自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我只係想搵一份返星期一至五“上午”既part time工,點解都咁難嫁!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我只係想搵一份返星期一至五“上午”既part

原帖由 Keithm1023 於 16-04-09 發表
我只係想搵一份返星期一至五“上午”既part time工,點解都咁難嫁!
見到我的公主間中請喎,試下

大宅

引用:Quote:原帖由 Keithm1023 於 16-04-09 發表

原帖由 cindy618 於 16-04-09 發表
見到我的公主間中請喎,試下
我的公主係咩黎緣嫁?

大宅

回覆:唉。。好唔開心,好失落

好多餐廳,便利店都請人,去試下啦

大宅

5年前阿仔係我肚入面我就申請公屋,到依家5年都仲未有屋,我老公一個人搵3個人用,呢段長時間我2公婆尾已經好慳,依家房署入息調高左,我可以去搵下part time做,起碼阿仔返左學,我唔做哂屋企野,都唔想無所事事啦,不過真係好難搵

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

超市收銀可能有機會

大宅

引用:超市收銀可能有機會

原帖由 karenlyk 於 16-04-09 發表
超市收銀可能有機會
好的!我留意下,謝謝你呀

水晶宮

m記或者助護應該有 , 你可以問下

子爵府

MTR 月台助理,當年我返星期一至四,每日返早上3粒鐘,時間好快過,又好人工,當年有$52/鐘,依家唔止,仲有張員工八達通任搭港鐵。

丫雅    發表於 16-4-9 18:35

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+16-04-09+發表見

原帖由 Keithm1023 於 16-04-09 發表
我的公主係咩黎緣嫁?
樓上化妝/藥粧店

瑪瑙宮

引用:好多餐廳,便利店都請人,去試下啦

原帖由 bigeyecat 於 16-04-09 發表
好多餐廳,便利店都請人,去試下啦
千色店都請part time

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

引用:MTR 月台助理,當年我返星期一至四,每日返

原帖由 2521 於 16-04-09 發表
MTR 月台助理,當年我返星期一至四,每日返早上3粒鐘,時間好快過,又好人工,當年有$52/鐘,依家唔止,仲 ...
請問要什麼學歷

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

做下炒散啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Keithm1023 於 16-04-09 發表

原帖由 cindy618 於 16-04-09 發表
樓上化妝/藥粧店
間野開得晏 未必要早更人

子爵府

引用:Quote:原帖由 2521 於 16-04-09 發表MTR 月

原帖由 HELRON 於 16-04-09 發表
請問要什麼學歷
中學程度已ok, 唔使流利英文,普通話。

其實好多家庭主婦,學生做,成日請人,站同時間有得揀,可以上MTR website 睇。

男爵府

hashtag影視迷勳章

兼職月台助理 - 輕鐵招聘日 (職位編號:M16012)

日 期: 2016年4月11日 (星期一)

時 間: 上午10時至下午6時

地 點: 港鐵旺角東站(車站大堂近C出口)

申請者如可於以下主要時段工作,可獲優先考慮:

- 上午: 7時30分至9時30分或

- 下午: 5時30分至7時30分

時薪為55元,在職期間因工作需要可免費乘搭港鐵

https://mtr.com.hk/eng/career/hrms/job_desc.php

瑪瑙宮

引用:兼職月台助理+-+輕鐵招聘日+(職位編號:M16

原帖由 Leung2010 於 16-04-09 發表

感覺bk 有情,大家好熱烈幫手,雖然唔關我事

伯爵府

引用:兼職月台助理 - 輕鐵招聘日 (職位編號:M16

不錯

公爵府

引用:兼職月台助理+-+輕鐵招聘日+(職位編號:M16

唔錯喎!我都諗住阿女上小學轉做ftm,佢返學時間就搵part time做

男爵府

hashtag影視迷勳章

吳楚帆金句:人人為我,我為人人! (1953)

https://www.youtube.com/watch?v=r5_p38Xmlfs

首頁

尾頁

跳至