親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原本係6個人旅行。。但因某些原因只凈番2個人去。 原本係淘寶網訂6人包車機場接送(9人座位車)及包車(7人座位車)野柳, 九分, 十分, 平溪1天遊就要即刻取消。

好快脆就重新計劃行程, 組織左 1個“雙傻流浪記”。

今次有2項係淘寶網新嘗試。

1)就係淘寶網訂左5人座位車, 機場/酒店來回接送。每程人民幣110 (差不多每程台幣500)。

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.5-b-s.w4011-15200987005.70.FwbBQE&id=521679583803&rn=1a8794ea216af192481717b15a67c9b8&abbucket=13

2) 就係淘寶網訂左野柳九分, 平溪1天團(有DIY製作鳳梨so) 。每位人民幣109(即差不多台幣每位500)。

https://items.alitrip.com/item.htm?id=529156469072&spm=a312a.7700846.0.0.w7b6XA&_u=lffo7jn9077

第1日~ 下午機, 到達台北機場都7點幾。所以訂左淘寶接機,爭取時間check in後去饒河夜市。

第2日~ 朝早8:50去到台北火車站集合, 9時出發野柳9分一天遊。 回到台北應該係6~7點。 之後會係西門町附近搵食(可能去打邊爐), 然後按摩/西門町夜遊 。

第3日~ 會搭捷運, 客運去深坑老街及周邊遊。 然後搭台鐵去基隆市遊覽。 基本上應該行埋夜市至搭火車回酒店。

第4日~ 朝早搭捷運, 轉客運去陽明山國家公園。之後到陽明山國家公園裡面既108號車遊覽公園景點。 然後到行義路既溫泉餐館午餐及浸溫泉。 之後去返台北市shopping 買手信。晚餐後就係酒店等包車送我地去機場。。。

行程就係咁plan,亦都希望順利完成, 唔會因為擺烏龍而改變行程啦。。。。
實際旅程, 返香港再再同大家分享。

禁止訪問

大宅

PCCW2319 發表於 16-12-16 23:06
原本係6個人遊行。。但因某些原因只凈的2個人去。 原本係淘寶網訂6人包車機場接送及包車野柳, 九分, 十分, ...

等你回來分享

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我都諗住bk淘寶既一天遊~不過我係出年復活節去,等你返黎報告

水晶宮

kubileo 發表於 16-12-17 08:24
我都諗住bk淘寶既一天遊~不過我係出年復活節去,等你返黎報告

好的。 其實我都係淘寶(皇包車)訂左復活節馬來西亞(吉隆坡)機場接送及吉隆坡至馬六甲1天包車遊。

https://items.alitrip.com/item.htm?id=521689369893&spm=a312a.7700846.0.0.w7b6XA&_u=lffo7jn5fbb

天空之城, 快樂之地

公爵府

親子王國15週年勳章

PCCW2319 發表於 16-12-17 08:41
好的。 其實我都係淘寶(皇包車)訂左復活節馬來西亞(吉隆坡)機場接送及吉隆坡至馬六甲1天包車遊。
...
你呢條路我summer去,等你回來報告!加油

水晶宮

BBG1 發表於 16-12-17 10:24
你呢條路我summer去,等你回來報告!加油

你係講台北, 定馬來西亞?
天空之城, 快樂之地

公爵府

親子王國15週年勳章

回覆 PCCW2319 的帖子

馬來西亞,但復活也去台北

珍珠宮

原本係6個人旅行。。但因某些原因只凈番2個人去。 原本係淘 ...
淘寶機場來回接送好抵喎~ 係咪5人車你地坐晒定係共乘架? THX~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

水晶宮

小寶貝兒 發表於 16-12-17 12:01
淘寶機場來回接送好抵喎~ 係咪5人車你地坐晒定係共乘架? THX~

自己坐哂架。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

小寶貝兒 發表於 16-12-17 12:01

其實我之前係訂左9人座位車(6人+6個25吋喼 ~ 呢個要下單前同服務員溝通)。接送機每程人民幣195(即差不多台幣900)。 包車1天遊(10小時, 都係9人座位車),人民幣860(即差不多台幣4000)。 我覺得幾抵。 但就唔同網上jm推介既司機可以到左至比錢。 落單時要預先付款, 但可在指定時限前免費取消。
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

PCCW2319 發表於 16-12-17 12:50
其實我之前係訂左9人座位車(6人+6個25吋喼 ~ 呢個要下單前同服務員溝通)。接送機每程人民幣195(即差不多台 ...
THX~ 可唔可以PM條LINK比我呀?
因為我今次轉左住民宿, 雖然機場巴士都係附近有得落, 但係慢車黎既, 好多個站先到, 少站D既又行得遠, 所以見到你個機場接送好吸引~
PS, 我係傍晚機, 夜晚先到, 我計過搭埋巴士應該9點先到住果度, 果晚打算去附近買D野食就算啦~ 如果可以早D既, 起碼可以去遠D既夜市或行耐d
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

水晶宮

小寶貝兒 發表於 16-12-17 12:54
THX~ 可唔可以PM條LINK比我呀?
因為我今次轉左住民宿, 雖然機場巴士都係附近有得落, 但係慢車黎既, 好多個 ...

pls check PM

天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 16-12-17 13:14

你好!
我也想要資料~
復活節同仔仔去台北玩

水晶宮

Fan25038 發表於 16-12-17 13:26
你好!
我也想要資料~
復活節同仔仔去台北玩

天空之城, 快樂之地

伯爵府

原本係6個人旅行。。但因某些原因只凈番2個人去。 原本係淘 ...

可以俾包車和九份一天團資料我嗎,我2月同老公2人去,你嘅行程幾好

水晶宮

MrsWong 發表於 16-12-18 17:04
可以俾包車和九份一天團資料我嗎,我2月同老公2人去,你嘅行程幾好
...

Pls check PM
天空之城, 快樂之地

公爵府

親子王國15週年勳章

PCCW2319 發表於 16-12-17 12:50
其實我之前係訂左9人座位車(6人+6個25吋喼 ~ 呢個要下單前同服務員溝通)。接送機每程人民幣195(即差不多台 ...
我都想要link la! 謝謝

水晶宮

BBG1 發表於 16-12-18 19:44
我都想要link la! 謝謝

台灣定馬來西亞?
天空之城, 快樂之地

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我想要taobo link ar
台北機場接送

首頁