美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地商糧離婚,因為婆媳,老公亦冇心,佢話唔比錢我,叫我攞綜緩,有個2歲女,一直我湊,佢話同我爭女,要平分我積蓄,因我儲蓄多過佢,我未找律師,我應該點做,個女係未會比佢搶左,自從女出世先冇返工,因冇人照顧,成日嘈,呢2年我估同住冇半年,屋企人話我輸,老公有工作,比家用我,每有探我,證據上老公輸贏好多,但事實佢每次探我一個鐘,一星期幾天,見我慘過見鬼,早排,叫佢唔好走,想見多幾面,屋企人批准老公住一晚,佢話個囡夜訓,明天返工,話男人比家用,唔洗湊女,一走了之,我嬲到爆粗,佢同社工講話搵錢養我地,好努力抽時間探我,而我又爆粗,離家出走,係我問題,帶個女離家出走,冇盡老婆責任,攪到佢有精神壓力,社工都幫佢,我好冇助 !有冇人幫我,教我點做,為左個男人放棄份荀工,冇自由,而家個男人有晒計劃 !我真係唔知點做,搵邊個幫忙,之前我媽媽家暴,議員一個推一個,當然幫唔到,唉,我好亂 !

複式洋房

你個女咁細,一直係你湊, 大多數判俾媽媽, 千萬千萬唔好俾錢你個衰老公, 去搵法援

大宅

tintine 發表於 16-8-25 23:13
你個女咁細,一直係你湊, 大多數判俾媽媽, 千萬千萬唔好俾錢你個衰老公, 去搵法援 ...

無錯,有工作唔一定佢爭到! 仲要睇佢有無時間比小朋友!
佢都幾攪笑!
一個女人唔做野,幫佢生女,幫佢湊大,$1唔比,仲話分你積蓄?!

珍珠宮

回覆樓主:

你有積蓄關佢x事?! 點解要分一半比佢?

佢有冇盡過做老豆責任先?

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

留回錢給自己。不能給他。為你們祈禱。願主看顧您。

男爵府

回覆:老公叫我攞綜援,平分我積蓄,可否比意見我

樓主你老公正XX

掙女,唔比錢,仲要正分你積蓄。

大宅

回覆:love45 的帖子

如果離婚,那方財產多,好似要分比另一方的快找律師或法援問下

男爵府

畀面勳章

你老公真係幾Px,呢d 說話咁都講得出。快去找律師幫手!

子爵府

回覆 YKU_123 的帖子

財產轉比信任的人,女你照顧开好大机会跟返你除非佢收入証明佢足够請人湊
但官笫一考慮比父或母自己照顧既
要佢比善養費,因你照顧女不可返工

複式洋房

BABY@CHAN 發表於 16-8-25 23:18
無錯,有工作唔一定佢爭到! 仲要睇佢有無時間比小朋友!
佢都幾攪笑!
一個女人唔做野,幫佢生女,幫佢湊 ...

家庭主婦24小時隨時候命, 無人工, 無假期, 照顧家人, 唔係無貢獻, 積蓄係你儲,你唔好心軟, 一
毫子都唔好分俾佢呀, 仲要佢俾瞻養費, 撐你!!

大宅

tintine 發表於 16-8-26 00:51
家庭主婦24小時隨時候命, 無人工, 無假期, 照顧家人, 唔係無貢獻, 積蓄係你儲,你唔好心軟, 一
毫子都唔好分 ...

咪就係,呢d男人盡攞善養費,等佢甘寸!

複式洋房

BABY@CHAN 發表於 16-8-26 00:54

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

幼兒多數判返俾媽咪,尤其你照顧開佢。快啲搵個區議員諮詢下,佢地會俾意見你

公爵府

你張你d錢轉俾啊媽或是信得過嘅人先
錢多個一個係要分俾錢少個一個架

大宅

慢慢轉走啲錢先。例如比媽or其他親人

男爵府

BABY@CHAN 發表於 16-8-26 00:54

佢話唔會比我,叫我攞綜援,佢做到咁絕,佢都有把柄,上個月佢同同事串通做假租單,呃政府錢,假冒我簽名,當日我唔幫佢,佢仲鬧我,呢件事,有冇用,99似係呃保險,明明可返工,但話自己傷殘,不過前公司疏忽,叫前公司賠左30萬後,但而家又返工 ! 同社工講有冇用 ?佢誠信問題 !

大宅

控制好自己情緒先, 唔好咁易爆粗, 唔係佢同個官講話你唔識教女. 我都明對住呢d人情緒好難控制, 但都要控制好, 唔好比佢同社工覺得你唔抵幫. good luck!

大宅

YKU_123 發表於 16-8-26 10:14
佢話唔會比我,叫我攞綜援,佢做到咁絕,佢都有把柄,上個月佢同同事串通做假租單,呃政府錢,假冒我簽名 ...
呢d證據記得保留!

大宅

YKU_123 發表於 16-8-26 10:14
佢話唔會比我,叫我攞綜援,佢做到咁絕,佢都有把柄,上個月佢同同事串通做假租單,呃政府錢,假冒我簽名 ...

同律師講,今日好去申請,申請時講情況好急,睇下幫你做急件,

比唔比善養費唔係佢話事,係官話事!
就算男人無工作,都要比!低能!
做好一切準備,呢d說話同把炳絕對不要同你老公講!

首頁

尾頁

跳至