自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

洋房

1年多前突然一覺醒來見頭暈,點知到今日都係咁
睇過好多醫生包括西醫中醫針灸自然療法物理治理氣功推拿都係未好
入過醫院照過MRI同其他野都搵唔到一個答案,有醫師話我頸椎有事不過醫左一排都係無乜起色
又check過話我唔係耳水不平衡...

我頭暈其實差不多1日24小時都會,不過唔係天旋地轉咁暈,而係好似暈船浪咁,攪到做野聽野好難集中
有無人有纇似經驗可分享? thanks!

大宅

回覆:頭暈左1年,睇左好多醫生都未好番...

會晤會係耳水不平衡

公爵府

我最近都好似你咁,你試下搵人做穴位按摩,我在普通美容院做,我做左又好d., 有時會想嘔,但又冇野嘔出。

男爵府

心理質素影響 ?

machuchu

子爵府

親子王國15週年勳章

血氣差

洋房

回覆 db123 的帖子

睇過耳鼻喉科,佢話我唔係耳水不平衡

洋房

Bibibut 發表於 16-4-2 23:02
我最近都好似你咁,你試下搵人做穴位按摩,我在普通美容院做,我做左又好d., 有時會想嘔,但又冇野嘔出。

...
有做過推拿,無乜大作用
不過我無想嘔

wcpcelia    發表於 16-4-4 11:09

公爵府

有無驗血糖

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

大宅

之前我都試過耳水不平衡⋯⋯對我而言,最好最有效是用高麗蔘砌碎焗水飲,一小斷(半手指公大)反覆局幾次水飲,之後食埋佢,連飲幾日已經見效。唔需要最頂級的「天」或「地」,普通用「切」已好好。小小意見,人蔘粉就唔知有無咁work ,純分享。

洋房

alik 發表於 16-4-2 23:06
有無驗血糖
yes and no problem

大宅

我朋友都係噤,最終睇精神科,好似話佢有朝累症(唔識寫(emoji))

禁止訪問

引用:1年多前突然一覺醒來見頭暈,點知到今日都

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我最近都好似你咁,你試下搵人做穴位按摩,

原帖由 Bibibut 於 16-04-02 發表

...
最近間中會,係天旋地轉嗰隻

子爵府

樓主,我既情況同你一模一樣,上年十二月突然出現徵狀,已經入院三次,check哂所有,感恩無事。中e又睇過食過藥,都解決唔到。呢度出post都出過幾次,都無乜人知道點解。我對呢個暈船浪退感覺都好困擾。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:之前我都試過耳水不平衡⋯⋯對我而言,最好

原帖由 alicesang 於 16-04-02 發表
之前我都試過耳水不平衡⋯⋯對我而言,最好最有效是用高麗蔘砌碎焗水飲,一小斷(半手指公大)反覆局幾次水 ...
點解有用嘅?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

有冇驗鐵質?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

關5 關枕頭事?

放下自在

子爵府

引用:Quote:原帖由 newera2016 於 16-04-02 發表

原帖由 Ms.cheung 於 16-04-03 發表
血氣差!
我朋友都係咁,chk 晒都chk唔到,有時心悸Tim
要睇中醫,做運動,要一段時間先會好
原來係咁, 我今日又係暈, 似好激動上腦個隻早, 個心又有時會拿住, 仲以為自己心臟有事血壓唔正常, 琴日先m完, 應該有關血氣事, 又係時候調理下

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

樓主有無聽到突如其來既聲音會好緊張好驚?同埋手腳唔舒服,但又搵唔到邊忽唔舒服?

男爵府

我上個月開始都有頭暈加耳鳴,睇左耳鼻喉專科,食左藥好左但瞓唔到,而家轉左中醫,佢話我腎虛,重要係好虛下,要慢慢調理下,食左10劑到 而家有好轉。

首頁
12345...11

尾頁

跳至