自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔止一個post話喺核心外圍聽歌係cheap, 係醜,我就覺得其實世界上有好多嘢係一睇兩面㗎,心態影響你對事情嘅睇法,半杯水,有人見到半個空杯,有人見到杯水半滿。
你可以將人哋睇到係好cheap, 亦可以欣賞人哋自得其樂。你嘅眼光,正正反影緊你嘅心態。

利申:唔係Leon Fans

水晶宮

Brainwave 發表於 16-5-1 17:10
唔止一個post話喺核心外圍聽歌係cheap, 係醜,我就覺得其實世界上有好多嘢係一睇兩面㗎,心態影響你對事情 ...

我唔明點解會 label 核心外圍的人去感受氣氛係 cheap.

咁反過來說,
有人要入場睇有live broadcast 的 show/football match,
我係唔係話比錢入場果d 人係憨?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:關於核心外圍有感

我相信ㄧ些是黎明的Fans ,因為比唔起1000/2000元或唔捨得比,在外圍感受下氣氛,唔係偷唔係搶,係可以理解~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

人地唔係做緊侵權活動,唔係偷錄偷拍,我覺得無所謂la, 天王都未出聲,佢介意就會做好d 隔音隔畫面

男爵府

D高尙相講人真係多鬼余!咁公眾場合我經過唔想聽到,可唔可以stop 左個show 佢?係咪雙重標準?

大宅

引用:我相信ㄧ些是黎明的Fans ,因為比唔起1000/

原帖由 大力大力 於 16-05-01 發表
我相信ㄧ些是黎明的Fans ,因為比唔起1000/2000元或唔捨得比,在外圍感受下氣氛,唔係偷唔係搶,係可以理解 ...
唔一定,我身邊都有朋友(都高尚㗎), 唔係Leon friend, 去個附近飲酒聽歌 (飲酒為主,聽歌順便啦) 我覺得好有lifestyle, 都型㗎,同cheap字拉唔上關係囉。
都係嗰句,你係乜嘢人,對眼咪睇到d 乜嘢出嚟囉。
香港哋一千幾百唔叫錢啦。點會攞唔出。

男爵府

咪係!道德價值咁高,呢幾日千祈唔好去中環囉!唔好話聽丫,睇到個幕都會話你cheap!

子爵府

引用:人地唔係做緊侵權活動,唔係偷錄偷拍,我覺

原帖由 jacobkit 於 16-05-01 發表
人地唔係做緊侵權活動,唔係偷錄偷拍,我覺得無所謂la, 天王都未出聲,佢介意就會做好d 隔音隔畫面
...
係呀,主辦單位都未出聲

大宅

其實我覺得大家可以輕鬆d去面對啦,相信d人都係湊下熱鬧,一班人gather下順便聽下歌,只要自律d唔好影響路過嘅人、唔好整污漕地方就ok啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大力大力 發表於 16-5-1 17:26
我相信ㄧ些是黎明的Fans ,因為比唔起1000/2000元或唔捨得比,在外圍感受下氣氛,唔係偷唔係搶,係可以理解 ...
好多香港人都係搵緊萬零蚊一個月,$1000對佢地黎講已經係一個大數目,喺出面聽下音樂,感受下氣氛都俾人講到罪大惡極咁,香港人點解會變到咁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:唔止一個post話喺核心外圍聽歌係cheap, 係

原帖由 Brainwave 於 16-05-01 發表
唔止一個post話喺核心外圍聽歌係cheap, 係醜,我就覺得其實世界上有好多嘢係一睇兩面㗎,心態影響你對事情 ...
umm,係囉

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

引用:d 飛未賣哂, 咁中意唔買飛?

原帖由 yannes_chow 於 16-05-01 發表
d 飛未賣哂, 咁中意唔買飛?

禁止訪問

男爵府

外圍cheap 因為內圍expensive嘛。

純搞gag

子爵府

去附近感受下氣氛幾有生活情趣呀

珍珠宮

我係買左飛, 有人係外圍聽我又冇所謂, 唔存在眼紅佢地唔駛錢有免費歌聽。
但如果我冇買飛, 我又唔會去聽, 因為覺得人地比咁多心血同錢去搞場show, 咁樣會公道D。
好矛盾的感覺

水晶宮

yannes_chow 發表於 16-5-1 18:53
d 飛未賣哂, 咁中意唔買飛?

而家連鍾意一個歌手都一定要買飛聽演唱會?
窮人就唔可以在不損他人利益之下自得其樂?!

翡翠宮

veronica1210 發表於 16-5-1 18:31
係呀,主辦單位都未出聲

Leon出左聲啦,注意安全

大宅

引用:其實我覺得大家可以輕鬆d去面對啦,相信d人

原帖由 史迪媽 於 16-05-01 發表
其實我覺得大家可以輕鬆d去面對啦,相信d人都係湊下熱鬧,一班人gather下順便聽下歌,只要自律d唔好影響路 ...
無錯,係party心態。

首頁

尾頁

跳至