跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下小朋友讀緊千禧的媽媽們,千禧的書包是否一定要用紅色?

男爵府

回覆 bettylm98 的帖子

不是校友家長但住附近,千禧一定是紅書包。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bettylm98 發表於 16-5-24 10:00
想問下小朋友讀緊千禧的媽媽們,千禧的書包是否一定要用紅色?

係呀.....千禧一定要用紅色書包, 但唔洗全紅色的, 只要一眼望個書包係紅色大比數就可以, 一般紅白/紅黑, 都可以, 總之紅色範圍比例一定要當眼同多過其他顏色就可以了!
P.S. 我係千禧的家長!

男爵府

回覆 happymama11 的帖子

請問你買邊只牌子給囝囝/囡囡用?6月7日要註冊了,聽講到時有得買SPI書包,但出面睇過好似好重,心大心細,唔知買唔買好.

男爵府

我都去商場拎過上手,的確有D重,但SPI active好似都OK,對我來說可以接受。Active我見比較多人用。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bettylm98 發表於 16-5-26 11:54

請問你買邊只牌子給囝囝/囡囡用?6月7日要註冊了,聽講到時有得買SPI書包,但出面睇 ...

我仔仔用Lego, 相比起SPI,Lego 真係輕好多!不過,如果Lego,紅色系列唔多,只有1-2款可以選擇而已~

男爵府

回覆 acharsiu 的帖子

Thanks

男爵府

我都仲意LEGO,但好似得1款LEGO圖案的紅色款,囡囡仲意LEGO個公主,但得藍色和紫色,激死

珍珠宮

bettylm98 發表於 16-5-26 16:45

我都仲意LEGO,但好似得1款LEGO圖案的紅色款,囡囡仲意LEGO個公主,但得藍色和紫色, ...
係呀, 男仔/女仔各只有一款可以選擇咋, 我仔就係用紅黑色嗰款囉!

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

係唔係7號果日有哂所有野訂,會唔會貴過出面嫁……校褸要買嗎?幼稚園果件3年只係著過唔夠10次,太凍通常都著羽絨……
想認識多啲屯門友

珍珠宮

小平媽媽 發表於 16-5-29 11:33
係唔係7號果日有哂所有野訂,會唔會貴過出面嫁……校褸要買嗎?幼稚園果件3年只係著過唔夠10次,太凍通常都 ...

注册當日,你可以買校服,買書包等等(但呢d唔係一定要的,可以自行出去買嘅)睇你想唔想一站式嘅便利啦!

書簿費或校車費唔洗錢俾住,開學之後會通知交錢!

其本注册當日如咩都唔買,唔洗好多錢,只係如果你想加入家長教師會,便要繳交$120會費,已經係嚟緊6年會費,一次繳付,再冇期他雜費了!

男爵府

你好,想問下註冊當日是否要選定校車路線?

珍珠宮

bettylm98 發表於 16-5-30 15:45

你好,想問下註冊當日是否要選定校車路線?

係!

男爵府

Thank You

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

大家都係帶埋小朋友去嗎?
想認識多啲屯門友

男爵府

回覆 小平媽媽 的帖子

通告那里有話要帶小朋友去訂校服,所以我會帶丫

子爵府

BK Milk勳章

bettylm98 發表於 16-5-26 16:45

我都仲意LEGO,但好似得1款LEGO圖案的紅色款,囡囡仲意LEGO個公主,但得藍色和紫色, ...

想請問屯門邊度有得賣lego書包啊?

男爵府

回覆 mankiu1204 的帖子

在AEON見到少量款式,唔知迟D會唔會多D款呢

珍珠宮

mankiu1204 發表於 16-5-31 09:55
想請問屯門邊度有得賣lego書包啊?

你或者遲多小小(暑假開始,約6尾至7月中)去大眾書局睇吓,款式齊,比較多選擇,仲有折扣添!

子爵府

BK Milk勳章

happymama11 發表於 16-5-31 11:27
你或者遲多小小(暑假開始,約6尾至7月中)去大眾書局睇吓,款式齊,比較多選擇,仲有折扣添!
...

吾該哂你啊

首頁

尾頁

跳至