興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

聖誕節一拖二去旅行,請問有冇輕便相機推介?

男爵府

預算係幾多?質素高如rx1rii可以好貴

大宅

回覆:酒之伴 的帖子

around $3000 有冇推介,謝謝!

別墅

回覆:細相機推介

用緊 Panasonic GF7 12-32mm 覺得幾好
而家水貨$2180呢個價我覺得

大宅

回覆:hornet4638 的帖子

謝謝推介

大宅

any other suggestion ? selfie - good DC ?

男爵府

o記e-pl6,上格價網見一機兩鏡唔過$2600,抵到冇朋友

大宅

引用:用緊 Panasonic GF7 12-32mm 覺得幾好而家

原帖由 hornet4638 於 15-12-13 發表
我想問係咪這部呢? 因為不太認識相機, Panasonic Lumix DMC-GF7,

別墅

引用:Quote:原帖由 hornet4638 於 15-12-13 發表

原帖由 FAMILY-1 於 15-12-17 發表
我想問係咪這部呢? 因為不太認識相機, Panasonic Lumix DMC-GF7,
Yes

男爵府

casio

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

hornet4638 發表於 15-12-13 21:34
可以PM我係邊買嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+hornet4638+於+15-12-13+發表

原帖由 FAMILY-1 於 15-12-17 發表
請問這部機快門ok 快嗎?

同埋你覺得嘅優點?

珍珠宮

2024年龍年勳章

Canon G7X.

伯爵府

引用:Quote:原帖由+FAMILY-1+於+15-12-17+發表我

原帖由 hornet4638 於 15-12-22 發表
Yes
請問用法簡單嗎?
叧外個mon有幾大呢?

伯爵府

引用:用緊+Panasonic+GF7+12-32mm+覺得幾好而家

原帖由 hornet4638 於 15-12-13 發表
我都想知係邊度買?
行貨又大約要幾多錢呢?

別墅

引用:Quote:原帖由 FAMILY-1 於 15-12-17 發表我

原帖由 janehk 於 16-01-06 發表
請問這部機快門ok 快嗎?

同埋你覺得嘅優點?
GF7快門最快1/16000秒,不過我估你係想問連拍速度最快每秒5.8張,而對焦比起DC我覺得都夠快, 3吋 mon。最讚當然係水貨價錢啦(機身壞支鏡仲用得返,買過個Body先1600蚊),外型靚(我覺得),機身細,畫質,反應,功能(wifi,自拍,濾鏡,美肌..)以價論貨整體都唔錯,部機最唔好係舊電池影得多崖唔到一日,一定要買多舊電。
我建議大家帶張SD CARD去大連鎖電器攞上手自己遠近試影下,返屋企用電腦睇番,通常3吋mon睇一定靚。
怕比人煩住你試,就去旺角銀行中心對面,友誠商業中心上樓 恆X數碼,佢地擺晒好多牌子型號相機出黎比人任試的(夜去比人試到無電)。
至於水貨我都係響格價網搵的,信唔信得過都係上網睇同去到間鋪既感覺咋,買時最緊要睇到d包裝係全新(用落黑仔快壞都無得怪人)。

別墅

回覆:TPMummy 的帖子

四寶視聽中心
旺角花園街2-16號好景商業中心8樓801A室
格價網搵,第一次幫襯,感覺老實,我同同事一人一部用左兩個月無問題,行貨我唔肯定價錢但應該貴好多,想買相機9/F恆輝數碼值得去一去,好多機任試無人理你。易唔易用睇你有無興趣玩,簡單既影風景扭風景制,影人像扭人像制,再唔係一個智能mode影晒所有野都得。要玩效果襟入去改其實亦唔係好難,玩多就熟。有興趣既之後$1600左右買多支20mm/1.7光圈鏡頭,影人背景濛晒好靚。

大宅

引用:Quote:原帖由+janehk+於+16-01-06+發表請問

原帖由 hornet4638 於 16-01-08 發表
GF7快門最快1/16000秒,不過我估你係想問連拍速度最快每秒5.8張,而對焦比起DC我覺得都夠快, 3吋 mon。最讚當 ...
宜家最新水貨價幾錢左右?

你spare電用原廠定代電?知唔知佢D代電用得過嗎?

別墅

Sorry! 我襟錯以為私人訊息響度開左鋪頭名,仲襟左咁多下delete唔到。
純粹分享,我同呢間野完全無關係,佢亦不是有咩特別好及平過人。
水貨而家都係$2100上落幾十蚊。
原廠電成三百蚊舊,我唔怕爆炸用鴨記副廠,幾十蚊無咩問題。

別墅

Sony RX100太貴,本來都打算買Canon G7x 的,行貨3000蚊左右(唔覺有水貨),但衡量埋價錢同級數都係GF7優勝(唯一係水貨分別)。

首頁

尾頁

跳至