夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計劃, 無timeline , 只係話呢幾年內無打算及吾想結婚, 我心入面一直都想結但共識不會生小朋友, 後來我有諗婚姻是什麼, 可能係一個保障。我有同佢講可以考虑同居, 等佢返去諗下佢有咩可以offer比我。

我自己諗, 如果同居幾年後若佢吾鐘意我時, 我就已經34, 35歲,我吾肯定我仲可吾可以搵到另一個。

佢個日同我講清楚時, 佢好自責係我面前咸左出來, 佢自身嘅壓力我係理解, 佢一路都覺得帶我去見屋企人=要結婚。佢覺得我地嘅關係好平淡, 好似大家拍左7年拖(實際係2年幾), 而個係一個警號比大家, 需要大家坐底傾下可以點樣行落去

我都知我地一起時有d悶, 日覆日都係食飯, 行街。 對話嘅內容好平,無咩起伏, 我吾知其他情侶係吾係甘。

我諗既然佢吾想結婚, 但大家都有心想修補關係, 佢仲答應我既然見家長對我係甘重要, 佢願意安排。我都想比多個機會試下work ng work.

我想問下各位jm平時係點同男朋友相處, 有咩激情或者做咩可以吾洗甘悶?

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計

原帖由 meowdong 於 15-12-07 發表
上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計劃, 無timeline , 只係話呢幾年內無打算及吾想結婚, 我心入面一 ...
我未悶過。我覺得兩年就悶係本身唔夾。

littlesun    發表於 16-1-31 02:36

大宅

回覆:男朋友話吾想結婚

你吔都是靜態的人?其實要相互多D活動先可以,去下行山,旅行,行街去D遠D的地方,吾好成日行旺區,好快會悶

大宅

分手啦, 越拖越嘥時間。
唔結婚? 咁叫佢唔好上床囉。

Kerokerokeropei    發表於 16-2-9 08:17
timothylee520    發表於 16-2-5 12:38
2013baby    發表於 15-12-23 15:35
la_source    發表於 15-12-9 12:23
蘋果Mui    發表於 15-12-8 12:28
豬吉    發表於 15-12-7 21:27
oscar0305    發表於 15-12-7 20:55

禁止訪問

子爵府

上星期六, 我男朋友好清楚話我知佢無結婚計劃, 無timeline , 只係話呢幾年內無打算及吾想結婚, 我心入面一 ...
你地都唔細吧!拍2年幾都未見家長?見家長=結婚?藉口

子爵府

好明顯
無架喇
佢有一思猶豫都唔好結
你快快搵個想結啦

未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

佢未必係唔想結,只係無心同你結,唔好哂時間 快閃!

evacatcat    發表於 15-12-8 17:24

翡翠宮

佢又自責又喊,絕對係signal
揾過個啦
又吾見得你而家好enjoy

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好簡單 你並唔係佢結婚對象 同居 任佢消磨 更加令佢無意欲娶你

bbooeeyybb    發表於 15-12-8 11:08

瑪瑙宮

meowdong 發表於 15-12-7 20:06

個男仔咁講, 可以完了.

大宅

我同老公一齊7年,結婚3年都唔悶,得閒都痴住。
好多人一齊好多年都結唔成婚,之後揾過個即刻閃婚,仲好幸福! 唔岩唔好o徒時間,對的人不會讓你流淚,係好正確架!

blinkgogo    發表於 16-2-9 11:52

大宅

畀面勳章

何以見得見家長 = 結婚? 我覺得就算同居都唔代表一定會結婚

已經唔係同居...二年就悶?? 同居左咪野都唔洗講 ? 同居係日日都對住wo...

可能係相方都唔願諗咩新意思去打破呢個悶局,:或者大家可以試下d新玩意,唔係次次見面都係行街....睇戲食飯....可以換下唱K, 踏單車, 行山, 坐海灘, 打機, 游水, 搵下其他野玩...又或者一齊去學下野都得呀~嘗試投其所好先....

而二年黎家長都未見過, 我覺得呢個人都唔係打算同你長遠走落去, 你可能只係一隻牛, 當有馬出現, 你既危機就出現 樓主試左唔得..就唔好再浪費自己時間了

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我結婚23年,都未覺得悶,樓主都係快閃.

複式洋房

引用:佢又自責又喊,絕對係signal揾過個啦又吾見

原帖由 mini1204 於 15-12-07 發表
佢又自責又喊,絕對係signal
揾過個啦
又吾見得你而家好enjoy
請問呢個signal係點睇? 即係佢已經好清楚吾結, 未灣轉?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 meowdong 於 15-12-07 發表上

原帖由 RAY媽 於 15-12-07 發表
我未悶過。我覺得兩年就悶係本身唔夾。
請問你地多數係點相處?

複式洋房

引用:我由拍拖到結婚有十三年,但一d都無悶,相

原帖由 amy_loveshop 於 15-12-07 發表
我由拍拖到結婚有十三年,但一d都無悶,相處好自然地溝通!!如果兩年都覺悶,真要唸清楚先得!

...
請問你地閒時會做d咩增進感情, 而13年係日日見見, 還是點樣, 係未每次都好多野講? 我地都有講野,但每次嘅內容都係講下d朋友, 同事, 有時會講下屋企人甘

男爵府

悶唔悶..唔係用一齊几耐..或者一齊時做d乜黎衡量...

大家唔係有到d錢點都駛唔晒..生活大部分時間就係要工作..要處理家務..食痾訓...

自己個心態先最重要...

侯爵府

識幾個同女朋友講唔會結婚,一散左同第二個一齊就閃婚。

tansyneko    發表於 15-12-8 09:31

伯爵府

最青春果十年都比左佢
佢咁老實你仲想等到人老珠黃咩

首頁
12345...10

尾頁

跳至