自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

瞓得好勳章

伯爵府

回覆:聽日幼稚園畢業典禮,我去唔到。。。

如果係我....一定諗辦法搵人湊個女...喺會場出面等點都好...好過個仔都參加唔到。

大宅

點解唔俾去?呢啲一生人一次嘅嘢學校都唔體諒?其實都只係怕太細去扭計會嘈到人或點啫,咁如果坐後啲或坐邊啲得唔得?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

mankiw2004 發表於 16-6-1 01:34
點解唔俾去?呢啲一生人一次嘅嘢學校都唔體諒?其實都只係怕太細去扭計會嘈到人或點啫,咁如果坐後啲或坐邊 ...
有啲係會場規定唔俾3歲以下小童入場
唔係學校通唔通融嘅問題

公爵府

無人去,小朋友實好唔開心

男爵府

回覆樓主:

佢地人生第一次嘅畢業禮,冇得參與會好傷心,仲有冇其他人可以幫手凑一陣?人奶可以泵定出嚟!

子爵府

其實有好多辦法
有社區保母,
育嬰園又有暫托服務

男爵府

引用:聽日係我大仔幼稚園畢業典禮,因為場內唔准

原帖由 bb_515c 於 16-06-01 發表
聽日係我大仔幼稚園畢業典禮,因為場內唔准2歲以下小朋友入場,我細囡未夠2歲,(我囡係人奶b,好癡我)老公 ...
唔係呀嘛。。。。學校咁樣安排嘅?!老師無責任睇住學生?!

大宅

回覆樓主:

我會想盡辦法去

伯爵府

bb_515c 發表於 16-6-1 01:22
聽日係我大仔幼稚園畢業典禮,因為場內唔准2歲以下小朋友入場,我細囡未夠2歲,(我囡係人奶b,好癡我)老公 ...

其實,入場好多時候都會放寬,冇搾到咁緊,即管去一去,好大機會入到塲。

何處畢業典禮?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

老公請病假

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

小朋友可能會好失望同唔開心㗎,因為這是童年回憶之一,希望你搵到方法去參加啦!反而我同老公當年外地讀完書返HK冇特登返大學行畢業禮唔覺有什麼缺失,因為只要張cert揾工!幼稚園、小學呢個年紀仲會好希望父母同佢地一齊經歷每個階段!

公爵府

原來聽日就係,希望你搵到方法去,你係邊區?

大宅

bb_515c 發表於 16-6-1 01:22

媽咪你好,請你盡量去,無理由要大仔好失望

伯爵府

回覆樓主:

邊區? 如沙田我可幫你睇住細女一陣,請我飲支烏龍茶就ok

luvkaka    發表於 16-6-1 09:20

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

一個半個,我估學校會通融,有無問過老師?
我估學校咁出通告,只係盡量唔想咁多細嘅小朋友去,會破壞氣氛啫。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

果家長唔到,小朋友都唔可以去? 咁安排好差喎!

真係冇辦法的話, 唯有睇開d, 人生唔駛著眼於幼稚園畢業禮度. 我大仔畢業禮,我同老公都冇去, 因為我要去生三女. 我覺得我個仔唔care 我地有冇出席. 好彩婆婆趕得切去睇, 影左幾張相, 咁我都冇咁心up.

洋房

我女間學校都係,大人唔去連小朋友都唔使去。

大宅

照帶大仔同細囡一齊去。若果真是咁唔通隔,至少大仔仲可以等完左在場外同D同學仔影下相。如果好彩有相熟同學仔家長肯幫手,仲可以在阿仔上台時換你入場一陣睇佢拎證書,唔好咁快放棄。

首頁

尾頁

跳至