自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

而家每個超市收銀都貼住,唔知邊個鬼個寫概,識英文嘅可以買四罐,唔識英文嘅可以只可以買兩罐。

侯爵府

回覆:強國人買澳洲奶粉買到出了名

亞洲人識英文甘係咪可以買四罐……

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

珍珠宮

大6人

男爵府

引用:亞洲人識英文甘係咪可以買四罐……

原帖由 mwmyway 於 15-12-16 發表
亞洲人識英文甘係咪可以買四罐……
我都唔知…今日行過去問下。我覺得有人寫錯野,policy 係每人限買兩罐。

珍珠宮

2024年龍年勳章

中國人的國粹發揚光大

la_source    發表於 15-12-16 10:35

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

會唔會寫錯?一陣比人告就麻煩

子爵府

澳洲某些奶粉公司好似同天貓合作,希望可以解決呢個問題

男爵府

引用:而家每個超市收銀都貼住,唔知邊個鬼個寫概

原帖由 TakMei 於 15-12-16 發表
而家每個超市收銀都貼住,唔知邊個鬼個寫概,識英文嘅可以買四罐,唔識英文嘅可以只可以買兩罐。
...
可惜好多超市都唔enforce呢個rule,好多澳洲媽咪拍到有人成櫃咁買呀

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

nanananana 發表於 15-12-16 09:32
中國一直有外商正式辦進口手續既奶粉,但外商要交足關稅注冊產品質檢等各項費用,仲一定要有合法簡體字label,內地人嫌貴亦唔信有簡體字label,寧願買代購。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

引用:Quote:nanananana+發表於+15-12-16+09:32+

原帖由 ninjarabbit 於 15-12-16 發表
中國一直有外商正式辦進口手續既奶粉,但外商要交足關稅注冊產品質檢等各項費用,仲一定要有合法簡體字labe ...
我覺得不是嫌貴!係驚質量問題咯!其實搵代購➕郵費真的無平好多!

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

nanananana 發表於 15-12-16 09:43
我覺得不是嫌貴!係驚質量問題咯!其實搵代購➕郵費真的無平好多!
所以天貓開賣亦唔會解決呢個問題。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

我62 99 一年返去幾次,佢地話木瓜膏都俾B6買哂!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

男爵府

畀面勳章

強國精神,去到邊都犯眾憎!

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:而家每個超市收銀都貼住,唔知邊個鬼個寫概

原帖由 TakMei 於 15-12-16 發表
...
其實係國恥,就算直接入口b6都冇人夠膽買,因為驚代理商換左/溝左啲黑心奶粉响入面,佢地為左錢冇咩做唔出。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

引用:澳洲某些奶粉公司好似同天貓合作,希望可以

原帖由 nanananana 於 15-12-16 發表
我老公識人喺度做代購,一個月有一萬蚊澳元收入,高過一個普通白領。仲要唔使報稅

男爵府

引用:Quote:原帖由+TakMei+於+15-12-16+發表而家

原帖由 henry102 於 15-12-16 發表
可惜好多超市都唔enforce呢個rule,好多澳洲媽咪拍到有人成櫃咁買呀

...
Yes. 反而有啲澳洲人見到你係超級市場買咁多會鬧你

首頁

尾頁

跳至