夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

心入面有個好鍾意gei人,但大家timing唔啱....重遇兩次都無機會係埋一齊.....依家我身邊有個對我很好gei男朋友,已經準備結婚,又唔想辜負依家個男朋友....唉

大宅

引用:心入面有個好鍾意gei人,但大家timing唔啱.

原帖由 rt0520 於 16-04-01 發表
心入面有個好鍾意gei人,但大家timing唔啱....重遇兩次都無機會係埋一齊.....依家我身邊有個對我很好gei男 ...
我完全明白、我現在也很後悔放棄了我ex. 現在看回頭原來他是我最愛最適合我

大宅

男同女都係,一日未結婚,一日都有得揀
感情冇話first come first serve嘅

象牙宮

rt0520 發表於 16-4-1 23:19
心入面有個好鍾意gei人,但大家timing唔啱....重遇兩次都無機會係埋一齊.....依家我身邊有個對我很好gei男 ...

有多少愛可以重來
作詞:何厚華
作曲:黃卓穎

常常責怪自己 當初不應該 常常後悔沒有 把你留下來為什麼
明明相愛 到最後 還是要分開 是否我們總是 徘徊在心門之外

*誰知道又和你 相遇在人海 命運如此安排 總教人無奈
這些年過得不好不壞 只是好像少了一個人存在
而我漸漸明白 你仍然是我不變的關懷

* #有多少愛 可以重來 有多少人 願意等待
當懂得珍惜以後回來 卻不知那份愛 會不會還在
有多少愛 可以重來 有多少人 值得等待
當愛情已經桑田滄海 是否還有勇氣去愛# Repeat * ##

當愛情已經桑田滄海 是否還有勇氣去愛
i love this song...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

回覆:有多少愛可以重來

作詞:深白色(Arys Chien)
作曲:深白色(Arys Chien)
編曲:吳慶隆

當我們再度相視微笑 成熟的心有一點蒼老
許多的傷痛都已經忘掉 記憶裡剩下的全是美好
妳我都找到新的依靠 過去對錯已不再重要
只是我們都清楚地知道 心裡還有個劃不完的句號

只怪妳和我相愛得太早 對於幸福又瞭解的太少
於是自私讓愛變成煎熬 付出了所有卻讓彼此想逃跑
上天讓我們相遇得太早 對於緣份卻又給得太少
才讓我們只能陷在回憶中懊惱

I like this song more

複式洋房

引用:Quote:rt0520+發表於+16-4-1+23:19+心入面

原帖由 333s 於 16-04-01 發表
有多少愛可以重來
作詞:何厚華
作曲:黃卓穎
我今日就係不斷loop呢首歌....聽到好想喊

333s    發表於 16-4-2 00:12

複式洋房

引用:Quote:原帖由+rt0520+於+16-04-01+發表心入

原帖由 rosesarered 於 16-04-01 發表
我完全明白、我現在也很後悔放棄了我ex. 現在看回頭原來他是我最愛最適合我

...
我還愛果個,大家係一見鍾情...唔知適唔適合大家.....

複式洋房

引用:作詞:深白色(Arys+Chien)作曲:深白色(Ary

原帖由 Jessicaleung130 於 16-04-01 發表
作詞:深白色(Arys Chien)
作曲:深白色(Arys Chien)
編曲:吳慶隆
我dl 黎聽下先

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

男女雙方如果都單身,
當然有權選擇。
你放棄現時個男朋友再和那個人發展,
証明你係真心。
一腳踏兩船或一邊拖住男朋友一邊對另一個遐想,
才不知所謂。

複式洋房

如果你真係覺得和這個人有機會既,趁宜家未結婚,好決定啦,結左婚之後就唔好再諗,唔好傷害一個對你好的男人!

伯爵府

2024年龍年勳章

咁仲結?肯定後悔。

子爵府

吾好因為吾想辜負男朋友就嫁比佢,愛情並吾係施捨,你都吾愛佢,你哋會幸福咩?無謂害己害人

子爵府

其實你好鍾意個個男依家對你都係咪有意思先?

二次個timing都唔岩係咪都證明左有緣無份?

有時有不相愛的好處

你就係得唔到好遺憾至成日耿耿於懷⋯

你對依家個男友亦好唔公平⋯既然未結婚就請你攪清晒先,免得之後又出軌

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

瑪瑙宮

唔係咁愛而家果個就唔好結

大宅

引用:Quote:原帖由+rosesarered+於+16-04-01+發

我還愛果個,大家係一見鍾情...唔知適唔適合大家.....
如果係我就會放棄因為一見鐘情是感覺。很多時適不適合係要相處過才知道。

伯爵府

會唔會得不到的是最好呢?成件事太感性去睇, wrong timing.... so? 其實有可能係當初如果你地一齊左,成日嘈同大家性格不合?

大宅

未結婚前仲可以返轉頭, 結左婚就唔可以諗啦

大宅

EuniceMaMa 發表於 16-4-2 07:51
吾好因為吾想辜負男朋友就嫁比佢,愛情並吾係施捨,你都吾愛佢,你哋會幸福咩?無謂害己害人

吾好因為吾想辜負男朋友就嫁比佢,愛情並吾係施捨,你都吾愛佢,你哋會幸福咩?無謂害己害人 ********* 十分認同
...

大宅

最愛是誰

在世間尋覓愛侶 尋獲了但求共聚
然而共處半生都過去 我偏偏又後悔

別了她原為了妳 留住愛亦留住罪
誰料伴你的心今已碎 卻有她在夢裡

為何離別了 卻願再相隨
為何能共對 又平淡似水
問如何下去 為何猜不對
何謂愛 其實最愛只有誰

任每天如霧過去 沉默裡任寒風吹
誰人是我一生中最愛 答案可是絕對

為何離別了 卻願再相隨
為何能共對 又平淡似水
問如何下去 為何猜不對
何謂愛 其實最愛只有誰
為何離別了 卻願再相隨
為何能共對 又平淡似水
問如何下去 為何猜不對
何謂愛 誰讓我找到愛的證據
一無所有笨小孩

男爵府

引用:最愛是誰在世間尋覓愛侶 尋獲了但求共聚然

原帖由 6566735678 於 16-04-02 發表
最愛是誰

在世間尋覓愛侶 尋獲了但求共聚
得不到的永遠是最好的,但是否適合是要相處過才知道 。還是冷靜一下自己,想清楚才決定如何決定。

首頁

尾頁

跳至