自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

洋房

我小朋友發高燒入左呢間e院。其中有個護士d態度真係好差。我自問做乜都有唔該前唔該後。呢位護士就好似叫佢做多一樣都會死,問多佢一樣都會麻煩都佢。佢既眼神幾凶惡。其實我想講有邊個想入黎丫。住得院都係有問題。做家長緊係關心d小朋友嫁啦。你做護士既係咪都要有小小基本既禮貌丫。你估係到過夜好好?如果你小朋友係bb床禁就恭喜你,又冇床仔,得一張椅。我個小朋友就係bb床,坐得耐都腰骨痛。如果你個張係大人床禁就可以偷雞同個小朋友訓下。不過係呢位護士見到既呢。禁就話到你死。我真係希望我既小朋友快d岀院。我就唔洗睇佢面色

伯爵府

回覆樓主:

如果由得你訓,對其他訓椅既家長都唔公平。同埋,比你地家長訓完,咪要麻煩姐姐換一次床單...試下企醫院角度諗...有啲人情唔可以亂比,你小朋友病左係好辛苦..但成間房啲家長咪又係咁辛苦..

侯爵府

以我記得之前有jm講過政府醫院,應該間間都係得張椅比大人陪,而無一間係有床訓⋯無計啦,佢地做法係咁,其實我當時睇都覺得大人好辛苦,照顧病人果個基本上仲累過病果個⋯都係得張椅黎訓⋯

加油丫,祝早日康復。

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆:廣華e院兒童科既一位護士(純呻)

我無去過廣華,但任何一間e院,乜床都好,家長都祗可瞓凳。陪BB住左2次院,最攰唔系無床瞓,而系照頋2個分别系屋企同e院的小朋友。

wcpcelia    發表於 16-10-6 11:24
RTHK903    發表於 16-10-3 11:29

公爵府

我陪細女住qe都係訓凳,不過有三張,可以駁埋一齊,不過因為每張凳都有弧度,所以都係銀住訓得好辛苦,單人梳化床要排隊,我等到第二晚先等到,陪小朋友住政府係辛苦,但我女抽筋,我覺得政府跟得幾好,檢查得好仔細,所以大鑊嘢我會揀政府,大人辛苦唔緊要,最緊要小朋友得到適切治療!

funfun759    發表於 16-10-5 14:55
milk323    發表於 16-10-3 12:19

侯爵府

回覆樓主:

你知唔知醫護人員嘅工作量有幾大?大到佢哋連水都唔會飲多啖,因為連去厠所都冇時間。

佢為咩事對你黑面我唔知,不過我喺醫院都見過有D家長零舍麻煩,經常問長問短,姑娘講完,佢又再問,咁又好難怪姑娘會黑面囉。

利申:家中冇人做醫護

大宅

早幾年入過聯合醫院兒童病房,小朋友床旁有張梳化床可以瞓。

水晶宮

回覆:廣華e院兒童科既一位護士(純呻)

以前我陪囡囡在瑪嘉烈都是睡在椅子上,政府醫院一向如是,家長想舒服一點就去私家。

男爵府

我果次系索性攞家中兩張被去鋪其中一張
系地下訓
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

大宅

joyceyuk 發表於 16-10-3 04:12
我小朋友發高燒入左呢間e院。其中有個護士d態度真係好差。我自問做乜都有唔該前唔該後。呢位護士就好似叫佢 ...

醫院有規有舉,唔係酒店,問題在那裡?

伯爵府

wcpcelia    發表於 16-10-6 11:25
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

禁止發言

回覆樓主:

水晶宮

人地醫院,未必有床架,床係病人瞓,如果人人瞓哂喺床,就唔啱啦,有D人不停叫人做野,都係有講唔該,但晚上人手少,人地忙碌時,可能你唔知啫

洋房

ilikethis2005 發表於 16-10-3 07:06
以我記得之前有jm講過政府醫院,應該間間都係得張椅比大人陪,而無一間係有床訓⋯無計啦,佢地做法係咁,其 ...

多謝你先。。不過我記得東區都有張收得起既梳化床(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

joyceyuk 發表於 16-10-3 04:12
我小朋友發高燒入左呢間e院。其中有個護士d態度真係好差。我自問做乜都有唔該前唔該後。呢位護士就好似叫佢 ...

爬上床一齊瞓?你估屋企咩?
就算細路冇病冇痛,政府健康院從出生就唔建議大人同細路同床瞓。
屋企管唔到,佢地頭點會俾?
見過大人瞓到淋,翻身壓住條管。
醫務人員依家醫緊係病童,冇責任照顧埋佢父母,如果你累頂唔住,就揾另外家人輪班啦!

子爵府

joyceyuk 發表於 16-10-3 07:29
多謝你先。。不過我記得東區都有張收得起既梳化床(emoji)(emoji)(emoji)

無左好耐拉!!
現在社會,連病床數目都唔夠,仲要求陪訓嘅床??
想下都唔得!

洋房

feifei_baby 發表於 16-10-3 07:12
我陪細女住qe都係訓凳,不過有三張,可以駁埋一齊,不過因為每張凳都有弧度,所以都係銀住訓得好辛苦,單人 ...

我好認同你

洋房

miuling814 發表於 16-10-3 07:15
你知唔知醫護人員嘅工作量有幾大?大到佢哋連水都唔會飲多啖,因為連去厠所都冇時間。

佢為咩事對你黑面我 ...

我明白佢地工作量大。所以我淨係問左
1.我個小朋友好似發反燒唔該可唔可以幫佢探熱?(反白眼。黑面)
2.我想拎沖涼房鎖鑰。唔該。。(黑面)
3.我想問前面水機冇水邊到再厂水機。唔該。(黑面)
呢3條問題都唔係一次過問,係分開3日問。再講我唔係d麻煩人。如果你真係要黑面你咪黑反煩你個d囉。點解要黑埋我地呢?

洋房

smitty 發表於 16-10-3 07:22
醫院有規有舉,唔係酒店,問題在那裡?

佢冇做錯。我都知工作量大。但係係咪真係要黑面呢?

禁止訪問

首頁
12345...13

尾頁

跳至