親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

第一次去大阪,好多資料都喺到抓文,同多謝好多jm協助...所以去完都要分享下俾大家....雖然都係d普通資訊

我買左2 day pass, 去左梅田hep five摩天輪,平日唔洗排隊,去到直接show pass入得。
去左天保山再坐摩天輪,同埋帆船型觀光船 聖瑪麗亞號(1小時1班船,又係show pass就上得),其實都有小小無聊,不過免費所以坐下。
去左生活今昔館,建議一早就要去,我地下午1pm左右到,已經無得租和服,好可惜。
上午諗住坐道頓堀觀光船,可惜換飛已經book到下午3pm, 最後無坐。
2 day pass 3000yen, 如果買真係要好好安排果2日行程。

子爵府

回覆:去完大阪,少少分享

繼續分享。。

我地食左杜x風介紹嘅十勝吉烈牛,可以唔洗去,牛無味,間鋪頭無人,就算有,都係hk人,大家都係因為杜小姐而來

食左國產牛,平價之選,抵食,但d牛唔算好靚,試過就夠,但service真係好好

食左蟹x樂,因為book唔到杜xx 3000yen果間,好味嘅....

食左黑門市場又係杜小姐介紹果間和牛,好多人等,即買即燒,食左2塊牛都7000yen
即開海膽有d失望,唔夠甜
燒蠔好好味,推介。

食左杜小姐介紹章魚燒,幾好玩,唔貴,喺hep five後面,要5pm前到。

子爵府

USJ分享:

如果暑假去,而家係water reboooon party, 建議帶定多一,兩套衫,另帶定膠袋套住自己個袋,好好玩,但全身濕透。

我地無買fast pass, 7月頭唔算多人,好多排20min就得。

USJ入面所有staff都好nice好helpful,入去記得攞埋d show時間表,我地錯過左water world。

玩到7pm關門先走,spider man臨尾排5min就玩到。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:第一次去大阪,好多資料都喺到抓文,同多謝

原帖由 sandypink 於 16-07-09 發表
第一次去大阪,好多資料都喺到抓文,同多謝好多jm協助...所以去完都要分享下俾大家....雖然都係d普通資訊:f ...
我本來都想去今昔館著和服...睇黎都係放棄

子爵府

sandypink 發表於 16-7-9 19:36
第一次去大阪,好多資料都喺到抓文,同多謝好多jm協助...所以去完都要分享下俾大家....雖然都係d普通資訊:f ...

其實最普通嘅就係最唔普通,你提醒咗我,原來我去咁多次大阪血拼,連呢啲普通嘢我都未坐過同去過,下次真係研究下可以玩下呢啲。

子爵府

sandypink 發表於 16-7-9 19:49
USJ分享:

如果暑假去,而家係water reboooon party, 建議帶定多一,兩套衫,另帶定膠袋套住自己個袋,好好 ...

咁早關門?

伯爵府

sandypink 發表於 16-7-9 19:44
繼續分享。。

我地食左杜x風介紹嘅十勝吉烈牛,可以唔洗去,牛無味,間鋪頭無人,就算有,都係hk人,大家 ...

國産牛食邊間?要訂位嗎?蟹道樂同問?thanks sharing

大宅

引用:USJ分享:如果暑假去,而家係water reboooon

原帖由 sandypink 於 16-07-09 發表
USJ分享:

如果暑假去,而家係water reboooon party, 建議帶定多一,兩套衫,另帶定膠袋套住自己個袋,好好 ...
請問個water party 係全日都有定一日幾場?三歲小朋友啱玩嗎?

哈利區要整理券嗎?禁忌之旅排左幾耐?thx

禁止訪問

引用:USJ分享:如果暑假去,而家係water reboooon

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

呢間好食過杜X風勝牛

男爵府

sandypink 發表於 16-7-9 19:36

細佬仔9歲買定唔駛買好呢?
你快樂,所以我快樂 !!!

伯爵府

請問係邊張嘅2 DAYS PASS ? TKS

子爵府

引用:Quote:sandypink 發表於 16-7-9 19:49 USJ

原帖由 kimberlybaby 於 16-07-09 發表
咁早關門?
7pm close, 有d唔夠喉

子爵府

引用:Quote:sandypink 發表於 16-7-9 19:44 繼續

原帖由 tra5212 於 16-07-09 發表
國産牛食邊間?要訂位嗎?蟹道樂同問?thanks sharing
食千日前店,因為見最多jm食果間。
位置都好方便,因我住道頓堀hotel vista grande,行前多1條街過馬路就到,唔難搵。
我係用visa白金秘書服務book, 2日內回覆,再問清楚details..過多一日就book左
同埋我見jm之前post有帆立貝,但無左,變左紅蝦,都ok嘅,同埋牛骨湯好飲。

子爵府

引用:Quote:原帖由 sandypink 於 16-07-09 發表U

原帖由 mrs.simple 於 16-07-09 發表
請問個water party 係全日都有定一日幾場?三歲小朋友啱玩嗎?

哈利區要整理券嗎?禁忌之旅排左幾耐?thx
Water party 1日好似3場,仲有海賊王果邊都有玩水,好有氣氛好好玩,唔想濕身唔好企中央or前排。玩完一輪可以同唔同卡通人物影相,職員全部好nice,會邀請出去跳舞and玩
harry porter入去觀光,無fast pass應該都排唔到果d game...只係有個magic show入去睇下

子爵府

引用:呢間好食過杜X風勝牛

原帖由 1928mickey 於 16-07-09 發表
呢間好食過杜X風勝牛
多謝分享,下次試試。由於第一次去,所以好多都跟左杜小姐行程

子爵府

引用:請問係邊張嘅2 DAYS PASS

原帖由 pat614 於 16-07-10 發表
請問係邊張嘅2 DAYS PASS ? TKS
大阪週遊咭2 day pass, 3000yen

子爵府

引用:Quote:sandypink 發表於 16-7-9 19:36 第一

原帖由 evitalcm 於 16-07-10 發表
細佬仔9歲買定唔駛買好呢?
9歲好多要收費喇

男爵府

謝謝分享

大宅

道頓崛船是不是一早去book 位? 一日有幾多場?

首頁

尾頁

跳至