美容扮靚

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

介紹依啲護膚品嘅姊妹我想多謝你啊!你介紹嗰啲嘢真係好好用啊! 我想搵返個post都搵唔到!仲有啲咩天然嘅護膚品好用架?
我覺得試過好多大牌子都唔好用!都係用返啲天然野好啲

大宅

入來見到張相咁熟口面

最近介紹左d朋友每日濕敷5-10分鐘toner,令皮膚軟化,跟住先搽cream,幫助護膚品吸收,上妝又貼.....

d朋友話效果好過敷paper mask,有個朋友用機check 皮膚濕度,第一次試升左10倍,之後降番一半,原來佢話敷完無即刻搽cream ,但第二日佢皮膚濕度都起碼好過之前,敷完都around 6X%

心得:用無印無漂化妝棉,$45一大包,我用2片,可以薄撕成約10片敷全面及下巴位,效果好過麗的棉......另外敷完即刻查cream鎖住水份

大宅

Ctmp01 發表於 16-5-14 09:06
介紹依啲護膚品嘅姊妹我想多謝你啊!你介紹嗰啲嘢真係好好用啊! 我想搵返個post都搵唔到!仲有啲咩天然嘅 ...

見到JM 都覺得好用,很開心呢

大宅

KayleeZ 發表於 16-5-14 09:40
入來見到張相咁熟口面

最近介紹左d朋友每日濕敷5-10分鐘toner,令皮膚軟化,跟住先搽cream,幫助 ...

Thanks!!! 等我又試吓先!!!
謝謝你呀

大宅

Ctmp01 發表於 16-5-14 09:06
介紹依啲護膚品嘅姊妹我想多謝你啊!你介紹嗰啲嘢真係好好用啊! 我想搵返個post都搵唔到!仲有啲咩天然嘅 ...

where can buy those product

大宅

Ctmp01 發表於 16-5-14 09:49
Thanks!!! 等我又試吓先!!!
謝謝你呀
...

不要客氣,希望JM們皮膚都可以變靚靚....之前後生,10幾20年前淨係知同用過fancl,覚得天然嘢太mild無用......現在上網搵到好多資訊,發現好多香港以外仲有好多外國牌子好用,又有forum分享用後感.......

其實用左nature skincare後,d皮膚真係好過之前好多,皮膚狀況又穩定左,確實真係比之前用的貴大牌產品好,不過要係外國訂麻煩少少lor

之前個post link係

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17413743

大宅

KayleeZ 發表於 16-5-14 10:10
不要客氣,希望JM們皮膚都可以變靚靚....之前後生,10幾20年前淨係知同用過fancl,覚得天然嘢太m ...

我同意Francl, melvita 我覺得真係冇乜用. 所以我之前對用天然嘅護膚品冇乜信心。 我依家唔同咗。我真係好鍾意你介紹嗰啲產品呀!

不過我仲未試kiwiseed eye cream
我隻眼好差 有多眼文又有眼袋仲要有黑眼圈。 so far 得valmont ok!

大宅

feimuijai 發表於 16-5-14 09:58
where can buy those product

Trilogy mann 零 有

其他 iherb , amazon...netpharmcy

大宅

引用:Quote:Ctmp01+發表於+16-5-14+09:06+介紹依

原帖由 KayleeZ 於 16-05-14 發表
見到JM 都覺得好用,很開心呢
Kay ~ 我好鍾意睇你嘅post 同回覆
年頭開始我都銳意轉用天然護膚品
唔再一味買貴、大牌產品
Make up 都開始用多左礦物粉
你令我喺護膚方面又長智識
其實呢幾年我去日本買買埋埋好多skin care & make up
清哂之後要慢慢轉natural skin care
希望你繼續分享

男爵府

回覆 KayleeZ 的帖子

請問用平時用開toner敷得唔得,我用金盞花toner ,定用你相入面個d,你d toner咩名,可以係邊度買?

大宅

Ctmp01 發表於 16-5-14 10:45
我同意Francl, melvita 我覺得真係冇乜用. 所以我之前對用天然嘅護膚品冇乜信心。 我依家唔同咗。我真係 ...

Kiwiseed 眼霜佢搽完好滑同好快吸收,我鐘意佢搽完唔笠的質地,眼紋都OK,但對眼袋同黑眼圈改善好似不大,可能valmont 針對眼部會較好

複式洋房

Lm

大宅

holidaybb 發表於 16-5-14 11:49
Kay ~ 我好鍾意睇你嘅post 同回覆
年頭開始我都銳意轉用天然護膚品
唔再一味買貴、大牌產品

謝謝呀

我雖然唔係護膚專家,但我鐘意刨吓 BK / 外國 FORUM / instagarm 睇人分享,之後做research 買來試,試過WORK同好用同朋友 / 係BK再分享下。。。。。之前都係買日牌 / 香港買到的外國品牌護膚品,之後韓國護膚品,近呢一,兩年先開始用澳洲天然護膚品和純露精油產品,用過之後就一試愛上了。。。。。係度分享有JM試過好用都好開心,大家一齊變靚靚。。。。如你試過好用的產品都可以大家分享吓,我都好鐘意 JM ELENALAN的分享

之前睇過篇文章,話人年紀大,皮膚會越薄,所以用太刺激 (多酒精同多香料)的產品會令皮膚越來越差,所以要用D 溫和的產品,同埋用 retinol cream 增強皮膚抵抗力同抗衰老。。。。。果酸嗰D可能快見效,但係對面部皮膚刺激好大,retinol 係長期保養,口唔係即時見效,用幾個月先開始見效

以前皮膚OK,但我生完第二個年幾後,即2-3年前發覺開始皮膚鬆,先36歲來急急加重面部保養,如果俾我早知,我20尾就會開始

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:介紹依啲護膚品嘅姊妹我想多謝你啊!你介紹

原帖由 Ctmp01 於 16-05-14 發表
我有呢支防曬

大宅

hoiying06 發表於 16-5-14 12:04
回覆 KayleeZ 的帖子

請問用平時用開toner敷得唔得,我用金盞花toner ,定用你相入面個d,你d toner咩名, ...

最好係alcohol free 的TONER ,如廣良源瓜菜水,花水都可以,神仙水都可以。。。。。

我用的可以係香港有代理賣,或同朋友夾單直接官網定。。。。。 florihana 大馬士革玫瑰純露,天然D,敷完白淨同保濕,上網打 florihana 應該會見到邊到有得賣 。。。。。另外係thayers petal rose toner / original,呢隻佢有蘆薈成份,敷完較純露水潤 ,佢另外有青瓜同其他款,JM可以視乎自己膚質選擇。。。。。thayers 平D ,因為一枝用到約一個月咋 (我早晚搽cream前都敷,用得快)

大宅

good_pig 發表於 16-5-14 13:49
我有呢支防曬
raffine? elta? 可以大家分享下用後感啊 。。。。
我自己鐘意 raffine 多D,因為上面感覺舒服又不乾,佢係 TINTED ,就咁搽都改善到膚色,不過色偏淺,皮膚深色的JM 不合用 。。。。。另外 elta 那款我不是用好多 JM 都用的 physical 46, 我用 spf40, 因為朋友介紹 spf 40 含透明質酸,不會太乾 。。。。。近排亦想買 la posay 的防曬試吓

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-5-14 13:49 我有

原帖由 KayleeZ 於 16-05-14 發表
raffine? elta? 可以大家分享下用後感啊 。。。。
我自己鐘意 raffine 多D,因為上面感覺舒服又不 ...
elta 我用有色

tinted 不過當然冇coverage 單用都ok

大宅

我用過raffine eye essence, 係美容院試 好似幾好。 唔知成分係唔係天然呢

男爵府

回覆樓主:

伯爵府

KayleeZ 發表於 16-5-14 13:47
謝謝呀

我雖然唔係護膚專家,但我鐘意刨吓 BK / 外國 FORUM / instagarm 睇人分享,之後做resear ...

.

首頁
12345...17

尾頁

跳至