自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

價錢想平啲、慳位、又可以吸到塵蟎。
請推介

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

Electrolux最新型號可以吸埋塵蟎,買咗一星期左右,我特登先吸床以便觀察集塵器的情況,吸完見到好多微細粉末

大宅

thanks!

大宅

push!

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

jumpy 發表於 16-12-12 00:45
Electrolux最新型號可以吸埋塵蟎,買咗一星期左右,我特登先吸床以便觀察集塵器的情況,吸完見到好多微細粉 ...
新問最新係邊個型號?我都係用Electrolux 但用直立式第6代, 但都可以連配件吸埋塵蟎.

子爵府

JJBee 發表於 16-12-12 08:39
新問最新係邊個型號?我都係用Electrolux 但用直立式第6代, 但都可以連配件吸埋塵蟎.
...

我買第7代3233,另有專用吸塵蟎把,有uv殺菌功能。

JJBee    發表於 16-12-13 10:48

珍珠宮

我尋日買左 hitachi 日本製個部.... 因為貪佢個差電座唔駛上牆.... 識自己企係度...
佢都有個床玉吸頭... 但未用過唔知好唔好用....

男爵府

jumpy 發表於 16-12-12 10:54
我買第7代3233,另有專用吸塵蟎把,有uv殺菌功能。
買左幾多錢? 我想問包幾多配件, 幾多V數?

男爵府

teresayan07 發表於 16-12-12 11:23
我尋日買左 hitachi 日本製個部.... 因為貪佢個差電座唔駛上牆.... 識自己企係度...
佢都有個床玉吸頭... ...
幾錢?我想淨係要吸塵功能

子爵府

JJBee 發表於 16-12-13 10:08
買左幾多錢? 我想問包幾多配件, 幾多V數?

18w,跟第6代3113ak配件一樣,多了一個專用塵蟎uv把頭。3113ak跟3233b的吸咀接觸位有點不同,特意是讓塵蟎把的吸力的推動更好。永安百貨折實$37XX,,price.com$32XX-33XX,老公經price.com買,要等一星期左右,永安就有現貨,豐澤、broadway冇問,你有興趣可比性下其它價錢。

子爵府

畀面勳章

唔知有冇人用Siemens, 用左十幾年仲用緊(同一部)
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

珍珠宮

thetrinityhk 發表於 16-12-11 23:15
價錢想平啲、慳位、又可以吸到塵蟎。
請推介

淘咗部海爾,双1212,699人仔,吸咗3分鐘,好吸力。

嘈咗d, 拆出黎吸窗台好正。抵玩過dyson

水晶宮

回覆 thetrinityhk 的帖子

1 千都唔洗, 不過大部因為用水, 雙子星水果部, 日本城網店有售....

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

剛壞了部Electrolux (唔記得邊個型號, 但就記得係可以切斷頭髮果款), 可能上網買, 黑仔買左次貨, 用了半年時, 就壞叉電, 來來回回係咁送去維修部整左4次. 以為OK, 點知用多半年就打埋柴, 而家唔知換邊隻好. 直立式確係方便及慳位.

珍珠宮

ix54037 發表於 16-12-13 10:25
幾錢?我想淨係要吸塵功能
日本製個部百x匯買 43xx... 簽夠$5000 hsbc 有5%回贈..如果淨想要吸塵功能... 日立有另一部...好似係2千頭到... 無床玉吸頭...

男爵府

teresayan07 發表於 16-12-13 11:27
日本製個部百x匯買 43xx... 簽夠$5000 hsbc 有5%回贈..如果淨想要吸塵功能... 日立有另一部...好似係2千頭 ...
thanks, 一陣LUNCH去睇睇先.

男爵府

jumpy 發表於 16-12-13 10:44
18w,跟第6代3113ak配件一樣,多了一個專用塵蟎uv把頭。3113ak跟3233b的吸咀接觸位有點不同,特意是讓塵蟎 ...
哦, 我係第6代, 都係+專用扒頭吸塵蟎, 不過C6話想分開吸塵機, 一個係專for 吸床, 感覺衛生D, 所以考慮買多一部.
我去睇下有無得試下上手, thanks for your share~

大宅

moonychan 發表於 16-12-13 11:05
剛壞了部Electrolux (唔記得邊個型號, 但就記得係可以切斷頭髮果款), 可能上網買, 黑仔買左次貨, 用了半年 ...

聽講呢個電磁唔耐用,買過電磁又貴。

禁止訪問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:剛壞了部Electrolux+(唔記得邊個型號,+但就

原帖由 moonychan 於 16-12-13 發表
剛壞了部Electrolux (唔記得邊個型號, 但就記得係可以切斷頭髮果款), 可能上網買, 黑仔買左次貨, 用了半年 ...
Electrolux 直立式出名易壞

聽唔小2年來壞到整完又整,整完又整

首頁

尾頁

跳至