婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

搬左出去已經一年,間中返 99 屋企食飯,留意到叔仔 & 大陸老婆 (冇工作) 一家四口好有問題,幾次忍唔住多事出聲,點知自己變左衰人。

1. 八歲仔未識自己食飯,要叔仔大陸老婆 & 99 用匙子,一個左邊餵送,一個右邊餵飯。

2. 幼稚園已留班,今年升小一,叔仔大陸老婆已唔止一次因瞓過時而唔帶佢返學,功課都唔做,説話口齒不清。見家長冇效,現在老師要求見 99。

3. 煮送落味精,餵仔女食。兩歲女剛剛曉行半年,未識講野。

子爵府

回覆:八歲仔仲未識自己食飯 ......

唔係唔識自己食,係家長怪獸姐

男爵府

引用:搬左出去已經一年,間中返+99+屋企食飯,留

原帖由 Miss_Yellow 於 16-02-05 發表
搬左出去已經一年,間中返 99 屋企食飯,留意到叔仔 & 大陸老婆 (冇工作) 一家四口好有問題,幾次忍唔住多 ...
閒事勿理

oscar0305    發表於 16-2-15 14:44
小可愛11    發表於 16-2-10 19:00
wcpcelia    發表於 16-2-10 16:27
littlesun    發表於 16-2-6 13:46
做人,5好難为自己

男爵府

畀面勳章

應該帶大仔去檢查吓,應該有某一種遲綬,但如果人地都唔聽你講,你就慳番啖氣暖肚好過啦﹗

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

小一仲要餵?

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

事不關己,己不勞心。

無謂再做衰人厚多士啦,冇人會多謝你。

大宅

回覆 Miss_Yellow 的帖子

煮送落味精仲比細路食, 似大人智商有問題多些

男爵府

雖知好多問題,但人地家長都係咁,想理都理唔到

琥珀宮

畀面勳章

引用:搬左出去已經一年,間中返 99 屋企食飯,留

搬左出去已經一年,間中返 99 屋企食飯,留意到叔仔 & 大陸老婆 (冇工作) 一家四口好有問題,幾次忍唔住多 ...
樓主,我勸你慳番啖氣,反正最後受番嘅係佢父母,你無必要做衰人

我男家都有個公主,今年11歲,唔止要剪餸先食,而家玩到要用糖果送飯,仲要菲傭餵食

我每次見到,我同老公都當睇戲咋,當你做局外人,就會警剔自己做得更好,又唔傷身架嘞

翡翠宮

呢D係佢哋嘅家事,你講出嚟佢哋肯定覺得你係衰人,如果係我一定唔出聲

子爵府

回覆:Miss_Yellow 的帖子

睇到又點 就算把啦
買包花生食 唔好食厚多士啦
一句人哋個仔 關你鬼事咩

換個角度睇
我點敎仔 我嘅事
我仔又唔係通街大喊 瞓地轉 又唔係要你餵
佢點食 佢會說話又好不會又好
幾時到你講說話我聽
又唔係你湊 分下庄閒先啦

水晶宮

我諗樓主你都係想關心下個細路既未來啫。
不過算啦,好明顯佢父母唔覺有問題,你話佢地,佢地實唔中意。
你當學下野,千祈唔好比自己小朋友變成甘啦 ~

男爵府

引用:搬左出去已經一年,間中返+99+屋企食飯,留

家長的問題。

別墅

我記得你呀 bb女而家點呀?其實個叔仔老婆依然活係鄉下世界 好慘呀對仔女 你始終唔係媽媽 你又無可能做到d咩

公爵府

閑事莫理....我叔仔的兒子直到11歲至認到姑爹姨媽啦.我地所有親戚咪一樣系睇唔到啦.

大宅

唔好理,呢d無家教單非第時同你個女爭飯食時先後悔就太遲,強國人最叻恩將仇報

男爵府

引用:我記得你呀 bb女而家點呀?其實個叔仔老婆

原帖由 BabyGirl0303 於 16-02-05 發表
我記得你呀 bb女而家點呀?其實個叔仔老婆依然活係鄉下世界 好慘呀對仔女 你始終唔係媽媽 你又無可能做到d ...
你真好記性!
B 女現在已經 2 歲零 2 個月,講野依依呀呀咁,佢媽唔准佢自己學食飯呀,所以每餐都要餵,每餐同時餵八歲阿哥和 B 女,唔食就打 ......

大宅

引用:Quote:原帖由 Miss_Yellow 於 16-02-05 發

原帖由 I9528 於 16-02-05 發表
樓主,我勸你慳番啖氣,反正最後受番嘅係佢父母,你無必要做衰人

我男家都有個公主,今年11歲,唔止要剪餸 ...
I can’t agree anymore
無謂厚多士, 人家未必多謝你之餘, 仲話你多管閒事。
吾好做d吃力不討好既事。

伯爵府

8歲仲讀緊小一仲唔識自己食飯?咁佢係學校咪經常餓到暈?應該係響家人面前唔識自己食啫。不過坦白講句,你都唔好咁多意見,我唔信佢仔有問題,幼稚園同小學老師會咩都唔講,只係家長唔理,聽完就算

子爵府

只能鄧個小朋友陰公,有個禁既阿媽,愛莫能助,唔好多事

首頁

尾頁

跳至