夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

識佢果陣…佢已經差卡數唔找…仲有稅錢唔找!佢D理財差到我驚! 之後轉工佢出現金糧係有錢都唔會找!我問佢D卡數你有冇錢都唔找點解唔破產?佢死都唔破!我真係唔明佢諗乜! 佢係一個有幾多錢要用哂先安落的人,揾到多錢果陣喪買野周圍請人玩周圍送錢比豬朋狗友洗! 2家又落難 ,D豬朋狗友唔還錢 曾經比佢幫過果D都唔借錢幫返佢! 岩岩開始拍拖果陣最慘比佢知我有筆積蓄係到, 佢唔用埋我D錢都唔安落,總之要冇哂錢﹐ 所以攪到大家傷感情! 佢問親我借我會借比佢但我會有面色!因為我唔想個男人咁樣! 係佢揾到錢時 話買樓 我見我筆錢留係到佢唔安落 加上我講過d錢想買樓用﹐我反口佢實嬲我﹐我就推哂d錢出去買! 2家層樓佢又攪唔掂 要問人借﹐ 原本叫我申請張信用卡做好d信貸他日攪上會用﹐ 張卡買野佢有份碌﹐但今期冇錢找﹐冇錢唔緊要 ,因為之前佢揾到錢果陣比左D錢我我有留起所以我找,但我自己都已經冇哂錢 得返2千蚊現金! 佢冇錢找仲再碌我張卡 我睇返琴日又碌左幾千蚊!我想噴血!佢話係借比朋友!我真係唔知佢邊句真邊句假! 我已經再冇後備前找卡數啦! 我好擔心! 佢仲罵返我轉頭找最抵還款額都冇問題咁驚青做咩? 我同佢講你再冇錢找我問家人找﹐佢又唔比問話佢冇面! 痴線真係! 點解佢永遠唔留錢 要攪到咁先安落呀? 佢之前揾到錢係有比下錢我同送野比我,但佢送比我ge野押出去比佢轉錢多過我用! 我唔押佢又嬲我,其實我d朋友同我講佢送比我定放係我到架? 同佢嘈交佢又好大聲講送過d乜野比我! 唉!
樓又同佢買左 有時唔係話分手就分手一乾二x ,我好煩腦! 我以前理財好好 點解我今日會攪成咁! 仲有佢完全唔會聽我講唔亂用錢!我係管佢唔到! 大家覺得我應該點啊?我已經同佢一齊4年啦! 最後多謝大家聽我呻哂出黎﹐我實在唔知同誰說!

複式洋房

比個時間自己,再改唔到就分手啦!層樓咪賣左佢囉!

4年唔係好耐啫,如果佢死性不改,會拖累你成世架!你諗下佢呢D性格,點做好老公、好爸爸?

仲有,你D$唔比佢唔得既咩?黑你面?你欠佢架?

Jolin_Yuen    發表於 16-12-7 12:47

複式洋房

gigi2016 發表於 16-12-6 19:38
比個時間自己,再改唔到就分手啦!層樓咪賣左佢囉!

4年唔係好耐啫,如果佢死性不改,會拖累你成世架!你 ...
因為佢話佢有錢果陣都同我一齊飲飲食食,咁岩D錢轉唔黎問住我借都唔得? 所以會嬲我囉! 話我唔係共患難,咁果陣大家岩岩拍拖 我緊係唔多想啦! 岩岩同佢一齊果陣成日都借住我d錢,之後變好環境揾好多錢,2家又落難﹐睇住佢起起跌跌,我仲有幾多青春先有安穩生活同佢 唔想坐過山車

複式洋房

安真 發表於 16-12-6 20:02
因為佢話佢有錢果陣都同我一齊飲飲食食,咁岩D錢轉唔黎問住我借都唔得? 所以會嬲我囉! 話我唔係共患難, ...

真係患難就話啫,佢而家冇$仲學人大駛,又借$比朋友,而只為面子,咁叫患難咩?仲有,有$時佢對你慷慨係佢心甘情願的,咁唔等於而家你就要老奉借$比佢,兩件事黎

我都係D好有計劃同會好好理財的人,所以好明白你感受,而且女人想過穩定生活係好正常,尤其想將來有家庭有兒女更加添。既然你倆$銀觀念咁兩極,其實根本唔適合一齊過人世,不如止蝕離場啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆:有一個理財好差的男人!千字文!

呢個男人,睇唔到將來喎!

侯爵府

安真 發表於 16-12-6 19:26
識佢果陣…佢已經差卡數唔找…仲有稅錢唔找!佢D理財差到我驚! 之後轉工佢出現金糧係有錢都唔會找!我問佢 ...

原來愛會真係令人盲目 sorry, 忍唔住。。。只可以講。。。佢係唔會變。。。自己諗下將來想過咩日子吧。。。選擇權係絕對絕對係你自己度

RAA    發表於 16-12-7 12:26

複式洋房

gigi2016 發表於 16-12-6 20:15
真係患難就話啫,佢而家冇$仲學人大駛,又借$比朋友,而只為面子,咁叫患難咩?仲有,有$時佢對你慷慨係佢 ...
好多謝你比意見我! 佢唔明白呢個道理,佢只係覺得我愛佢就一定要冇怨言幫佢! 所以有一期佢揾好多錢果陣態度對我唔係咁好,話因為佢冇錢果陣問我借我咁多野講! 2家我張信用卡佢拎去碌,但又冇錢找!好采今個月我仲有錢找哂佢﹐但下個月我已經冇錢找 佢仲碌!所以我好唔開心囉﹐佢唔知我找左今個月架﹐仲不停碌 ! 唉

大宅

回覆樓主:

男友好靚仔架?

複式洋房

lojo11 發表於 16-12-6 20:24
呢個男人,睇唔到將來喎!
我自己都睇唔到! 揾好多錢果陣又亂咁用! 2家層樓又問人借錢攪 仲要冇揾錢能力 你話死唔死

複式洋房

skybiebie 發表於 16-12-6 20:32
原來愛會真係令人盲目 sorry, 忍唔住。。。只可以講。。。佢係唔會變。。。自己諗下將來想過咩日子 ...
多謝你意見, 我明白!不過我2家分手佢實話我衰 係佢落難走左去 一定好憎我 但我仲有層樓同佢一齊 樓花黎 仲未起好呀層樓

複式洋房

ben-dan 發表於 16-12-6 21:11
男友好靚仔架?
佢係有型靚仔,但自問我自己樣都唔差 一路以來都有追求者,所以我唔係食佢天俄肉=.=

侯爵府

安真 發表於 16-12-6 21:13
多謝你意見, 我明白!不過我2家分手佢實話我衰 係佢落難走左去 一定好憎我 但我仲有層樓同佢一齊 樓花黎 ...

再講一次,選擇權係你自己度,慢慢諗下呢句說話點解好嗎? 要做一件事只要一個理由就夠,要唔做總有一百個藉口。。。

複式洋房

skybiebie 發表於 16-12-6 21:16
再講一次,選擇權係你自己度,慢慢諗下呢句說話點解好嗎? 要做一件事只要一個理由就夠,要唔做總有一百個 ...
嗯… 我知道呀… 條路自己擇 仆_唔好喊 、 要好好諗清楚 的起心肝做決定麻

大宅

好恐怖呀⋯⋯跟住呢d男人無幸福架...女人點都要筆錢係到..有d男人會害到自己乜都無..最後青春愛情加金錢乜都無..點解會咁沖動
我拍拖到結婚唔會比另一半知道我有草錢或者有幾多錢..對自己有保障。。人會出賣你..但錢唔會囉

侯爵府

安真 發表於 16-12-6 21:13
多謝你意見, 我明白!不過我2家分手佢實話我衰 係佢落難走左去 一定好憎我 但我仲有層樓同佢一齊 樓花黎 ...

又想扮好人,又唔想浪費青春,其實你覺得佢俾到妳要既野俾妳咩?

侯爵府

安真 發表於 16-12-6 21:36
嗯… 我知道呀… 條路自己擇 仆_唔好喊 、 要好好諗清楚 的起心肝做決定麻 ...

如果有個人同你無關係嘅,講咩又關你咩事? 把口係人地度,你控制到?怕比人講,自己沒完沒了咁提心吊擔,輸錢,輸時間,輸青春,輸心力。。。

瑪瑙宮

晒 4 年好了, 再晒落去, 回頭看你原諒唔到自己, 飛起佢喇, 早就應該飛喇.

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

樓主,賣咗層樓,按比例分錢兼分手啦佢十個茶煲兩個蓋的生涯,唔係你杯茶。

子爵府

畀面勳章

真係…都唔知講乜好…佢三更窮五更富好似做賊咁…
咁嘅人…你都選擇,依家香港啲男人屎晒咩?!
男人一開口問我借錢,如果條數唔大我會借(1次),但心裡一定已盤算緊分手…

複式洋房

安真 發表於 16-12-6 21:03
好多謝你比意見我! 佢唔明白呢個道理,佢只係覺得我愛佢就一定要冇怨言幫佢! 所以有一期佢揾好多錢果陣態 ...

張信用卡係你名定佢?點解佢可以隨時碌?

係你名就cut左佢啦!

首頁

尾頁

跳至