跳至

首頁

尾頁

別墅

各位好

已考IETLS, 不知夠不夠分申請技術移民?
兩類技術移民分別在那?

Federal Skilled Trades Program
Federal Skilled Worker Program

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/language-testing.asp

別墅

回覆:加拿大技術移民英文水平試要求 

大宅

一個係主要俾白領或專業人士另一個係俾藍領工

你可否分享你係甚麼職業?

仲有另一個做法係等下一輪 Saskatchewan PNP 英語要求無咁高

別墅

引用:一個係主要俾白領或專業人士另一個係俾藍領

原帖由 asknask 於 16-04-05 發表

我會申請

2171Information systems analysts and consultantsA

別墅

引用:一個係主要俾白領或專業人士另一個係俾藍領

想到安省或卑斯省

別墅

引用:Quote:原帖由 asknask 於 16-04-05 發表一

原帖由 hkbb06 於 16-04-05 發表
想到安省或卑斯省
其實边處有合適的工作, 就到該處。個人喜歡温哥華

大宅

你地要至少 IELTS 四部分都要六分, 你們考了 IELTS 未?

你們望一望省擔保網站, 因為宜家 FSW 都好難

別墅

引用:你地要至少 IELTS 四部分都要六分, 你們考

你地要至少 IELTS 四部分都要六分, 你們考了 IELTS 未?

你們望一望省擔保網站, 因為宜家 FSW 都好難 ...
考了一次. average 6. 最低5.5 。要再考了。沙灘省太冷了

大宅

你介唔介意講你讀寫講聽分別咩成績

如果唔想去沙省咁快睇其他省要求, 始終太多某國人想移民宜家難晒

別墅

引用:你介唔介意講你讀寫講聽分別咩成績如果唔想

原帖由 asknask 於 16-04-06 發表
你介唔介意講你讀寫講聽分別咩成績

如果唔想去沙省咁快睇其他省要求, 始終太多某國人想移民宜家難晒 ...

大宅

哈你的 attachment 係加拿大對勞工移民要求而唔係你的 IELTS 成績 喎

別墅

引用:哈你的 attachment 係加拿大對勞工移民要求

原帖由 asknask 於 16-04-06 發表
哈你的 attachment 係加拿大對勞工移民要求而唔係你的 IELTS 成績 喎
剛check eligibility.
speaking 5.5 吾夠6 吾能开profile 申請
其余三項都夠分。

要再操, 再考喇!

大宅

好的努力一下有齊六分再報! 你會考或 A-Level 有無考英文? 咩 Grade?

別墅

引用:好的努力一下有齊六分再報! 你會考或 A-Lev

原帖由 asknask 於 16-04-07 發表
好的努力一下有齊六分再報! 你會考或 A-Level 有無考英文? 咩 Grade?
我N年前入U前考過托福。N 年前既事, L以前点好都好, 現在工作上speaking 系少用D。又冇上堂, 又冇乜練習。 吾用就生銹.。 考試技巧需要改進。

大宅

咁你努力一下! 話時話你有無睇 FSW 同溫哥華卑詩省同多倫多安大略省的要求

別墅

引用:咁你努力一下! 話時話你有無睇 FSW 同溫哥

原帖由 asknask 於 16-04-08 發表
咁你努力一下! 話時話你有無睇 FSW 同溫哥華卑詩省同多倫多安大略省的要求
冇亞. 有分既咩? 你有冇條urll?

大宅

安省
www.ontarioimmigration.ca

卑省
www.welcomebc.ca

祝你好運!

別墅

引用:安省 www.ontarioimmigration.ca卑省 www.w

原帖由 asknask 於 16-04-08 發表
安省
www.ontarioimmigration.ca
thanks

複式洋房

FSW 依家真係好難.... 你淨係想去加拿大?? 美國有冇諗過?

大宅

美國無技術移民, 搵到公司擔保都唔係綠卡

加拿大已經算要求最低了相比英國澳洲紐西蘭

首頁

尾頁

跳至