興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小弟只為點綴生活,養了一細缸櫻桃蝦,無乜造景無用co2,只用水妖,掛濾,氣泵,喺一些討論區發問,經常被一些水晶蝦達人串,無器材無技術,買cheap蝦,搞到無心機,希望喺度有師兄能指點交流一下

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你缸櫻桃蝦好靚呀!
我都是初哥
我覺得你好叻

翡翠宮

我覺得好靚!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

Killer0003 發表於 16-1-4 09:27
小弟只為點綴生活,養了一細缸櫻桃蝦,無乜造景無用co2,只用水妖,掛濾,氣泵,喺一些討論區發問,經常被一 ...
自己開心就足夠!
天氣熱時會否好難養?

複式洋房

回覆:PaPa 的帖子

不難呢,多打氣就好

大宅

回覆:養緊櫻桃蝦,俾魚友睇唔起

五好理人點講 自己望落開心就得 再講 其實都幾靚

我老公岩學養咸水魚 上去威水group度問 都系有啲人好狗眼看人低 又話甘cheap既化氮不如五好養 有啲人講野勁睇五起人 岩學養五通拎幾萬去買野咩 我老公系想養魚好耐 平時係街市見到都望餐飽果啲黎 有時睇到啲人講野甘衰 真心覺得老公好慘

男爵府

自己養咩都好,覺得開心就得啦……使咩理其他人點睇,又5需要同佢地交代!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都想簡簡單單養缸蝦仔可否指點簡單設備呢?

男爵府

加油
你D蝦, 我之前D死晒, 而家心痕想要返一江...

男爵府

最緊要自己開心, 喜歡比較的人本身就不會真心喜歡動物, 只愛炫耀..

子爵府

這世界麼人都有,使麼令自己唔開心,我覚得好靚啊,我養十蚊俾魚吃既蝦毛都好開心啊

男爵府

你理得人講乜!養咩寵物,最重要係你愛佢地,養來同人比,要威就沒意思了。你的蝦很靚呀!

伯爵府

養咩都無所謂,自己覺得開心咪得,平有平玩,貴有貴玩,我都唔係養水晶蝦,玩平蝦,如果你想生多蝦仔最少一星期換一次水,好快生

大宅

回覆:AY1113 的帖子

贊成!

大宅

有冇討論區的link?

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

養多幾隻蟹仔.固畫面會超得意.
風雨同路

伯爵府

JJMumMum 發表於 16-1-11 22:52
養多幾隻蟹仔.固畫面會超得意.
養蟹?會提魚食架

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

thomas_so33 發表於 16-1-12 10:02
養蟹?會提魚食架
吓? 樓主唔係剩係養蝦咋咩?

咁如果有魚梗係唔得啦
風雨同路

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

果d人扮晒專家唔使理佢啦!自己鐘意米得.真係狗眼.不過有器材無疑係靚d既.對草對蝦都係.不過初初玩睇下自己有冇興趣玩落去,有先再加啦無謂side錢.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

hopingwong 發表於 16-1-5 03:16
五好理人點講 自己望落開心就得 再講 其實都幾靚

我老公岩學養咸水魚 上去威水group度問 都系有啲人好狗眼 ...
唔使唔開心.網上既人廢up唔使負責任.唔使為呢d甘人唔開心喎!個個初養都係由平開始架啦.不過有d網友都好nice會話你知既.

首頁

尾頁

跳至