸為真主 ...
我啱啱post嘅link ,你可以睇下,簡單咁講過。。

meimei11    發表於 15-11-24 13:35
la_source    發表於 15-11-23 16:07

複式洋房

任何宗教都有壞人, 現在很多伊斯蘭教專家都出了分析表示, isis不代表伊斯蘭。所以不能用一些事就代表晒全個宗教.
ps, 我不是教徒

happywindy    發表於 15-11-25 00:07

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:54heima 發表於 15-11-23 15:55 佢地

原帖由 sam299xxx 於 15-11-23 發表
你講既係你從回教既認識得知還是聽其他途徑返黎?

兩樣好唔同
好多傳媒都係咁,反而今次果個主謀嘅哥哥都叫佢自首。。

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:真嘅回教

support 你,我係新加坡好多回教朋友. Muslims are not terrorist
Terrorist are not Muslim

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+15-11-23+發表佢

呢個絕對唔係真架。。自殺嘅人,等於同魔鬼結盟,同魔鬼結盟只會落地獄唔會上天堂 。。所以佢哋係一定上唔 ...
我講的是isis,佢地唔係將之視為自殺,是為聖戰殉教,相信isis是極端組織,非正常穆斯林

男爵府

育兒性格勳章

引用:任何宗教都有壞人, 現在很多伊斯蘭教專家都

原帖由 cybercoffee 於 15-11-23 發表
任何宗教都有壞人, 現在很多伊斯蘭教專家都出了分析表示, isis不代表伊斯蘭。所以不能用一些事就代表晒全個 ...
yes,好多人就係誤會咗伊斯蘭教。。,回教嘅齋戒都係為咗等普通人知道窮人冇飯食嘅感覺,希望佢哋可以有多啲同情心 。。。

男爵府

育兒性格勳章

我講的是isis,佢地唔係將之視為自殺,是為聖戰殉教,相信isis是極端組織,非正常穆斯林

...
yes,佢哋如果係正常muslim係唔會咁樣實人法

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 54heima 於 15-11-23 發表我

男爵府

育兒性格勳章

引用:support 你,我係新加坡好多回教朋友. Musl

原帖由 gemiling 於 15-11-23 發表
support 你,我係新加坡好多回教朋友. Muslims are not terrorist

...
thx jm。。你講得好啱 。。.
Muslims are not terrorist

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+15-11-23+發表我

世人的疑惑除了幾代恐怖組織還有的確是對可蘭經的不了解,例如天堂美像,深色眼晴處女美酒佳餚的奬賞,即然有教徒在這里,剛好可以請教

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:真嘅回教

首頁
12345...28

尾頁

跳至