自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

男人間的用語"扶貧"係點解?

全句係"扶貧嘅事,不要客氣喎"無經濟問題,應該唔係借錢.....

希望有人能解答 thanks 🙇

禁止訪問

回覆:全能嘅BK JM ,想問.....

禁止訪問

引用:男人術語去叫雞其實係扶貧的方法,+你捐錢去

水晶宮

畀面勳章

EVA222 發表於 16-2-14 21:07
男人術語

去叫雞其實係扶貧的方法, 你捐錢去咩慈善機構, 最後俾貪官貪左, 但你叫雞直接俾錢佢地, 佢地就可 ...

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 EVA222 於 16-02-14 發表男人

用戶要求終止服務

引用:男人術語去叫雞其實係扶貧的方法, 你捐錢去

原帖由 EVA222 於 16-02-14 發表
男人術語

去叫雞其實係扶貧的方法, 你捐錢去咩慈善機構, 最後俾貪官貪左, 但你叫雞直接俾錢佢地, 佢地就可 ...
97,98年左右仲叫救國

瑪瑙宮

男人術語

咁佢地笑唔笑貧

大宅

引用:Quote:原帖由+Superman-GF+於+16-02-14+發

我識好多下3流野,呢到無必要講,問到我就答啦。
原來如此,又長知識了....多謝 JM 解答

大宅

引用:Quote:原帖由+Superman-GF+於+16-02-14+發

我識好多下3流野,呢到無必要講,問到我就答啦。
其實我係discuss 、膠登問,BK jm 最快答到,勁岈

翡翠宮

男人術語

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:男人術語去叫雞其實係扶貧的方法,+你捐錢去

公爵府

Eva姐你唔講真係唔知!

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:EVA222 的帖子

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

大宅

都知唔係好嘢......原來以為一個好愛鍚自己同家庭的男人,原來都會咁......我剛才和他說,如現在不離婚,為左小朋友,等她們大才離啦......仲打算生第三個.......叫自己不要哭,要堅強,要正能量

子爵府

回覆:KayleeZ 的帖子

長知識了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

勁呀Eva姐學到野

翡翠宮

牛年勳章

引用:都知唔係好嘢......原來以為一個好愛鍚自己

原帖由 KayleeZ 於 16-02-14 發表
都知唔係好嘢......原來以為一個好愛鍚自己同家庭的男人,原來都會咁......我剛才和他說,如現在不離婚,為 ...
你c6? 佢認左去扶貧?

伯爵府

引用:都知唔係好嘢......原來以為一個好愛鍚自己

原帖由 KayleeZ 於 16-02-14 發表
都知唔係好嘢......原來以為一個好愛鍚自己同家庭的男人,原來都會咁......我剛才和他說,如現在不離婚,為 ...
jm 加油

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

原來咁既意思。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-02-14+發表都

原帖由 C.Humphrey 於 16-02-14 發表
你c6? 佢認左去扶貧?
男人被篤爆係決不會認,只係.....同佢相處咁耐,睇佢答的方式,同睇佢地男人間的對話,我知"扶貧"係事實......成日仲係我面前話自己係絕種好男人 ......估唔到發生係我身上

首頁

尾頁

跳至